In my life #2


Ma egy papírmán bejegyzés a soron következő, aminek apropója egyrészt a szokásos évkezdő noteszbemélyedés, másrészt pedig az íróasztalom belakása. Kezdjük az utóbbival.
Bár még közel sincs kész, gondoltam, hogy egy kis sarkot azért megmutatok belőle, vagyis a saroknál lévő falat, hogy pontosabban fogalmazzak. Nagyjából az első dolgom volt, hogy kitettem ide washitape-pel egy-két családi képet, aztán ez továbbgyűrűzött a szép képeslapok, majd egy vidám kis washi-bunting irányába, amit én készítettem. Jó ránézni erre a falra, pedig még közel sincs kész, bár ez egy olyan dolog, ami folyamatosan bővül: ha találok valami szépet, akkor bekerül az én kis kollekciómba.A washi-buntingot egyébként nagyon egyszerű volt elkészíteni: először is kiválasztottam a színeket, majd egyforma hosszú csíkokat vágtam mindegyik ragasztóból. Hosszában félbehajtottam őket, de nem teljesen, hogy utána könnyen szét tudjam nyitni. Csak a csücsköket ragasztottam össze, majd levágtam belülről kifelé indulva nagyjából egyforma nagyságú sarkakat. Ezután szétnyitottam és egy fehér hímzőfonalat helyeztem a zászlócska közepére, és félbehajtottam a ragasztót, ügyelve a minél pontosabb illesztésre. Az összes csíkkal megcsináltam ezt, majd a falra szintén washival rögzítettem: a két szélső zászlómat félbevágtam, és ezzel ragasztottam a falra. Szerintem nagyon mutatós lett, a falon kívül még sok helyen el tudok képzelni ilyen kis girlandot, és nem kell feltétlenül alkalomhoz, házibulihoz kötni.


Ahogy a poszt elején írtam, a 2015-ös határidőnaplómat is elkezdtem, beírtam a már konkrét eseményeket, időpontokat, illetve színes filcekkel és az elmaradthatatlan washi tape-pel kicsit feldobtam az uncsi heteket. Na nem mintha olyan nagyon uncsi lenne ez a napló, mert sokkal több van benne, mint egy egyszerű heti rendező. Szezonális kis játékok lapulnak itt, lehet listázni, hogy mik tesznek boldoggá, napi outfitet is fel lehet skiccelni vagy egy térképen bejelölgetni, hogy hol jártam a világban. Szóval a szokásos dolgok mellett mindenfélével meg lehet tölteni ezt a kis füzetet, eddig nagyon élvezem, különösen, hogy németül van benne minden - szóval jó kis nyelvgyakorlás is. Amióta csak az első határidőnaplómat elkezdtem, azóta megvannak, és nagyon szeretem visszaolvasgatni őket, még akkor is, ha kevéssé tudatosan tényleg csak a határidőket, találkozókat vezettem. Idén erre jobban figyelek, igyekszem minden naphoz írni valami apróságot, akár blogbejegyzés terveket, teendőlistákat, vagy jó dolgokat, filmeket, amiket megnéztem, szóval mindenfélét, hogy egy kicsit színesebb legyen az év, és még nagyobb öröm legyen visszaolvasni.

5 comments :

 1. Na jó, nem hittem volna, hogy beauty témán kívül is lesz ilyen, de most konkrétan 1. csorog a nyálam annyira jó ez így, minden apró részletét imádom, 2. én is pont erre készülök otthon szóval <3 <3
  Ps: a kis washi szalagokat hol vetted? Ebay esetleg? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jaj, de jó, majd muti a tiédet is, imádom nézegetni az ilyen kollázsokat. :)
   Tchiboból valók a washik egy része (közben beugrott, hogy magyarul dekortapasznak hívják, mikor a bejegyzést írtam, az istennek sem jutott eszembe valami értelmes fordítás a celluxon kívül. :D). Egyébként szerintem eBayen is van, bár ott még nem kerestem, de otthon a Dekorella.hu-n nézegettem őket sokat, náluk nagyon szépek vannak. :)

   Delete
 2. Nagyon szép! Cserélnék! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Köszönöm! A bejegyzés lényege pont az, hogy akár te is megvalósíthatod a te sarkodat így, a saját ízlésed szerint, akkor nem kell cserélni sem. :)

   Delete
  2. Nagyon befolyásolható vagyok, imádom a szobámat, de ha meglátok egy másik hihetetlenül aranyosat.. :D

   Delete

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!