Wanted #40 - Ikea kívánságlista


Nagy általánosságban nem szokott elkapni az Ikea karácsonyi kínálata, maximum egy-két dolog tetszik meg, és ennyi. Idén viszont nagyon nagyon betalált az egész kollekció, nem győztem gyűjteni a tételeket a kívánságlistára. Totálisan beleszerettem az origami rókába, ami sok terméken visszaköszön, és a geometrikus formák is nagyon tetszenek, végre nem csak az uncsi gömbök!
Az alábbi listát írtam össze:

1. Vinterfint bögre - Imádom a színét, a mintáját, azt, hogy átlátszó, a karácsonyi kakaót nem is innám másból! Nem mintha amúgy szükségem lenne még egy bögrére...
2. Vintermys matricák - Rókák, rókák a matricákon! A nagyját el fogom használni, de a legszebbeket megtartom és a határidőnaplómba kerülnek. Örülök, hogy két ív matrica van a csomagban azért.
3. Vintermys szalag - Nem teljesen a klasszikus baker's twine, de majdnem.
4. Vintermys girland - Ugye nem kell részleteznem?
5. Vintermys madaras dísz - Mindig elképzelem, hogy van egy kedvenc karácsonyfadíszem, amit nagy becsben tartok, és még harminc év múlva is mutogatom az unokáknak. Na, ez a madaras tökéletes lenne erre a feladatra.
6. Vintermys 56 db-os karácsonyfadísz szett - Eddig minden évben kék és ezüst színben utaztunk, úgyhogy már ki vagyok éhezve egy kis aranyra. A már meglévő kék díszekhez is remekül passzolnak, de lehet, hogy csak az aranyak kerülnek fel idén, meglátjuk.
7. Vintermys geometrikus dísz - Határozottan tetszik minden, ami nem a hagyományos formát követi, és amúgy is nagy rajongója vagyok a geometrikus elemeknek.
8. Vintermys állatos dísz - Oké, oké, lehet, hogy kicsit sok már a róka meg a bagoly, de ennek még muszáj volt felkerülnie a listára.

Nem karácsony, de felfedeztem, hogy a kedvenc Matilda függönyöm még kapható az Ikeában, pedig én totál abban a hitben voltam, hogy réges rég megszűnt. Azóta is ilyesmi függönyt kerestem mindenhol, és hát az, hogy még mindig nincs feltéve semmi az ablakra, szerintem erősen arra utal, hogy nem jártam sikerrel, és még csak a közelébe sem ért semmi, amit láttam. Úgyhogy gondos méregetés után kiszámoltam, hogy mennyi kell, és imádkoztam, hogy tényleg kapható legyen.


Most, mire kikerül ez a bejegyzés, már meg is jártam a boltot, és bár a Matilda függönyből nagy nehezen sikerült összevadászni három csomaggal, a karácsonyi kínálat messze alulmúlta a várakozásaimat. A kinézett dolgokból csak három volt kapható: a bögre (1), a nagy csomag dísz (6), és a róka-bagoly kombó (8). A bögrét végül túl picinek ítéltem meg, legalábbis nekem fél liter alatti térfogatú nem nagyon jöhet szóba, pedig tényleg nagyon cuki a mintája. A másik kettőt viszont elhoztam, szóval az arany karácsonyfa meglesz, de nagyon csalódott vagyok, hogy a) nem hoztak mindent (vagy késik? hova késik már?) vagy b) elkapkodtak mindent. Ja, bocsánat, még a rókás girland is volt, de annyira gagyi (sodronyra felpakolt róka alakú csomagolópapír kb), hogy még azt a pár centet sem érte volna meg, amibe kerül. Hát így jártam, végülis azért lett rókás díszem, úgyhogy majd ezt mutogatom az unokáknak (már ha egyben marad addig a plexi :-)).

6 comments :

 1. A bögre annyira jó! Meg a madaras díszek is :) És ilyen piros-fehér zsineget is régóta szeretnék már beszerezni :D

  ReplyDelete
 2. A 7 és 8 ugyan az a link. :)

  ReplyDelete
 3. A bronz dísz-szett valami csodás. Többször vettünk már Ikea díszeket és nagyon jó minőségűek. Nálunk idén ezüst-fehér-piros lesz a fa, gömbökkel, kockás varrott figurákkal (szarvas, szív, fenyőfa, csillag) és hópehely díszekkel. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Élőben is csodás a szett. :) A kis hópelyhekből egy csomó van benne, amit én egynek néztem az valójában több darab egymáson, úgyhogy nagyon cuki hópelyhes lesz a fenyőfa nálunk is. Illetve eddig nem volt csúcsdíszünk sem, hát most már ez is van. :-) A piros egyébként valahogy sosem vonzott a fenyőre, nem is tudom miért, pedig most ilyen is van a csomagok között.

   Delete

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!