Something Borrowed #5

Beszámoltam most már mindenféle szépségápolási készülődésemről, de a smink kimaradt. Nem véletlenül, hiszen ez az a téma, amit a lehető legalaposabban körüljártam, és szinte az első perctől kezdve agyalódtam rajta. Az rögtön egyértelmű volt, hogy a sminkemet magamnak fogom készíteni. Na nem azért, mert ez lenne az elvárás tőlem (jó egy kicsit talán benne van ;)), inkább azért, mert én tudom legjobban, hogy mi és hogyan áll jól nekem, ráadásul kellően magabiztos is vagyok ezen a téren, tudom, hogy szép nyugodtan én magam is fel tudom varázsolni az arcomat. Ráadásul szinte minden eszköz a rendelkezésemre is áll, illetve mindent rendszeresen használok is, úgyhogy semmi sem állhat annak újtába, hogy egy olyan sminket készítsek, amit nagyon fogok szeretni. Azt már említettem, hogy a próbasminkek száma így végtelen? Szóval minden, de minden amellett szólt, hogy én magam készítsem a sminkemet, plusz ott lesz közben Eszter, az egyik fotósunk is, úgyhogy remélhetőleg még remek képek is születnek a készülődés közben. Hú, már alig várom!

Azért persze nem mertem úgy nekivágni, hogy lesz, ami lesz, komoly kutatómunkát folytattam, hogy a lehető legjobb termékekből álló neszeszert állítsam össze anélkül, hogy az összes mindenemet magammal vinném.


Alapok - Mivel nem szeretnék retusált űrlény lenni a képeken, ezért nekem az egyik legfontosabb sminkelem a szép bőr. A bőrápolás nyilván elengedhetetlen, szóval ha minden jól megy, akkor alapból sem lesz probléma, de egy kis tuning nem árt, hiszen a pórusaim attól még ott vannak és a bőrszínem is némi egységesítésre szorul. Mivel egyelőre fogalmam sincs az időjárásról, nem tudhatom, hogy szakadó eső lesz vagy 25 fok, esetleg a kettő egyszerre, így mindenre fel kell készülni. Nálam ezért egy a kulcsszó: matt, matt, matt. Mivel alapvetően elég hamar fényesedik a bőröm, én nem bánom, ha egy kifejezetten matt hatású alapozót használok, amitől akár fakónak is tűnhet az arcom. Majd visszaadom neki a ragyogást a pirosítóval. De nem játszanak az olyan alapozók, amik csak félmattok, bőrszerűek, kicsit fényesek, vagy áttetszőek, nem. Sokáig kell a sminknek tökéletesnek lennie, ez alatt az idő alatt pedig úgyis fényesedik annyit az arcom, hogy pont a megfelelő zónába fog érni és talán még a púdert sem kell rá ömlesztenem. Bár sok kedvencem van mostanában, a leírásom leginkább a Catrice All Matt Plus alapozójára illik, és nagyon valószínű, hogy ezt fogom használni: tökéletes a szín, tartós, nem fényvédős, és teljesen matt.
(A biztonság kedvéért magammal viszem a Boujois Healthy Mix Serumot is, mert ha kicsit hűvösebb lesz, akkor lehet, hogy ezt fogom használni, bár most nagyon elképzelhetetlen számomra, hogy az utolsó pillanatban fogok ezügyben változtatni.)
Az alapozó mellett nem árt egy primer is, én ebből is mattítót választottam, a Catrice alapozóval a legjobban pedig a Paese primerem működik. Ketten együtt szép, sima bőrt varázsolnak, de nem ülnek bele pár óra múlva sem a pórusokba, és gyakorlatilag sírásálló az egész (többször is kipróbáltam, tényleg!). Ezt még megfejelem egy púderrel is, egyrészt mert így tartósabb, másrészt egy kicsit egyberántja az egész bőrképet. A legmattabb eredményt a Paese bambuszos púderével értem el, de ennek szörnyű a kiszerelése, úgyhogy ezt valószínűleg csak a készülődéskor fogom feltenni, később pedig a Catrice kompakt púderét fogom igazításra használni.
Az egész alapozás megkoronázásaként jöhet még egy sminkfixáló is, mivel ez alkoholos, talán valamennyit ez is szárít a bőrömön, illetve egy kicsit levesz a púder mattságából. Az Alverde sprayt hosszas vadászat után tudtam megszerezni, de érdemes volt várni rá, mert jól működik - igaz csak visszafojtott lélegzettel lehet elviselni a citromos-alkoholos illatfelhőt, amit hagy maga után, de teljesen megéri ezt az áldozatot.
Most már számtalanszor feltettem ezt az együttest, nagyon szép és azt is mértem, hogy újrapúderezés nélkül mennyit bír. Én olyan átlag 6-7 órát számoltam, és ekkor még mindig nem gáz a helyzet, még mindig csak egy amolyan egészséges fényt kap a bőröm, de minden tökéletesen a helyén van és még a frufrum alatt sem vészes a helyzet. Talán lesz lehetőségem igazítani korábban is, de szerintem akkor sem lesz tragikus a végeredmény, ha teljesen elfeledkezem az egész smink-témakörről és csak a lemosásnál nézek tükörbe - mondjuk magamat ismerve nem hiszem, hogy ez bekövetkezhet.


Korrektor is kell majd persze, és attól függően, hogy mivel kell aznap reggel megküzdenie az esélyesek az alábbiak: Catrice Camouflage, Bourjois Healthy Mix, essence Stay all day, Max Factor Mastertouch. Utóbbi vagy az essence lenne a legszebb, mert tök jó krémes mindkettő és nem ül bele a ráncokba, ezzel együtt pont ezeknek a fedése is gyengébb. Lehet, hogy kénytelen leszek kombinálni másikkal is, a Catrice-nek ugye verhetetlen a fedése. A Vichy Idéalia szemkörnyékrevalót is viszem, mert bár élőben én semmi fedést vagy fényvisszaverést nem látok, lehet, hogy a képeken jobban látszik majd valami ilyesmi - vagy legalább arra jó lesz, hogy egy picit lágyabbá, krémesebbé tegyem azt a korrektort, amihez hozzákeverem.


Pír - Hihetetlen dilemmában vagyok, hogy melyik pirosítómnak adjam azt a szent feladatot, hogy az arcomat megfelelő ragyogásba vonja a nagy napon. Oké, nyilván sejtitek, hogy a barack-narancs-korall színskáláról lesz meg a nyerő, na de MELYIK? Az a helyzet, hogy még én sem tudom, számtalan kedvencem van, és egyszerűen képtelen vagyok dönteni. A versenyzők fentebb láthatók, de persze mindet nem fogom hazavinni, úgyhogy már tartom az előfutamokat, péntekre le kell szűkítenem kettőre háromra. Annyit szerencsére tudok csalni, hogy krémes pírt használok alapnak, és erre kerül az egyik por állagú, így kettőt is feltehetek egyszerre. A highlighterem a Catrice Prime and Fine Fairy Dust kompaktja lesz. Sokáig vacilláltam ez és a MAC Lightscapade között, de végül a Catrice aranyló ragyogását inkább passzolónak érzem a fentebbi barackos-meleg árnyalatokhoz, meg úgy en bloc a bőrömhöz/hajamhoz.
Még lehet, hogy bedobom a táskámba a NYX Taupe pirosítóját is, hátha kedvem támad egy kicsit kontúrozni, de bevallom ebben még nem vagyok akkora ász, úgyhogy szerintem most kimarad.
Szem - A szemfestés az a rész, ami eleinte egyáltalán nem izgatott, hiszen úgysem fog látszani, bármilyen műalkotást álmodok meg. Szerintem ez is az aznapi hangulatomtól függ majd, gondolkodtam már teljesen matt púderekben, de igazából a csillámosabb verziót is bevállalom, mert az sem furcsa rajtam, simán viselek ilyesmit akár hétköznap is.


Az egyik dolog, amiben biztos vagyok, az a műszempilla; néhány tincset biztosan fel fogok tenni. A sorostól egy kicsit tartok, egyrészt mert rajtam a természetesebb verziók is túl műnek hatnak, másrészt ha azzal történik valami, az sokkal látványosabb baki, mint ha a tincsesből elhagyok néhányat. A másik biztos pontom a Naked Basics paletta, a matt púderek tökéletesek satírozásra, illetve a világos bőrszín még alapnak is elmegy, úgyhogy ezt mindenképp be fogom vetni valami módon.
A szemöldökömet természetesen a kedvenc Catrice szemöldökceruzámmal fogom igazítani, a tartósságról pedig a szintén Catrice átlátszó zselé fog gondoskodni, amiről muszáj elmondanom, hogy baromi jó a keféje, és szuper az egész, vegyétek, vigyétek! A Milani primer is alapdarab, a spirálom pedig a Bourjois Twist Up The Volume lesz, amiről még nem is írtam, pedig nagyon nagyon szeretem. Ez utóbbit egyébként lehet, hogy kiegészítem még a Catrice áttetsző spiráljával, ami mindent vízállóvá tud tenni, de ha ez kimarad, az sem olyan nagy baj, mert eddig még nem sírtam le egyetlen spirált sem.
A tusvonalban nem vagyok biztos, de ha színes, akkor csakis az essence Tinka's Dress jöhet szóba, ami egy aranyló barack, és rohadt jól néz ki, amikor pislogáskor fel-felvillan. Ha pedig fekete, akkor a Milani Everlast folyékony tusát fogom bevetni, igaz egy kicsit vékonyabb ecsettel, mint ami benne van - ez atombiztosra köt, szóval ezért kicsit necces választás, mert ha elrontom, akkor nagyon nehéz leszedni, viszont szép keretet ad a szempilláimnak....Majd aznap kiderül, van-e elég lélekjelenlétem egy tusvonalhoz. :-)


Száj - Teljesen meg vagyok lőve, hogy mégis mit viseljek. A szívem a piros ajkak felé húz, de arra túlságosan vigyázni kell, nem lehet vele holmiféle csókokat lopni csak úgy (bár a jegyesfotózáson sem volt gond ezzel, max elsőre és a Viva Glam Cyndit viseltem, ami bár visszafogott, de azért mégiscsak piros). Azért nagyon érdekelne, hogy azok a menyasszonyok, akik fénylő, piros ajkakkal állnak oltár elé, vajon letörlik-e a szájukat az igen előtt. Lehet, hogy ismét a Cyndi mellett teszem le a voksomat, bár szegény már félbetört, és nehézkesen használható. Viszont ha a barackos pirosítóból indulok ki, akkor az Ever Hip is nagyon tuti választás lenne, csak azzal az a bajom, hogy mindig beleül a szám redőibe, és ezen a Catrice primere sem segített eddig. Nagy esélyes még a Fast Play is, a maga visszafogott mályvás színével tökéletesen passzol az alkalomhoz és hozzám is. Decisions, decisions.


Gondoltam arra is, hogy lefotózom az eddigi gyakorlásokat is, de végülis ezt elvetettem, legyen egy kis izgalom. Azért persze annyira nagy dologra nem kell számítani, igyekszem nem túlzásba esni, és valami olyan sminket készíteni, amit később is szívesen nézek vissza és ami kihozza az előnyös oldalamat. Hoztam azért pár inspirációs képet, melyek közül mindegyik favorit, mindegyikben van olyan részlet, amit szeretnék becsempészni az én sminkembe is - a cicás szempillákat vagy akár a rezes szemhéjpúdert, ami remélhetőleg nekem is ennyire kihozza a szemem színét.

Képek: 1. June 2. IsaDora 3. Frida 5. June

14 comments :

 1. Valószínúleg nem fogsz már változtatni, de azért merem ajánlani a Clinique lash power mascara-t. Gyakran sminkelek menyasszonyokat és kivétel nélkül ezt használom rajtuk. Olyan speciális formulája vann, amit én még nem tapasztaltam más spirálnál. Gumis állagúra szárad, ezáltal a könnyek nem okoznak neki gondot. Nem nehéz, nagyon természetes szép pillákat lehet festeni az apró keféjével, és lemoséskor simán lejön vizzel, de nem kenődve, hanem kis darabokban. Mivel még nem láttam olyan menyasszonyt, aki ne hatódott volna meg, ezért mindig ezt kenem a pillákra és ha valaki drámaibb tekintetre vágyik akkor kiegészítem tincses vagy vége pillákkal a látványt. A sorost én sem ajánlom.
  Kár, hogy nem raktál fel próbasminkes képeket, szívesen nézegettem volna, bár tuti csak megzavartunk volna azzal, ha kommetben elkezdünk kedvenceket avatni. Majd várjuk az igaziakat :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Köszi az ajánlást. :) Most már maradok a Bourjoisnál, nem kenődött el síráskor az sem. Azt viszont nagyon utálom, amikor darabokra esik szét a spirál lemosáskor, úgyhogy már csak ezért is felejtős nekem. Meg aztán ha csak természetes pillákat csinál, az nekem nem elég, kell a dráma a szemeimre, de persze erre ott lesz a műszempilla. :)

   Delete
 2. Az ajkaidra érdemes lehet megpróbálni a L'Oreal Colour Caresse Wet Shine Stain-ját.Van belőle szép piros,nem mondom,hogy csókálló,de viszonylag tartós,nem mászik el,hidratál,és nem hagy nyomot,nem színezi meg a fogakat.Minden jót a válogatáshoz :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nézegettem már őket, de az a bajom, hogy ahogy fakulnak, úgy mindegyiknek lesz egy rózsaszínes árnyalata, amit nagyon nem szeretek. Ezt eddig az összes színnél tapasztaltam, de még úgyis lesz egy drogériás köröm, akkor megint rájuk nézek. :)

   Delete
 3. Remélem szombaton sokkal derűsebb idő lesz (Óbudán épp most kezdett el szakadni), drukkolok érte! ;) Biztosan szép és Krisztás sminked lesz, bízom benne, h majd kapunk egy-két fotót! ;)

  June annyira gyönyörű nő, imádom nézegetni a képeit. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Én az esőt sem bánom, akkor szép, drámai képeink lesznek. :)

   Delete
 4. Piros ajkak tekintetében mi a helyzet az Essence stay matt ajakkrémekkel? Brutál pirosak, és extra tartósak :]

  ReplyDelete
  Replies
  1. Egy kicsit nekem sok, bár tényleg tartós. Talán inkább az nem tetszik benne, hogy nagyon meleg piros, ezért nem szép mellette a fogam.

   Delete
 5. Nagyon megfontoltan alaposan válogattál :) Csodaszép minden. Szerintem a barackosabb vonal fel menj el, ne a vöröses felé (már csak a jegyes fotózás miatt is). Amúgy -nem mostanra, hanem később- próbáld ki az AVON sminkfixálót, nekem nagyon jól bevált, illata nincs. :) Kíváncsian várom a képeket :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Az biztos, tényleg nagyon átgondolt választások ezek - és az éles sminkelés is az volt. :)

   Delete
 6. A jegyesfotózásos smink csodás volt!:) Olyannyira, hogy az imént el is készültem a képekkel, hamarosan mennek fel a galériába;) Mindezt nagyrészt a szuper sminkednek köszönhetem: gyakorlatilag nem kellett retusálni az arcod! Bár minden menyasszonyunknak ilyen bőre és sminkje lenne!:) (Retusált űrlények kíméljenek,inkább dolgozom hosszú-hosszú órákat, minthogy kivasaljak bárkit, de nálad tényleg nem volt szükség retusra.:)) A műszempillát nagyon támogatom, gyönyörűen mutat a fotókon, ezek a természetes hatásúak meg főleg.:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Úgy örülök, hogy ennyivel is hozzájárulhattam a képeinkhez - mindenki totál odavan értük ám! :)

   Delete
 7. De várom már a képeket majd :):)

  ReplyDelete

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!