Bourjois Healthy Mix Serum


Annyit emlegettem már ezt az alapozót, hogy ideje, hogy végre saját bejegyzést kapjon.
Ha jól emlékszem, még ősszel szereztem be, és bár akkor is bőszen próbálgattam, igazán télen szerettem meg. Vagyis hát... Belemehetnék itt most az időjárás furcsaságaiba is, de mindenki tudja, mi zajlott tél címszó alatt. Szóval a lényeg, a hidegebb idő abszolút kedvezett az alapozónak.
Egyébként azért tetszett meg nekem a Healthy Mix Serum, mert elérhető a leginkább nekem való színben. A Bourjois szerencsére szisztematikusan színkódolja a termékeit, így tudom, hogy az 51-es, Light Vanilla szín nekem többnyire megfelelő: korrektorból és most már alapozóból is ezt használom. A Serum verziót is egyébként emiatt választottam, a sima Healthy Mix alapozó nem elérhető itthon ebben a legvilágosabb árnyalatban.
Az alapozó egyébként sok hasonlóságot mutat a Healthy Mix korrektorommal, amiről még jó régen írtam egyszer. Mindkettőjükre jellemző, hogy sárgás tónusúak, és talán pont ettől tökéletesek nekem, mert remekül kiegyenlíti a bőröm pirosságát.

Hadd térjek ki egy kicsit a csomagolásra is: nekem nagyon tetszik ez a kis, kecses, nyúlánk tubus, és a pumpás adagolót is kedvelem. Bár üvegből van, mégis olyan könnyű az egész, mintha műanyag lenne, úgyhogy általában ez az utazós alapozóm is, mert nem foglal sok helyet.


Maga az alapozó a nevéhez híven gél állagú, egy picit talán folyósabb annál, mint amit én gélnek nevezek. Kellemesen eloszlatható, és jó érzés felkenni. Általában a Real Techniques Expert Face ecsettel szoktam felvinni, de kézzel is simán megoldható, mert tökéletesen belesimul a bőrbe.
A fedése a Bourjois hármas skáláján a legkisebb, és ez teljesen helytálló besorolás: tényleg egészen áttetsző és még azt sem mondanám, hogy teljessé építhető. Viszont én jobban is kedvelem az ilyesmi alapozókat, amiknek nem nagy a fedése, de szuper színkiegyenlítést és póruseltüntetést tudnak produkálni.
Az illata mellet sem mehetek el szó nélkül: istenien gyümölcsös, barackos. Van is benne néhány kivonat (licsi, gojibogyó, gránátalma) amiktől ragyogóbb lesz a bőr, de azt is el tudom képzelni, hogy az illathoz is hozzáadnak.

Az egyetlen bajom vele az (és itt jön be a "tél"), hogy túl gyorsan fényesedik. Nekem főleg az orcáim és a homlokom hajlamosak arra, hogy zsírosodjanak, és ha párásabb, melegebb az idő, akkor ez még gyorsabban megtörténik. Viszont a hidegebb időben azért az én bőröm is szárazabbá válik, ez pedig egyszerűen tökéletes alapja lesz a Healthy Mix Serumnak és mivel félmatt a finishe, ezért nagyon természetes végeredményt kapok. Persze a fényesedés púderrel kiküszöbölhető, úgyhogy még ezzel együtt is egy nagyon jó kis terméknek tartom. Összevetve a nagyon hasonló tulajdonságokkal bíró Max Factor CC krémmel, azt kell mondjam, hogy simán legyűri azt, a CC sajnos minden esetben elég hamar fényesedik.

Alább látható egy előtte-utána kép is, amint látjátok nincs sok bőrhibám, inkább csak a pirossággal, és a színkülönbségekkel kellett megbírkóznia az alapozónak. Nekem tetszik a végeredmény!

17 comments :

 1. Én is ezt használtam mostanság, amikor hidegebbek voltak, akkor abszolút jó, mert valahogy olyan "táplálónak" érzem, bár lehet ez furán hangzik. Melegebb időben pont az átfényesedés miatt nem használom én sem, de amúgy szeretem :).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Értem mire gondolsz tápláló alatt: nem emeli ki a szárazabb részeket. Ezt a tulajdonságát én is szeretem. :)

   Delete
 2. A leírás is, de főleg a képek nagyon meggyőzőek. Én pont ettől az említett átfényesedéstől tartva nem merem soha megvenni, szerintem az én bőröm ezt nem bírná, pedig olyan jókat lehet olvasni róla mindenfelé. :/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Megértem, eleinte én is a kukába dobtam volna, és nem értettem a hype-ot.
   Most próbálgatok egy púdert és valami eszméletlen jó, úgyhogy lehet, hogy még marad tavasszal is elöl.

   Delete
  2. Hú, engem érdekelne a púder, elárulod a nevét? :)

   Delete
  3. Phoenix: Paese bambuszos púder, de szinte biztosan fogok róla írni!

   Delete
 3. Nagyon meggyőző a kép és máshol is elég jókat olvastam már erről a termékről, csak úgy, mint a korrektorról, szóval lassan ideje kipróbálni. :)

  ReplyDelete
 4. Sokat gondolkodtam régebben ezen az alapozón, de mégsem vettem meg. Mostanában pedig már nem is használok alapozót.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jó neked. :) Én is csak a színkorrekció miatt használom már, amúgy kobb napokon korrektorral is elvagyok.

   Delete
 5. Már sok jót olvastam róla, lehet, hogy majd egyszer kipróbálom, csak most még sok alapozóm van, amit kemény pénzekért vettem, tehát azt kell elhasználnom először :)

  ReplyDelete
 6. Én még hezitálok a Bourjois CC krém meg e között, de inkább efelé hajlok, köszi a tesztet!
  Tetszik, ahogy láthatóan elbánik a pirosas foltokkal, szerintem nekem is ugyanez az árnyalat lesz jó :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jajj, ne is mondd a CC-t, engem is esz a kíváncsiság. :)

   Delete
 7. A Max Factor CC tényleg szörnyen fényesedik, de én a zsíros bőrömmel is nagyon szeretem ezt az alapozót, a korrektort nem kevésbé. Valahogy évek óta ők a biztos pont, de a Happy Light is nagyon ígéretes, kár hogy csak a korrektor ért ide :/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oh és igen, szerintem a cc ennél is jobb. Nem, nem jobb, rajtam jobban működik :)

   Delete
  2. Jajjjj, ne kísérts, egyre kíváncsibb vagyok a ccre is! :)

   Delete

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!