Scholl Velvet Smooth


A Scholl egy újdonságot vezet be az itthoni piacra, ennek apropóján egy nagyon hangulatos rendezvényen vehettem részt nemrég.
Az újdonság egy elektromos talpreszelő, a Velvet Smooth Express Pedi ♦, amiről mindjárt bővebben is írok, de előbb az estéről számolnék be röviden. Nem csak egyszerűen bemutatták az újdonságot, hanem igazi tavaszi hangulatot varázsoltak a helyszínre a szervezők, ráadásul egy kis kreatív sarokkal is kedveskedtek nekünk: az eVe ékszerek tervezője tartott workshopot, ahol mindenki elkészíthetett egy karkötőt. Engem ez utóbbi teljesen feltöltött, ráadásul én kalapálhattam domborúra a kis medálokat, ami nagyon klassz volt, és az elkészült ékszer is nagyon édes, hajós-virágos lett, tökéletes tavaszi-nyári kiegészítő. A szobákat körbelengő jácintillat még mindig az orromban van.

Na de lássuk magát a készüléket. Többen már a helyszínen kipróbálták, én csak itthon vetettem be. Azt tudnotok kell, hogy még sosem voltam pedikűrösnél, úgyhogy még csak hasonló kütyüt sem láttam működés közben, pláne nem fogtam a saját kezembe. A Velvet Smooth reszelő elsőre nehéznek és bumszlinak tűnik, de igazából nagyon kényelmes fogni és jól belesimul a tenyerembe. A felülete gumírozott, úgyhogy nem csúszhat ki a kézből a méretét pedig indokolja a négy ceruzaelem, amivel működik (ezért mondjuk kicsit mérges vagyok, mert négy elem azért az árát is megdobja, és mellette még környezetszennyező is). Az ezüst csíkot elfordítva lehet be- és kikapcsolni, nagyon könnyedén. A hangja elég durva, mintha épp a fogorvos közelítene hozzám a fúrójával, de szerencsére itt jóval kellemesebb az élmény. Azt a durvaságot, amit az első tapintásnál tapasztaltam, már egyáltalán nem lehet érezni használat közben, max egy kis bizsergést, csiklandozást.A lényeg persze a fej, ami Micralumina felülettel van ellátva. A hangzatos név valójában egy érdes felületet takar, amit a kézi reszelőkön is megtalálhatunk, annyi különbséggel, hogy ez valamivel összetettebbnek, tömörebbnek néz ki. Pár használat után sem vettem észre, hogy jelentősen kopott volna. A fej cserélhető egyébként, de azt még nem tudom, hogy mennyit fog bírni az enyém, szerintem érezni fogom, ha már elkopik. Nagyon hatékony egyébként, de ez nyilván attól is függ, hogy mivel kell elbánnia. Mókás nézni, ahogy teljesen elporlasztja a bőrkeményedéseket, és bár sokat segített a száraz részeken, azért bizony nem 100%-os az eredmény. Szárazon is próbáltam, és fürdés utáni felpuhult lábakon is, és bár utóbbinál kisebb a szálló por mennyisége, nekem mégis a száraz verzió jött be jobban. Utána jó érzés krémezni, egyértelműen puhábbak a sarkaim, talpaim még ha a lépő pontokon érzem is a vastagabb bőrt. Ráadásul elég luxus érzés, hogy nem én reszelgettem a bőrt, hanem megtette helyettem egy forgófej.


Így szokott kinézni a használat végén, persze ennél jóval több "por" keletkezik, csak nagy része lehull. A keményebb, járástól kialakult bőrkeményedésekkel nehezebben boldogul, mint a csupán száraz, elhalt bőrréteggel. Nekem önmagában kicsit kevés, de kiegészíteni vele a szokásos lábápolási rutinomat nagyon is jó. Persze az igazi teszt majd nyáron jön, amikor a szandálokban, papucsokban jóval hamarabb repedezik a lábam, szerintem akkor gyorssegélyként szuper lesz ez a kis kütyü.Az ajánlott fogyasztói ára 11.999 Ft, az új fejeket pedig párosával lehet kapni, a duo ára 4.999 Ft. Borsos, borsos, de aki mondjuk teljesen ki tudja váltani a pedikűröst a készülék használatával, annak lehet, hogy visszahozza az árát.

12 comments :

 1. Nagyon jó volt ez a poszt, mert pont most gondolkoztam, hogy meg kellene venni ezt a Scholl "csiszolót" :)
  Korábban már használtam hasonló elemes reszelőt, de az gyakorlatilag semmit sem csinált a lábammal. Viszont ez szuperül hangzik, a Te véleményed alapján már meg merem venni... :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Örülök, hogy meghoztam a kedvedet hozzá, remélem beválik. Írd meg majd mindenképp! :-)

   Delete
 2. Szerintem nagyon indokolatlan ennyi pénz érte, hiszen csak egy szerkezet, ami pörgeti a fejet, ami azért nem olyan nagyon érdesebb, mint egy habkő vagy kézi reszelő. Szóval én tuti nem adnék ki érte ennyit, hiába "luxusabb" élmény meg egyszerűbb a használata :\ És akkor az elemről még nem is beszéltünk, bár oké, gondolom azért sokáig bírja velük, de akkor is.
  Na jól lehúztam :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sajnos a legtöbb kütyü, különösen ha nőknek készül, indokolatlanul drága. Mert dizájnos, mert szép. Mondjuk ennyi pénzért lehetne inkább tölthetős akksija, mert szerintem nem fog olyan nagyon sokat bírni, nem véletlenül kell a négy elem bele. Mondjuk dolgozik is rendesen ez tény, de nem egy percig használom/láb. Persze kiváltható egy jó kis áztatás-habkövezés kombóval, de nem mindig van idő rá, mert nekem egy ilyen szeánsz legalább 1-2 óra, és közben eléggé helyhez kötött is vagyok. Szóval amolyan gyorssegélyként azért hasznos is lehet, de azt hiszem tényleg a szuperelfoglalt businesswoman a célközönség.

   Delete
 3. Fú, én vagyok az egyetlen paréj, aki még ki sem vette a dobozából ezt a kütyüt :D Amúgy a tesztek alapján eddig jónak tűnik, lassan én is vetek rá egy pellantást :D

  ReplyDelete
 4. Ez mekkora lehúzás :D szorri. Az ilyen gynegécske cuccok sajnos nem érnek semmit, 4 ceruza elem?? Én vettem ilyen cserélhető fejes elektromosat, amin különböző reszelő és polírozó fejek voltak , különböző méretben, ergó a körmeid kezeden-lábadon, és még a talpad is meg tudod vele csinálni, áramba bedugható, nyilván többetér mint ez. DE. Az se ért semmit egy idő után, az első 5 alkalommal nagyon szépen rendberak, aztán egyrelassul, ahogy hozzáéirnted alábadhoz, kicsit rányomod, már helyben forognak. Sajnos ez 4 elemmel el nem tudom képzelni, hogy gondolták :D ja és az a cserélhető fejes is 10ezer volt! Ne dőljetek már be ilyen gagyiságoknak lányok!
  Úgyhogy én fogtam apám hobbi-barkács csiszoló gépét, amin teljesen ugyan azok a fejek vannak, mint egy pedisen, töltős aksija van, na az ütős cucc. Nekem sajnos 2 hetente kéne járnom szakihoz, olyan gyorsan lesz defrászos a talpam, de ez ingyen van és mesés ; ))))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eszembe nem jutott volna a csiszológépet elővenni, de ez egy nagyon jó ötlet! :DDD

   Delete
 5. Végre valaki, akinek szintén nyáron "problémás/abb" a lába! :D
  Nekem télen pihe-puha, pedig nem is krémezem és nem ápolgatom, szerencsém van vele. Nyáron viszont a szandikban olyan pikkpakk kiszárad a sarkam és olykor a nagylábujjam is, meg a "bütyök" rész (kílső és belső talpszélen egyaránt), h nem győzöm habkövezni. Ha elhanyagolom (vagyis mondjuk egy hétig nem érek hozzá), szinte karcol. Szóval nekem akkor kellene kenegetni, ezt nagy ritkán megteszem, de hát a zoknihúzás a 35 fokban nem tetszik. :/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Az utóbbi évben most már a téllel is meggyűlik a bajom sajna, így már ilyenkor sem pihepuha mindig, hiába kenem. Lehet, hogy a hideg, földszinti lakás miatt van így, de azért már jóideje itt élek, és korábbi években nem volt ezzel gondom.
   A nyár aztán katasztrófa. Kétnaponta lehetne csiszolgatni az egészet, de úgy rendesen, a zuhanybeli kis gyorskaparás nem elég és hát a zokni sem opció. :)

   Delete
 6. Én is visszariadtam az árától...viszont a Rossmannban árulnak sajátmárkás hasonlót Fusswohl néven. Ez csak 4000 Ft volt úgyhogy mindjárt le is csaptam rá. A pótfej is sokkal olcsóbb mint a Schollból.
  Összehasonlítani a kettőt nem tudom, de leírás alapján kb ugyanaz a hatékonyság lehet. Ebbe csak két ceruzaelem kell. Viszont ha kicsit jobban rányomom, belassul. Lehet, hogy ezen segítene a plusz két elem? :-) Egyébként a Rossmannban nemrég 8000-ért láttam a Schollt, de még az is túl soknak tűnt.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Biztosan hasonló, nem hiszem, hogy akkora különbség lenne a Micralumina és nem Micralumina felület között. :-)
   De az elemeket el lehetne végre felejteni, egy órában még elmegy, de az ilyen sokat használatos kütyükbe tényleg olyan nagy kérés, hogy akksi legyen? Mondjuk belegondolva, biztosan nem véletlen az elemes megoldás..

   Delete

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!