Avon ExtraLasting szemhéjtus


Nem tudom eldönteni, hogy szeretem-e ezt a tust vagy nem, ezért úgy gondoltam írok róla, és kikérem azoknak a véleményét is, akik már próbálták illetve hátha a pro-kontra lista összegzése után én is dűlőre tudok jutni. Még nyáron kaptam az AVON találkozón az Extra Lasting szemhéjtust , és azóta is sokszor nyúlok utána, annak ellenére, hogy az ilyen filces, szivacsos applikátorokat annyira nem szeretem. Én a vékony, hajlékony ecsetekkel tudok a legjobban bánni tusvonal húzásakor, de meglepő módon nem is ezzel gyűlt meg a bajom a használata során. A két képen azt látjátok, hogy húztam egy vonalat a tussal, majd száraz kézzel megdörzsöltem picit. Ennek lett az eredménye ez a morzsálódó forgács. Ezzel az Extra Lasting állítás szerintem megdőlt, mert tényleg csak egy kis szemdörzsölés kell, és ha rossz a mozdulat, akkor oda a szépen megrajzolt vonal. Ugyanakkor, a hátránya egyben az előnye is, mert könnyedén lehet javítani, nem kenjük szét fekete folttá azt, amit el szeretnénk távolítani. Szóval ilyen téren elég jól teljesít, ráadásul elég tartós is, nekem nem mászkált el, és a felső szemhéjamon sem hagyott nyomot. Úgyhogy azért mégiscsak tartós ez, csak nem olyan módon, hogy beivódik a bőrbe, és szinte megfogja, hanem egy könnyebben eltávolítható formulával rendelkezik. És ha már eltávolítás: amit viszont rettentően utálok, az a lemosása. Ugyanis, igen szép meg jó, hogy nem maszatolódik, de lemosáskor is ugyanúgy felválik egyben az egész, és apró darabokra szakad, amit aztán az orcámról meg még ki tudja honnan kell összebányásznom. Eddig csak a Corine de Farme micellás vízzel mostam le, de majd kipróbálok egy olajos lemosót is, hátha azzal más a helyzet. Ezt leszámítva arra jutottam, hogy nem rossz termék ez, és lehet, hogy valakinek pont ez tetszik benne, hogy ilyen darabolódó és mégis tartós. Egy sminket is hoztam vele, ilyen szép vékonyka vonalat lehet húzni az ecsetével - azt még azért hozzátenném, hogy a kezemen lévő minta nem élethű, a valóságban sokkal sokkal feketébb annál. Itt láthatjátok is, hogy mennyire.


A sminkem többi része:
Arc: Max Factor Whipped Cream alapozó, Tarte Peaceful pirosító
Szem: Maybelline Color Tattoo Metallic Pomegranate, Urban Decay Naked2 paletta: Pistol, Verve a mozgó szemhéjon, Tease a mélyítővonalnál és Bootycall a szemzugban + szemöldök alatt, Avon ExtraLasting tus Black, Catrice szemöldökceruza Blond but Brow'd, Max Factor Wild szempillaspirál
Száj: Avon Oxford Wine

8 comments :

 1. Nem esett le az állam. :D Én azt szeretem, ha egy tus intenzív színű, ez pedig elég halványnak tűnik. Bár az Avon sminktermékekkel nem vagyok jó barátságban.

  ReplyDelete
  Replies
  1. A kezemen máshogy nézett ki, én is meglepődtem, mikor felkentem, mert a szememen úgy vettem észre, hogy egészen fekete. Ki érti?

   Delete
 2. A minta engem sem győzött meg, de akcióban azért nem rossz, még ha esetleg kell építeni, akkor is. Ha lesz alkalmam megrendelem. Régóta használok hasonló tulajdonságú tusokat, talán ezzel is jóban lennék. Köszi a tesztet, már nagyon vártam, hogy valaki írjon róla. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Majd meséld el, hogy vált be. :-)

   Delete
 3. A képen szép a szemeden a színe, hétköznapra ideális lehet. Én is sokáig a kis vékonyka ecsetes tust kedveltem, míg ki nem próbáltam a zselés tust, nálam az vált be leginkább, én minden nap használom. Azt hiszem e teszt után ilyenre nem ruházok be. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nekem a zselés tus a halálom, egyszerűen egyik sem tartós, és nem is tudok vele szép vonalat húzni, akármilyen ecsettel próbálom...

   Delete
  2. Nekem a hozzá mellékelttel sikerül igazán vékony vonalat húzni. De kinek mi válik be. :)

   Delete
 4. Nem valami meggyőző a kezeden lévő swatch alapján, pont tervezek beszerezni egy filces tust, de szerintem inkább a drogériákban nézek majd szét :)

  ReplyDelete

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!