Color Tattook és riválisok - avagy az én pályázatom

Nagyon örültem, mikor a Makeup blog tulaja, Ingrid megkeresett ezzel a játékkal. Kis gondolkodás után igent is mondtam, mert bár alapvetően nem szoktam nevezni ilyesmikre, most mégis megfogott két dolog. Az egyik, nem tagadom, a fődíj. Ugyanis nagyon nagyon kíváncsi vagyok, hogy Larion Oscar vajon milyen sminktippeket tudna adni nekem, egy olyan lánynak, akinek alapvetően nem a könnyen sminkelhető kategóriába tartozik az arca. Ráadásul sosem vettem részt ilyesmin, úgyhogy csak tanulhatok - a tudást pedig egyrészt átadhatnám nektek, másrészt én magam is hasznosíthatom akár a hétköznapokon, akár az esküvőmön (ugyanis magamat fogom sminkelni a nagy napon). Szóval ez már önmagában egy fantasztikus lehetőség. A másik, ami szimpatikus volt még, hogy ez egy kicsit talán írói verseny is, megadott karakterszámmal, meg mindennel, és noha nem én vagyok a legnagyobb sminkes guru, gondoltam, hogy talán az írásomra lehetnek vevők és esetleg több emberhez eljuthat a blogom híre is.

Szóval ilyen önző okokból neveztem, és nagyon örültem, hogy egyáltalán a 10-be bejutottam. Arról már álmodni sem merek, hogy esetleg megnyerem, mert hát nagyon kemény a mezőny: Mara sminkjével lehetetlen versenyezni, bevallom nekem az ő posztja a kedvencem, de ugyanúgy szuper bejegyzést írt Niki, Katie, Szandra (egy volt a témánk is, mégis más lett a posztunk nagyon :)), vagy akár Lumena is, hogy Viki sminkjét már ne is említsem, nagyon tetszett a végeredmény, ráadásul a nem blogger lányok is ügyesen helyt álltak. Ahogy sorra kerültek ki a bejegyzések, egyre esélytelenebbnek éreztem magam, de azért mégis kampányolok most egy kicsit, és itt is kiteszem a vendégbejegyzésemet, ha esetleg még nem láttátok volna. Ha tetszik, és rám szavaznátok, akkor IDE KATTINTVA megtehetitek, rögtön az első sort kell kiválasztani a lenyíló menüben. Nem mellesleg, a szavazattal ti is nyerhettek! Sok sikert innen is minden indulónak, a nyertes pedig feljegyezheti, hogy mennyire irigylem! :-) A szavazóknak nagyon köszönöm!

A bejegyzésem pedig a tovább mögött olvasható:


Mindig is imádtam a krémes szemhéjfestékeket, mert pofonegyszerű és gyors lépés feltenni őket a sminkeléskor, mégis úgy tűnik, mintha rengeteg időt töltöttünk volna a tökéletes szemsmink megalkotásával. Ezért is írnék most a legkedvesebb Maybelline termékemről, ami nem más, mint a Color Tattoo és egy picit összehasonlítanám az általam kedvelt krémes szemhéjfestékekkel.


Azt hiszem, a világ nőinek nagy százalékát áldotta (vagy verte?) meg a sors mélyen ülő vagy fedett szemhéjjal - én is közéjük tartozom. Akiknek ilyen szemtípusuk van, azok tudják miről beszélek: nekem fél élet és az utóbbi évek sminkújdonságainak rohamléptékű fejlődése kellett ahhoz, hogy a szememen lévő akármilyen festék  ne álljon össze néhány órán belül egy csíkba.


Ma már szerencsére több alternatíva is van a tartós szemsminkek elkészítésére, legyen ez akár egy jó szemhéjalapozó vagy az én kedvenceim: a krémes szemhéjfestékek. Rengeteg félét kipróbáltam már, mire rátaláltam azokra a termékekre, amik megbízhatóak, és tényleg kibírnak egy egész napot is. Most őket mutatnám be és vetném össze egy kicsit.


MAC paint potok - A MAC egyik legnépszerűbb terméke a paint pot; aki egy kicsit is elmerült már a sminkelés világában, az biztosan hallott róluk. Ezeket az alapokat bázisként, illetve színturbózásként ajánlják a sminkmesterek, de én önmagukban is nagyon szeretem használni őket, mert egy kicsit összekapottabb megjelenést adnak és tényleg pár másodperc feltenni a színeket. A három árnyalatom közös tulajdonsága, hogy bár natúr árnyalatokról van szó, mindegyik fényesen csillog - hol jobban, hol kevésbé. A Vintage Selection egy kifejezetten csillogós darab, míg a Bare Study és a Rubenesque gyönyörű fénybe vonja a szemhéjamat, egyáltalán nem tolakodó módon. Sokáig csak ezeket használtam, mert egyszerűen nem találtam jobbat, tartósabbat a piacon, de a borsos áruk nem igazán teszi lehetővé, hogy az összeset beszerezzük, így aztán más irányba kezdtem el tapogatózni.

 Bare Study, Rubenesque és Vintage Selection


Benefit - Creaseless Cream Shadow - A paint potokhoz hasonló árfekvésben és minőségben kaphatóak a Benefit krémes szemhéjfestékei, amik közül két szín boldog tulajdonosa vagyok. Ezeket remek akciók keretein belül szereztem be, így számomra már a MAC-nél eggyel olcsóbb, de azért még mindig drága kategóriába tartoznak. A Birthday Suit egy igazi kis különlegesség, ami a mindennapi sminkem része szokott lenni - főleg nyáron, amikor a melegben alig van kedve bármihez is az embernek -, mert remekül kihasználható, természetes szín egy apró csavarral. A másik színemet bevallom, kicsit hanyagolni szoktam, mert nagyon hasonlít a MAC Rubenesque-re, de az mindkettőjükre igaz, hogy tartósak, órákon keresztül mozdulatlanul a helyükön maradnak és nagyon nagyon szépek.

 Birthday Suit és Sippin' n Dippin' 


Maybelline Color Tattoo - Szándékosan a végére hagytam a legjobbat, az igazi budget alternatívát. Amikor külföldön megjelentek ezek a festékek nem nyughattam addig, amíg ki nem próbálhattam egyet, főleg, hogy az első vélemények nagyon pozitívak voltak. A választásom a kicsit kuriózumnak számító matt színre esett, ami a Tough as Taupe nevet viseli (itthon Permanent Taupe néven fut). A minősége azonnal meggyőzött, és bár nem volt ugyanolyan lerobbanthatatlan és tartós, mint a paint potok vagy a Benefit krémjei, mégis számottevően tovább bírta, mint bármely másik olcsóbb termék, amit ezelőtt próbáltam. Ráadásul, ha egy kis szemhéjalappal megtámogatom, akkor simán vetekszik a drágább termékek tartósságával is. Ezek után csodálkozhattok is, hogy miért csak két árnyalatom van belőle, hiszen az észérvek azt diktálnák, hogy mindet szerezzem be. De úgy voltam vele, hogy az alapszíneim megvannak, és amíg azok nem fogynak el, felesleges még egy hasonló színt tennem a sminkesfiókomba, hiszen csak azt érném el, hogy rámszárad mind. Viszont, amikor megláttam a Metallic Pomegrenate aranyló bordó csodáját, nem bírtam ellenállni, és mivel amúgy nem ruháznék be ilyen erősebb színbe, így tökéletes alternatíva lett nekem a Color Tattoo. El is döntöttem, hogy az ilyen különlegesebb színeket apránként beszerzem. Aztán ki tudja, lehet, hogy pont az On and on Bronze lesz az imádott Birthday Suit pótléka.

Tough as Taupe és Metallic Pomgrenate

Végül egy tippet hadd adjak még, kapcsolódva a kiszáradáshoz. Egyrészt sokkal hosszabb lesz az élettartama a krémeknek, ha a lehető legminimálisabb levegővel érintkeznek. Vagyis, használat közben állítsuk a feje tetejére, és mindig ügyeljünk a biztos kupakzárásra. Segíthetünk még rajta úgy is, ha fűtőtestre helyezve megolvasztjuk, így picit krémesebb lesz az eredmény, amit könnyebb eldolgozni. Én ezekre nagyon figyelek, így még egyik tégelyem sem száradt ki, pedig egyrészt régóta megvannak, másrészt állandóan használom őket. Ha esetleg mégis baj történne, és kiszáradna valamelyik (ezt a keményebb állagról, vagy a termék összezsugorodásáról ismerhetitek meg), akkor egy kis házituninggal még menthető a darab: kevés alkoholt öntesz rá (lehetőleg ne a hűtőből vegyük elő, hanem a gyógyszertárból!) egy picit kevergeted, a szélekhez simítgatod, és olyan lesz, mint újkorában.

10 comments :

 1. szerintem szuper lett a poszt és nagyon örülök, hogy neveztél! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Köszönöm, és én is örülök, jó móka volt :)

   Delete
 2. Én rád szavaztam. :3
  Amúgy a nyeréssel úgy vagyok, hogy persze tök jó lenne nyerni, de lehet van más, akinek nagyobb élmény lenne vagy valami. Persze az Oscarra én is kíváncsi vagyok és elképzelni nem tudom milyen tippet adna, személy szerint jobban érdekelne ha nem arra adna tippet, hogy hogyan sminkeljem magam, hanem valami extraszuper trükköt mutatna. :D

  ReplyDelete
 3. Nagyon szuper lett ez a bejegyzés :)!!! Hát igen, a nyeremény az nagyon csábító, mázlista lesz aki megnyeri, engem is igazából a trükkök érdekelnek, de azok nagyon. Na jó, igazából úgy az egész minden :)! Reméljük majd beszámol róla valamilyen formában, aki megnyeri :)!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Köszi :) Biztos lesz beszámoló, azt is el tudom képzelni, hogy a makeup blogon, vagy a maybelline valamelyi oldalán. Azért elég nagy dolog ez szerintem nekik is :)

   Delete
 4. Szavaztam Rád :)!! Remélem sikerül Neked :D

  ReplyDelete
 5. Hát én valahogy mindig nagyon jól járok veled :D Nyáron vettem tőled a blog sale alatt pár dolgot, amik nagyon beváltak (a Clinique arckrém nagy kedvenc lett), te adtad az ihletet az újdnsült olajmániámhoz ( (L) argán), most pedig nyertem három Maybelline cuccot azzal, hogy rád szavaztam :D
  A blogodat persze ezektől függetlenül is szeretem :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Annnyira örülük, és gratulálok! Hát ez tök jó, komolyan ennek jobban örülök, mint az ötödik helynek, pedig arra is tök büszke vagyok :-) Ja, és köszönöm szépen a szavazatot is!

   Delete

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!