Veet EasyWax gyantaszett


Az én viszonyom a gyantázással mondhatni nem létező, még úgy jó 10-15 éve próbálkoztam talán hideggyanta-csíkokkal (azt hiszem újságban volt minta), de már akkor is azt gondoltam, hogy túl macerás és túl fájdalmas dolog. Így aztán sosem jutottam el odáig, hogy felmelegedős gyantával pepecseljek (az epilátor meg aztán végképp szóba sem jöhetett), én teljesen ki voltam békülve a borotvával: gyors, fájdalommentes, olcsó. Igaz, hogy nem tartós, és idegesítő, hogy már másnap szúrós vagyok, de ez van, én sosem akartam ennél nagyobb áldozatot hozni ezen a téren. Mondjuk szerencsére elég világos és vékony szőr nő rajtam, úgyhogy a karomon pl még sosem szedtem le semmit, mert nem zavart, és a lábamon is elég jól rejtőzködnek a kis pihék. Na de most, hogy megkaptam ezt a szettet, egy fokkal érdeklődőbben állok én is a gyantához.  Ha jól emlékszem tavaly jelent meg ez a gyantamelegítő készlet, amiben mindent megtalálunk a tökéletes gyantázáshoz. Leginkább az az ígéret vonz, hogy néhány hétig sima maradhat a lábam, és hogy egész más érzés, ha a gyantázott szőr nő vissza.
Lássuk!Tényleg benne van minden lehetséges hozzávaló a dobozban, úgyhogy teljesen gyanta-szűzként vághattam neki a nagy feladatnak. Mondjuk akaratlanul is rögtön a Jóbarátok egyik része jutott eszembe, amikor Phoebe és Monica bedőlnek a fájdalommentes gyanta ígéretének, majd sikongatva tépkedik egymásról a csíkokat (mondjuk a technikájuk tök rossz). Megvan? Nos pont ezt szerettem volna elkerülni, úgyhogy  egyrészt lelki felkészüléssel, másrészt alapos olvasással kezdtem a procedúrát.

A patront beletettem a szerkentyűbe, bedugtam, majd vártam rengeteget, mire felmelegedett. Az elején egy piros kis Veet logó figyelmeztetett, hogy áram alatt van, ennek mondjuk sok értelmét nem látom, mert nem alszik el, mikor megfelelelő a hőmérséklet, így egy kezdőnek elég nehéz kisakkozni, hogy mikor is jó már a gyanta. Elvileg akkor, amikor a görgő akadálytalanul forog, de úgy tapasztaltam, hogy még ilyenkor is jó várni egy plusz 10 percet, hogy tényleg nagyon folyós legyen az egész gyanta. Nem mértem soha az időt, de minimum fél óra kell neki, még talán több is. Ezt egyébként szinte mindenhol olvasom negatívumként, szóval nem tudom, kinek az ötlete volt a 20 perces szöveg (gondolom azé, akié a 2 mm-es szőrszálak, khm), de eléggé mellé lőtt.


Első próbálkozások
A legelső kísérletem teljes kudarcba fulladt, aminek így utólag két oka is volt: egyrészt így utólag gondolkodva, szerintem nem volt elég meleg a gyanta (tényleg fogalmam sem volt, hogy mikor jó), másrészt a szőr sem volt még elég hosszú a művelethez. Konkrétan kb 1-2 szál jött ki, így aztán egy-két csíkozás után hagytam is a fenébe. Úgyhogy a "két mm-es szálakat is kiszedi" szlogent felejtsük el, kell egy kis hossz, hogy rendesen megtapadhasson a gyantában.
A második kísérletemre pár nap múlva kerítettem sort, az eredmény már jobb volt, de még mindig nem tökéletes, sok szál maradt a helyén, ugyanakkor láthatóan gyengítettem a tüszőhöz kapcsolódást, mert volt, amit puszta kézzel kihúztam fájdalommentesen. Gyanítottam, hogy mivel a szőrszálak növése nem egységes, még mindig azok maradtak bent, amelyikek túl rövidek voltak a megfelelő tapadáshoz. A gyanta hőmérséklete egyébként most pont jó volt, bár iszonyatosan paráztam, hogy megégetem magam. Amúgy is hajlamos vagyok mindenféle meleg dolgot hatszor erősebbnek érezni, mint a tényleges hője (igen, a tepsit is öt kesztyűben merem csak megfogni, más kérdés?). De szerencsére nem volt gond, kellemes meleg volt a cucc, és viszonylag egyenletesen gördült kifele a bőrömre.
Szóval jött a harmadik kísérlet (és őszintén reméltem, hogy az utolsó a teljes simaság előtt), és megintcsak jöttek ki szőrszálak, úgyhogy egyértelműen a nem egységes növekedés a ludas. Ez alkalommal a karomon is kipróbáltam. A karomat még sosem szőrtelenítettem, mert ahogy írtam, annyira vékony szálú és világos szőrszálak nőnek rajta, hogy semmi értelmét nem láttam, sosem zavart. Mivel a szálak hosszúak voltak, így elsőre sikerült szinte tökéletes eredményt elérnem, és olyan sima lett a karom, hogy csak na. Plusz felfedeztem, hogy a bőröm itt is egészen szeplős. :-) Viszont üröm az örömben, hogy a jobb kezemmel bénán téptem, így szép kis véraláfutásokat szereztem, amik sajnos nem két perc alatt múlnak el. Ez sajnos a sokadik alkalommal is így volt, bár már kevesebb a véraláfutás. Csak azért az nem frankó, hogy meggyógyulnak a véraláfutások, és utána már megint lehet újrcsinálni az egészet...azt hihetik rólama az emberek, hogy valami intravénás cuccot tolok.

A majdnem profi szint
Az első kísérleteket követte a többi - egészen kedvet kaptam hozzá. Sokadszorra már nagyon belejöttem, bár azt vettem észre, hogy túl sok gyantát használok. Alig pár alkalommal estem neki a szőrtelenítési procedúrának, és majdnem el is fogyott mindkét (!) patronom. Jó, tudom, ez nyilván attól is függ, hogy mekkora a bőrfelület, amit gyantázunk, és mivel nem piszkafa lábam van, így bőr is van rajta jócskán, tehát lehet, hogy nagyobb felülettel kell megbírkóznia a gyantának, mint egy vékony lábú lány esetében. De hát ez meg az én saram. Bár azt azért mégiscsak a gyanta szemére kell hánynom, hogy hiába voltak megfelelő hosszúságúak a szőrszálak, mégis sokszor maradt bent egy-kettő, ezért volt, hogy egy-egy területen többször is át kellett mennem a jobb eredmény érdekében (bár a leírásban az szerepel, hogy ne, de semmi bajom nem lett tőle).

Ápolás
A lábam mindegyik alkalommal piros pöttyös lett (állítólag ez normális, mert hát mégiscsak kitéped a szőrtüszőből a szálat, tehát nyilván irritál), de a gyantázás után rögtön bekentem a bőrömet aloe géllel, ami egyrészt szuperül hűsítette a lüktető területeket, másrészt a pirosságot is teljesen lehúzta pár órán belül. Viszont ha gyantázás állandó szereplő lesz az életemben, akkor nem szívesen pazarolnám erre az aloe gélt, úgyhogy keresni fogok valamilyen testápolót, aminek magas az aloe tartalma.

Kezdőségem remekül megmutatkozott abban is, hogy nem mindig tudtam a gyantát maradéktalanul eltávolítani a letépéssel. Sőt nem egyszer fordult elő olyan, hogy hiába simogattam, és hiába próbáltam gyorsan tépni, a gyanta még folyós volt, és ahelyett, hogy a szőrt téptem volna ki, csak jól megrántottam a bőrömet. Aztán persze leimádkozni megint nem volt könnyű a maradékokat, de végülis babaolajjal segítettem. A csomagban található kendők sem rosszak, de elég gyorsan fogynak sajnos, így mindenképp érdemes olajat (akár étolaj is lehet, vagy olíva, kinek mi) is tartani otthon, mert nekem vízzel nem jött le olyan jól. A csomagban található csíkok pont elégnek bizonyultak a gyanta mennyiségéhez is, és minden új patronhoz jár a kis csomag és a kendők is. A Veet egyébként nem árul külön csíkokat, de ha mégis elfogyna (mert mondjuk kevesebbszer használod ugyanazt a csíkot, mint én), akkor találunk más márkától olcsón utánpótlást - én az X-epiltől vettem 50 dbosat, ami teljesen ugyanolyan, a célnak tökéletesen megfelel.

Összegzés
Maga a gyanta, mivel összehasonlítási alapom nincs, szerintem nem rossz. De megkockáztatom, akármelyik gyanta ugyanezt tudja. A helyes technikára is hamar ráérez az ember, így míg eleinte bénáztam, a végére már a profik gyorsaságát megszégyenítően húzgáltam a csíkokat, és a fájdalmat is teljesen megszoktam. Azért persze fáj, fáj, és én alapvetően amúgy rosszul tűröm a fájdalmat, de azért kibírtam. Hős vagyok! Pláne, hogy önként hajtottam igába a fejem! :-) Főleg a karom selymessége kárpótolt. Ezek után lehet, hogy kipróbálnám az epilátort is, elképzelhető, hogy az egyesével kihúzkodást még jobban is bírnám és azzal szerintem az eredmény még tökéletesebb lenne. Az egyetlen kifogásom, hogy amióta csak a gyantát használom egyetlen egyszer sem volt a lábam teljesen, csúszósan sima. Kitépem a szálakat, de már ott növögetnek a picikék, amiknek megintcsak idő kell. Nem tudom erre mi lenne a megoldás, leborotváljam-e, vagy növesszem az egészet 10 centisre, és akkor gyantázzak le mindent? Az a baj, hogy a szőrszálak akkor is különböző sebességgel növekednének...Nem tudom, ebben a kérdésben örülnék, ha valaki tapasztalt segítene, előre is köszi!

Összességében egész sikeresnek tartom az első gyantaprojektet, kezdőknek teljesen jó ez a kis doboz. Az ajánlott fogyasztói ára 5499 Ft, de most nyáron biztosan lesznek akciók rá, figyeljétek! A patron bele 2499 Ft, ami szerintem irreálisan drága, főleg, hogy írtam, hogy milyen gyorsan elfogyott - mivel csak 50 ml-t kapunk ezért az árért. Hát....nem tudom, az én pénztárcámnak ez így sok (kb 4 alkalom alatt el is használtam a teljes rózsaszín patront). Bár akciók erre is lehetnek, úgy már talán megérné, de a teljes árát figyelembe véve jobban megéri epilátort venni, ami jó esetben évekig szolgálhat.

A többiek
A rózsaszínen kívül egy új érzékeny bőrre való patront is piacra dobtak, amiben a gyanta nem cukormázosan pink, hanem fehér és mandulaolaj van benne. Nekem az illata jobban tetszik, és mintha a hatékonyságban is lenne egy árnyalatnyi különbség, de ezt lehet, hogy amiatt érzem így, mert a rózsaszínnel még sokat bénáztam, míg mostanra már egész rutinos lettem. Persze attól, hogy érzékeny bőrre való, még nem fogom mosolyogva letépni. :-)
A Veetnél hideggyanta csíkok is kaphatóak, ezek közül az újdonság az arcra való, amiben egész pici csíkokkal gyantázhatunk kis területen. Az arcomon nem próbáltam, de a kezemen igen, és egész jó volt. Gondolom a nagyobb verzió még hatásosabb.

Szóval: a gyantázást megkedveltem, a Veet patron árát viszont nem, így olcsóbb alternatíva után néztem. Egy picit nehezíti a dolgot, hogy csak 50 ml-s patront lehet beletenni a melegítőbe, de végülis találtam ilyet, szintén az X-epiltől. Ez kék színű lesz, kíváncsi vagyok rá már nagyon :-) Nem tudom, hogy hosszabb távon is lesz-e hozzá kedvem, vagy inkább visszatérek a jó öreg borotvához, esetleg kipróbálom az epilátort - mindegyik mellett és ellen is rengeteg érvet lehet felsorakoztatni, úgyhogy az időre bízom ezt a döntést.

Remélem hasznos volt valakinek ez a bejegyzés, talán azoknak, akik szintén kezdők ezügyben. :-)

41 comments :

 1. Hasznos volt nagyon, már próbáltam rászorítani magam a kipróbálásra, de még nem sikerült :) Ezek után gondolhatod, hogy én sem szoktam otthon gyantázni.

  Én már jó pár éve epilátort használok, de sajnos azzal is ugyanaz a gond: különböző időben nőnek vissza a szőrszálak, a kicsikkel nem boldogul igazán stb. Én azt szoktam csinálni, hogy hetente egyszer használom, a köztes időben pedig borotva (ha kevesebb szőrszál van, akkor a borotvát is elég ritkábban használni).

  Irigykedve figyelem néha egyesek tökéletesen sima lábát, ha valaki tudja, hogyan csinálják, ossza már meg velem! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ez utóbbit én is szeretném tudni! :)

   Delete
 2. Nekem X-epil gyantaszettem van, már ősrégi, van vagy 10-15 éves, így van némi tapasztalatom az otthoni gyantázás területén.
  Nem említetted, de feltételezem, hogy ha a karodon gyenge vékony szőrszálak vannak, akkor a lábadon sem erős sötét szőr nő. Az is sokat számít a gyantázás sikerességében, hogy mennyire erősek a szőrszálaid, mennyire tud "megkapaszkodni" a felkent gyantában.
  Nekem vékony, gyenge szőrszálaim vannak - nem is tudtam soha rendesen legyantázni a lábam. De nemcsak én vagyok béna, mert próbálkoztam (egyébként nagyon ügyes) kozmetikussal is, neki se ment jobban, pedig már lámpával vizslatta a szőrszálakat a combomon, hogy megtalálja és legyantázhassa őket.
  Viszont ugyanez a készlet tökéletesen működik az Emberem hátának szőrtelenítésében, mert neki jóval erősebb szőrszálai vannak.
  Az epilátort hatékonyabbnak érzem a szőrszálakkal vívott harcban, egy idő után megszokja az ember és már nem fáj annyira, mint eleinte. Ráadásul azt tapasztaltam, hogy a gyantához képest kicsit rövidebb szőrszálakat mát ki tud tépni, de tökéletesen sima nekem epilátorral is csak pár napig marad a lábam...
  Nehéz a nők élete ...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Igen, igen a lábamon is vékonyka a szőr, sőt a hajam is vékonyszálú, úgyhogy abszolút genetikailag ilyen vagyok. A szüleim is ugyanilyenek, úgyhogy nem csodálkozom.
   Lehet, hogy tényleg ez az oka, hogy hiába elég hosszú a szőrszál, mégis inkább csak elszakad, ahelyett, hogy kijönne tövestül. De megnyugtat, hogy akkor a hiba bennem van úgymond :)
   Hjajj, de még milyen nehéz!

   Delete
 3. Nekem is van gyantam. És nem is használom....sajnos. valamiért nem visz rá a lélek. ..

  ReplyDelete
 4. Ha a gyantazast kibirtad, akkor az epilatort is ki fogod birni. A titka, hogy a szalak ne legyenek tul hosszuak, kulonben fajdalmasan tepi oket. Ha a hosszusag jo, akkor pity pity pity, gyorsan kiszedi, es egy ido utan nem is faj, vagy mar nem fajdalomkent erzekeled ;) Ha egyszerre az osszes szor ki van nove, akkor persze hosszabb es bonyolultabb a dolog, de ha utana hetente atmesz a labadon, akkor egy idoben kevesebb szort kell epilalnod, ami kevesebb fajdalommal is jar :) es sokkal olcsobb is! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Most volt, hogy kitéptem szemöldökcsipesszel egy-egy szálat a lábszáramon (amit a gyanta az istennek sem akart kiszedni), és nem is fájt, úgyhogy ezért én is azt gondolom, hogy kibírnám.
   Hajlok én is az epilátor felé, csak ha már veszek, vagy kérek ilyen készüléket (jön a névnapom, jeee) akkor már valami szupert szeretnék, és ha meg mégsem jön be, akkor nem akarom, hogy itt álljon..Dilemma dilemma.

   Delete
  2. Ja igen, regebben en is gyantaztam, es mivel valamennyi bort is letepsz, egy ido mulva a borod nem fogja ezt preferalni.... Nekem meg mindig csunya a labam a sebhelyektol, amit a gyanta okozott. Az epilator nem bantja a bort, csak a szort tepi ki, szerintem kimeletesebb.

   Delete
  3. Igen, ezt én is rögtön észrevettem, hogy mintha a bőröm felső rétegét is letépné. Hegek szerencsére nem lettek, de jó akkor erre is figyelni.

   Delete
 5. Én már régi felhasználó vagyok akár epilátor, akár gyanta tekintetében.
  Sötét hajam van,így a szőr is sötét.
  Az epilátor a legtutibb, mert az már pár mm-es szőrszálat is ki tud tépni. Ezt használom a karomon, lábszáramon, hónaljamon, bikinivonalon.Nyaranta gyakran, mivel a szőr sosem nő egyenletesen, vmelyik szőrszál épp mindig alvó fázisban van. De ezzel nem kell várni, míg 0,5-1 cm-es lesz a szőr, ezért ez sokkal "utcaképesebb" :)
  Mivel mindig növésben van, ezért gyakrabban kell használni, de az így csak pár perc.

  A gyantából az X-Epil gyantamelegítője sokkal jobb és kedvezőbb ára van, mint a Veetnek. Kb 8-10éve megvan a gy.melegítő és a hozzávaló patron akár fodrászkellékesnél(csokis, érzékeny bőrre való, cukorgyanta,stb) is beszerezhető pár száz Ft-tól, de a rossmannban is van 599.-Ft-ért hozzá többféle. Mérete is nagyobb, nem 50ml-es.
  A lényeg az, hogy a gyantával leszedett terület kb. 2 hét múlva már szúrós, NEM LÉTEZIK a 4 hét simaság! A gyanta annak jó, akinek van türelme megnöveszteni a szőrt és nem zavarja, ha néhány hétig jeti a lába :)
  Zita

  ReplyDelete
  Replies
  1. Én csak a kevéssé érzékeny területen merek ilyesmit kipróbálni (akár gyanta, akár epilátor), biztos kibírnám máshol is, de őszintén szólva annyit nem ér az, hogy két nappal tovább sima.

   Én is sajnálom, hogy 50mls patron való ebbe a készülékbe, ennek nyilván marketing okai vannak, hiszen a boltban lévő patronok 90%-a 100 ml-s. De szerencsére az X-epil 50-es is csak 600 Ft volt, ennyit még megért.

   Azt persze tudom, hogy nem létezik, de azt is el tudom képzelni, hogy valakinek lassabban valakinek meg gyorsabban nő a szőr, így lehet tovább sima valamivel. Az enyém szerintem a gyors kategóriába tartozik, mert a karomon pár nap múlva már bújtak elő a szőrszálak.

   Delete
 6. Epilátorból én a braunra esküszöm, nekem ez a típus bejött minőségre és tartósságra is.
  Sztem kérd el egy barátnődét és próbáld ki,hogy adsz-e egy esélyt neki, vagy csak pénzkidobás lesz, ha megveszed.
  Le tudod fertőtleníteni, tehát amiatt nem kell aggódni.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Köszi. Persze nyilván ez lenne a logikus :-)

   Delete
 7. Nekem is X-epil gyantamelegítőm van és elsősorban azért döntöttem mellette, mert a hozzávaló patron kb 500Ft, és nem 50ml, hanem 100. Szóval jobban megéri. :) Alapvetően azért szereztem be, mert az epilálás elkezdett egyre jobban fájni. Hát a gyantát egyik egyszer használtam, de jó véraláfutásos lett a combom :(, az alsó lábszáram viszont tökéletesen sima. Így most a kettőt "egyszerre" használom. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Igen, a 100 ml-s nyilván jobban megéri :-)

   Delete
 8. Nekem epilátorom van, gyantát még nem próbáltam (egyszer vettem hideg gyanta csíkot, de nem volt merszem feltenni, illetve cukorgyantával kísérletezgettem, nem sok sikerrel). Arra már rájöttem, hogy a 3-4 hét sima láb az egy nagy kamu. Ha meg nagy kamu, akkor nem fogok "szenvedni" a jóval időigényesebb és fájdalmasabb módszerekkel (pl epilátor). Arra is gondoltam, hogy leborotválom és amikor nő akkor átmegyek epilátorral pár naponta, mert akkor talán kevésbé fáj, mint csontra leszedni az egészet, amikor "szőrös"... de idáig még nem jutottam el. valahogy a "fürdőkádban 5 perc alatt végigszaladok borotvával mindenhol" módszer nekem nagyjából bevált. Igaz, hamar visszanő a szőr és szúrós is, de 2-3 naponta 5 percet nekem ez megér. Bikinivonalra pedig - a borotva miatti irritáció és kipattogás miatt- néha szőrtelenítő krémezek, de ennél szigorúan vigyázni kell a hatóidővel, ugyanis volt, hogy elfelejtettem és csípett rendesen... :/ Szóval csak óvatosan. Nálam összességében nem a "látvány" csak a döntő, hogy a pici szőr nem látszik az ok, én azt szeretem, ha végihúzom a kezem a lábamon és pihe-puha, ezt pedig eddig csak borotvával értem el. Úgyhogy én maradok ennél, amíg valaki fel nem találja azt, hogy lehet örökre szőr nélkül élni :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hű, a szőrtelenítő krémek is egy jó téma, még régen próbáltam egyet, de fertelmes vegyszerszaga volt, fúj de utáltam. És nem is volt hatékony. Persze gondolom azóta már jobbakat készítenek, de még most is az orromban érzem azt a gőzt. Egyébként én is emiatt használom a borotvát, oké, hogy pár naponta kell, de egy napig tényleg tükörsima a lábam, míg ezt mostanában nem tapasztaltam. Meg ez a növesztgetés sem egy jó móka, főleg így nyáron a 30 fokokban.

   Delete
 9. Sziasztok!
  Szerintem érdemes gyantaszettet kozmetikai szaküzletben vásárolni. Kb. 400 Ft egy patron,és jobb minőségű mint a Veet, X-epil stb. vackok. Megéri! :)
  Eszti

  ReplyDelete
  Replies
  1. Köszi szépen! Hol van ilyen bolt?

   Delete
  2. Én ide járok: http://szalondiszkont.hu/

   Delete
  3. Ezt én is így gondolom, anno itt írtam róla: http://lookfancy.blogspot.hu/2012/07/szorszalhasogatas-alveola-waxing.html
   500.- Ft körül lehet kapni hozzá a 100 ml-es patront, illetve a lehúzó is megvásárolható gazdaságos gurigás kiszerelésben, amit én jobban is szeretek, mert így én tudom levágni belőle a nekem tetsző hosszt. :)

   Delete
  4. Jajj, arra a gurigára emlékszem :) Na majd megnézem, bár ahogy láttam alig van 50 mls patron, új melegítőkészüléket pedig csak emiatt nem fogok venni mostanában :.)

   Delete
 10. én magam epilátor párti vagyok, mert
  - bármikor előkapható, nem kell bekapcsolni és melegítgetni
  - icipici szőrt is kiszedi
  - ha nincs sok szőr, akkor a sima területen simán átsiklik, a két lábszárammal, plussz 2-3-4hetente egyszer a combomon elől végigszántok 10 perc alatt
  - ha rendszeresen használod, akkor az itt-ott éppen kijött szálak olyan minik lesznek, h idővel már ki se pirosodik tőle a bőröd
  - utána pihepuha lesz a bőröd
  - a kinőtt szálak is gyengébbek és nem szúrsz, dörzsölsz magadnak-másnak

  a borotválást a hónomalján tartom egyedül egyszerűnek, igaz még az ősszel befizettem tartós szőrtelenítésre azt is és ahhoz borotválni kell (így azóta a sok év kínkeserves munkájával legyengített szőrszálakat a fazonomnál is újra borotválom).

  tény, h én szőrmániás és fóbiás vagyok (ezzel talán ellentmond mondjuk, h a karomon nekem se volt még sose leszedve, de szerencsére nyáron tök szőke, télen meg világos barna és nem sok), nem értem a magukat borotváló nőket. engem zavar, h szúr. tavaly nyáron boriékkal mentünk át keneséről siófokra és mivel a srácok ültek elől, hátulra kényszerültem egy karját vállig borotváló lány mellé. ahogy időnként összeért a bőrünk (mert a pasi persze szokás szerint fittipaldizott, én pedig hátul középen jobbra-balra sodródtam) az út végére szabályosan kipirosodott a bőröm tőle. ha pasi lennék én nem akarnék egy ilyen csajhoz nyúlni...
  (jó, megértem, h neked pl. gyenge a lábadon a szőr és azt lekaszabolod és elhiszem, h tényleg nem vagy süni, de a nők többsége akkor is az)

  ReplyDelete
  Replies
  1. a nagy hév miatt elfelejtettem a végére biggyeszteni, h több barátnőm otthon gyantáz, xepillel és baromira elégedettek vele. az egyik vett egy melegítő készüléket még vagy 8 éve, belerakja az 5-600 forintért vett patront és máris indul a mandula. én a helyedben meglesném, h jó-e ebbe a készülékbe az a patron, mert akkor negyed áron veszel ugyanolyan jót (asszem ezt más kontextusban én magam szentségtörésnek definiálnám, de ez most nem az:)).
   amúgy mikrózni is szokták a patront (ha dóri barátnőm lusta átmenni nórához, akié a gép), úgy is működik, csak meg kell tanulni, h mennyi idő.
   ők a kék és a zöld patronra esküsznek, a fehér béna, olyat ne vegyél! ;)

   én is gyantáztam már őket, nagyon vicces érzés másról tépegetni a szőrt. de akkor is azt mondom, epilátor és ha már az, akkor philips! (12 éve bírja az enyém, van braunom is, de annak egy fos a tárcsája, a philips a jó:))

   Delete
  2. Igen igen jó bele az 50-es, és 600 Ft volt. Mégse 2400...
   Nagyon kíváncsi leszek rá, remélem jó lesz, mert nagyon nincs választék 50 mls gyantákból. Esetleg ezeket a patronokat nem lehet utántölteni valahogy?

   Jajj, a borotvált kartól már így leírva is a hideg ráz. A láb még hagyján, mert azt nem tapogatod normál esetben, de a kardohoz azért hozzá-hozzáérsz..akkor már inkább szőrös legyen, mint borostás :)

   Delete
 11. Én csak télen gyantáztatok, kozmetikussal, mert lakik egy vérprofi, nagyon olcsón dolgozó kozmetikus tőlünk két házra, kb. 20 perc az életemből és 3-4 hétre letudom a szőrtelenítést. Nyáron viszont nem vagyok hajlandó kivárni a megfelelő bundahosszt, így marad a heti epilátorozás (igazából ritkábban is elég lenne, de így gyorsabb és fájdalommentesebb, ergo könnyebben ráveszem magam), kivéve combon és hónaljban, ez a kettő nekem elviselhetetlenül fáj (érdekes, a fazon nem) ott marad a borotva, ill. combon akkor is gyantáztatok, ott elég gyér és szöszke a szőrzet, hogy ne zavarjon, amíg kinő.
  Én is Philips párti vagyok, a Satinelle-em már 10 éves és kutya baja. Epilátorhoz még javaslom, hogy nagyon alaposan nézd majd át a használati útmutatóját, a helyes használat sokkal többet segít a fájdalom minimalizálásában, mint bármilyen jegelős, masszírozós extra.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Én lábon kívül nemhogy az epilátort, de még a gyantát sem merném máshol használni.
   Igen, ez a növesztgetés nem a legjobb dolog így a nyár közepén, bár vannak csini, vékony anyagú hosszú nadrágjaim is.
   Múltkor nézegettem epilátorokat, és azt hiszem én is pont egy Philipset néztem ki, az ára sem volt vészes, úgyhogy köszönöm a megerősítést :)

   Delete
 12. Nem kell olyan nagyon drága epilátort venni, a márkanéven kívűl mind ugyanazt tudja, az extra ilyen-olyan hűsítős stb. csak duma, 1-2 alkalom után a sima mezeit is meg lehet szokni és már alig fáj :) Én már egy jó ideje felhagytam az epilálással, mert elkezdett benőni a szőröm, sajnos ez nagy hátránya, de lehet újra megpróbálkozom vele, így ennyi kihagyás után :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Persze, semmiképp nem adnék ki érte huszonezreket. Meg aztán elsőre tényleg elég egy szimplával kezdeni, mert ha mégsem jön be, akkor verném a fejem a falba rendesen. Annak esetleg van jelentősége, hogy 40 vagy 20 csipesz van benne?
   Tisztára meghoztátok a kedvem az epiláláshoz, komolyan szinte várom, hogy kipróbálhassam :D

   Delete
  2. Igen, mert minél több csipesze van, annál gyorsabban leszedi a szőrt :) Én a braunra esküszöm! Tizenéve van braunom, soha semmilyen gond nem volt vele. Nem kell semmilyen extra hozzá, az a lényeg,hogy már a pár mm-es szőrszálat is kitépi, hatékonyságban verhetetlen. Tökéletesen leszed mindent a karról, lábról, hónaljról. Nekem egyszerűbb a hónaljról is ezzel leszedni, soha nem borotváltam, mert utáltam,hogy szúrt és sztem csúnya, ha nő ott a szőr :) Nekem ez a fóbiám, én mindenhonnan leszedem a szőrt. Várom,hogy mikor találják ki a ténylegesen végleges szőrtelenítést :)

   Delete
  3. Az ilyen lámpás szőrtelenítő gépek nem véglegesek? Vagy azért azt is kell ismételni, csak ritkábban?

   Delete
 13. Én is használok gyantát is, bár most nyáron szőrtelenítő krémezek, mert nem vagyk hajlandó megvárni, amíg eléggé megnőnek a szőrszálak.
  Érdekes, hogy a fájdalomküszöböm irtó alacsony, a gyantázástól mégsincs semmi bajom, nálam is itthon várakozik már ez a szett a kipróbálásra, de még nem sikerült elkezdeni. KÍváncsi leszek. A bejegyzésed nagyon hasznos, és részletes volt. Köszi:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Örülök, hogy tetszett. A szőrtelenítő krémeket én nagyon nem szívlelem, iszonyat erős vegyszer lehet bennük. Egyszer próbáltam, és a szaga még most is az orromban van - nem pozitív értelemben természetesen. De az igaz, hogy rossz várni most a növesztgetéssel, főleg, hogy nem opció a hosszúnadrág sem :/

   Delete
 14. Szia!
  Én régebben próbálkoztam a gyantázással, még nem voltak ilyen profi szettek (vagy én nem tudtam róla), így kislábosban melegítettem hozzá a vizet, utána mindenem ragadt, a borotvával viszont állandóan sebesüléseket okoztam magamnak, a szőrtelenítő krém pedig büdös volt és drága. Így hát más alternatíva után néztem és egyik karácsonyra hozott nekem a Jézuska egy epilátort. Évek óta ezt használom, mindenféle extra és flanc nélkülit, se masszírozó, se fagyasztó nincs hozzá. Az első 1-2 alkalmat megszenvedtem, de utána már nem fáj. A hónom alatt is simán használom. A titka az, hogy nem 3-4 hetente, hanem hetente egyszer szépen módszeresen lecsupaszítom a lábam meg a hónaljam, aztán annyi. Így nem leszek nagyon szőrös, az eredmény kiegyensúlyozott és maceramentes. Azt azért hozzáteszem, hogy nem vagyok az a pajeszos görög típus.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Egy ilyenem van (illetve ennek egy régebbi kiadása): http://www.philips.hu/c/Szoertelenites/satinelle-lab-es-testszoertelenitoe-hp6421_00/prd/, kb. 5000 Ft az ára és évekig hű társad lesz :) !

   Delete
  2. Talán emiatt sem vonzott soha a gyantázás: lábosban melegítés, minden ragad, fúúúj, nem. Egyszer én is megvágtam magam a friss borotvával, de azóta még egyetlen sérülésem sem volt, úgyhogy nagyon mázlista lehetek :)

   Köszönöm az ajánlást, ma nem bírtam magammal, és megvettem ennek az eggyel butább változatát, amihez nincs másik fej meg semmi. Legalább akciós volt. Ki is próbáltam a karomon, hát meglehetősen érdekes élmény volt, kikerekedett a szemem rendesen, mikor megláttam, hogy hogy forog :D Lehet, hogy fogok írni erről is, ha érdekel titeket. :)
   A tanácsodat pedig megfogadom, és szerintem én is hetente fogok átmenni a lábamon, nem is bírnám tovább elviselni a szőrszálakat.

   Delete
  3. Elsőre én is alig mertem odaérinteni a lábamhoz az epilátort :D Már több, mint 10 éve van meg nekem is ugyanaz a típus (a legolcsóbb volt akkor, amit megvettem), lábon, karon, hónaljon, bikinivonalon használom. Most járok IPL-re, remélem, ez lesz az igazi megoldás, legalábbis most úgy néz ki, szépen tűnnek el a szőrszálak ... :)

   Delete
  4. Szuper! Használd egészséggel! Ha az első 1-2 alkalommal kibírod (gyantázott területen ráadásul simán lehet, hogy gyerekjáték lesz), akkor utána már nem is fog fájni. És ha a friss szőrszálak hetente el vannak távolítva, az egy folyamatos sima bőrt eredményez, minimális idő, energia és pénz ráfordításával, szóval imádom :) ! A hónom alatt 4-5 naponta szoktam epilálni, az első nagyon fájt, de az a páratlan simaság kárpótolt a szenvedésért.
   Biztos vagyok benne, hogy imádni fogod és kíváncsi leszek az erről szóló bejegyzésedre is.

   Delete
  5. Igen, így a gyantázott részen gyerekjáték volt, meg sem éreztem szinte. Eddig nagyon tetszik amúgy, és kipróbáltam hónaljon is, meglepő módon az sem fájt annyira, mint vártam. Csak nagy levegő és két perc alatt kész is, zseniális.

   Delete
 15. Epilátorból egy 12 éves alap braunom van, szuperül funkcionál, hónaljra használom, mert ott gyantázáshoz béna vagyok... Megbízható cucc.
  Ez van meg, már az összes felirat lekopott róla olyan régi. :) Még hivatalos képet sem találtam róla.
  http://img12.aprod.hu/images_aprodhu/4177059_5_644x461_braun-epilator-baranya.jpg
  Lábon nekem nem vált be, mert csak letépte a felszínen a vékony szálacskákat. Más epilátor sem vált be jobban. Ott mindig is a gyanta volt a befutó.
  Amúgy otthon gyantázom az utóbbi 1,5 évben (kozmetikushiány) a veet-es készülékkel. Egyszerű és nagyszerű, jó vétel volt. Legutóbb én is x-epil-es 50 ml-s patront vettem bele, de még nem próbáltam ki.
  Szerintem amúgy nagyon jó minőségű a veet gyanta, nem az a folyós, ragadós, tényleg inkább vax. Nekem hatékonyabb, mint az eddig próbált többi márka patronja. Csak ne lenne heroinárban...

  ReplyDelete

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!