Catrice Camouflage korrektor


A korrektorok iránti töretlen rajongásom egy újabb példája, hogy beszereztem a Catrice Camouflage Cream névre hallgató korrektorát. Anno szerepelt a kívánságlistámon is, és a sorozatos pozitív vélemények meggyőztek arról, hogy ezt bizony a saját szememmel is látnom kell - avagy a saját bőrömön is ki kell próbálnom. Legyőzve az állandó készlethiány akadályait, végre az enyém lett, és hát mondanom sem kell, nagyon megszerettem: ez a kis tégely ugyanis egy tömény csoda.


A csomagolás egyébként erősen a Benefit Boi-ing korrektorára emlékeztet, amit ugyan nem próbáltam, de azt hiszem ezek után nem is nagyon vagyok rá kíváncsi. Nekem ez a lecsavarós tető annyira nem is szimpi, jobban szeretem a kipattintósat, de hát annyi baj legyen, a lényeg úgyis belül van. A három választható szín közül a legvilágosabb Ivory árnyalatot vettem meg, de kapható egy Light Beige és egy Rosy Beige nevű is. Mondjuk így hirtelen visszagondolva, mintha csak kétszintes lenne a kis polc, amin van, nem három, úgyhogy lehet, hogy itthon csak két szín közül lehet választani?


Annak ellenére, hogy a Catrice honlapján ez a szín tűnik a leginkább rózsásnak, szerintem kifejezetten sárgás a tónusa. A bőrömön legalábbis teljesen olyannak hat, de így legalább elég szépen kiegyenlítődik a sárga-rózsaszín keveredés az arcomon. A kezemre egy ajakfilccel húztam vonalat, és szerintem elég jól látszik, hogy milyen brutálisan durva a fedése. Persze itt nincs eldolgozva meg semmi, ahogy az ujjammal belenyúltam a tégelybe, pontosan azzal az intenzitással nyomtam a vonalra is. De így elsőre nagyon meggyőző!


Aztán itt már jobban eldolgoztam, illetve még egy réteget tettem rá, és annak ellenére, hogy a fedése valamelyest csökkent a finomítástól, még így is nagyon erős.


Ez pedig egy harmadik réteg felépítése után: teljes fedés. Jó jó, ennyit persze senki nem tesz fel a szeme alá mondjuk, na de remélhetőleg nem is ilyen fukszia foltokat szeretnénk elkendőzni. Szóval az eszméletlen fedés engem teljesen meggyőzött, helytálló a camouflage elnevezés is - nekem nagyon kipihentnek tűnik tőle az arcom, minden sötét karikát eltüntet. Az egyetlen aprócska negatívum: mivel nagyon tartós, így egy picit száraz/szárító hatású. Emiatt az eldolgozásra kiemelkedően figyelni kell, mert hajlamos a pici ráncokba is beleülni. Azt is észrevettem, hogy a szemkörnyékem igenis igényli a hidratálást, márpedig ez velem nem nagyon szokott előfordulni. De sebaj, ennyit igazán megér ez a korrektor, hogy egy kicsit jobban figyeljek erre, és ha mondjuk a használata előtt felviszek valami könnyű krémet, akkor máris tökéletesen működik.

Az ára 950 Ft, ami lehet, hogy elsőre drágának tűnik, főleg ha összevetem a Catrice korrektor palettájával, ami szintén ekörül mozog, de szerintem a Camouflage Cream százszor jobban megéri, és állítom simán veri a high-end korrektorokat is.

22 comments :

 1. Ok, meggyőztél! :D Csak azért nem vettem meg, mert nem voltam benne biztos, hogy tartós is, de most már ezt is tudom :) Én egyébként pattanásokra szánom és nem szem alá, a leírásod alapján ott is jó lesz. Köszi a tesztet! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Igen, abszolút tartós! Szerintem jó lesz arra is, ujjal feültögetve néhány réteget, tuti jó :)

   Delete
 2. Óóóó, remélem, szert tudok majd tenni rá! :-)

  ReplyDelete
 3. wow, ígéretesnek tűnik :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Igen, már ezer éve szemeztem vele!

   Delete
 4. Hetek óta használom, és én is imádom! Elsősorban a piros foltokra használom, de ha nincs időm/kedvem elővenni egy másik korrektort, ezt használom szem alá is. Nagyon tartós, és hibátlan pofit lehet vele varázsolni. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Én a múlt heti dög melegben nem is tettem mást fel, csak egy kis korrektort meg pirosítót, és kész, bőven elég volt :)

   Delete
 5. Épp két korrektort igyekszem elhasználni, hogy utána megvehessem végre ezt is, nem tudom, sikerül-e erősnek maradnom. :)

  ReplyDelete
 6. Már egy ideje én is nézegetem. A fedése nagyon meggyőző, viszont félek a szárító hatástól. Mindenesetre be fogom szerezni én is ha találok valahol.

  http://glitterfingersss.blogspot.hu/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nem vészes annyira, és mivel tartós, így számítottam is rá valamilyen szinten. Érdemes aláhidratálni, úgy nem lesz vele gond :)

   Delete
 7. Nekem a szemem alá nagyon bejött, a fedése szuper. A szárító hatását sajnos én is észrevettem, pattanásokra/foltokra emiatt nem annyira szeretem használni, mivel száraz foltokat képez idővel a bőrömön. Nem bánnám, ha létezne rózsaszínes árnyalata is, kicsit elüt a bőrszínemtől.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hát sajnos ez a drogériás cuccok átka, hogy minimális a színválaszték. Esetleg ha kevered valamilyen másik korrektorral?

   Delete
 8. Te is isteníted ezt a kis csodaszert, hát komolyan mondom, nem tudok így elsiklani felette...pedig mennyi, felhasználásra való korrektorom van!!! Záros határidőn belül megszerzem magamnak ezt a kicsikét :)))
  Pusza: Reni

  ReplyDelete
  Replies
  1. Szerintem ez a korrektor még marad sokáig, úgyhogy lesz alkalmad kipróbálni. Meg aztán ahány korrektor annyi féle felhasználás, van, ami kifejezetten bőrhibákra jó, van, ami szem alá stb. Szóval nem kizáró ok, ha van még pár darab. :) Legalábbis ez egy jó indoklás volt saját magam meggyőzésére :D

   Delete
 9. ezt a korrektort néztem ki én is, tényleg meggyőző, köszi a tesztet!:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Szívesen, írd meg, hogy bevált-e :-)

   Delete
 10. Köszi a tesztet! Pedig, olyan gagyinak tűnt elsőre az állványon, meg nem gondoltam volna, hogy hatásos!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Érdekes, nekem első perctől tök profinak tűnt, de lehet, hogy csak a Benefit asszociáció miatt :-)

   Delete
 11. Nekem is meg van és én is szeretem :) (sajnos) inkább pattanásokra használom,mert komolyan szárít kissé,de most nyáron még zsíros bőrön szerintem szem alá is elmegy

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nekem a szemem a legszárazabb része a bőrömnek. De valóban, pl az orcámon egész babapofim lett tőle :)

   Delete

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!