Le Petipo de Patapo


Nemrég a barátnőmtől kaptam egy adagot a cuki nevű Le Petipo de Patapo nevű arc- és testradírból. Már ezer éve szerettem volna kipróbálni, de ugye amíg van itthon kence, addig nem veszünk újat, pláne, hogy ez nem is a legolcsóbb kategóriájú termék.


Az állaga nagyon érdekes, olyan, mint a vizezett homok, amiből kitűnő várat lehet építeni. Bár elsőre egész száraznak tűnik, de mivel tényleg homokszerű, így arra jutottam, hogy valamennyi nedvesség csak van benne, hiszen a száraz homok nem így néz ki (tudom, mert rengeteget homokoztam!). Egyébként nagyon kis finom szemcséjű, ami persze nem homok, hanem tört kukorica, nagyon picire darálva. Én igazából sajnálnám is testre pazarolni, bár lehet, hogy a teljes, nagy tégelyből már bátrabban kanalaznék. Ezt a kis doboznyit viszont szívesebben használgatom csak az arcomra, így is botrányosan gyorsan fogy. Najó, igazából az arcra nagyon pici is elég belőle, de mivel megszerettem, pár hetet adok csak neki.


Az illata elég erőteljes, virágos (elvileg ez a gyapotvirág), megszokható és többedszerre már egész kellemes. Nagyon finoman dolgozik, de mégis hatásosan, rendszerint kicsattanóan tiszta a bőröm a használata után.
Amit én egy icipicit hiányolok belőle, az az ápolás. A Lush Bûche de Noëljét is azért szeretem, mert addig oké, hogy egy jó radír, de az arcom utána még pluszban szuper hidratált is. Ez a jó érzés hiányzik nekem a Petipos radírozás végén, de hát ez legyen a legnagyobb bajom, egy kis krémmel már meg is oldódik. Ettől még egy nagyon jó radír, elég kíméletes szerintem az érzékeny arcbőrhöz is, sőt ha már így szóba hoztam a Bûche-t, akkor azt is elmondom, hogy ahhoz képest ebben sokkal egyenletesebbek a szemcsék, így kevésbé bántó a bőrnek. Ami még nagyon tetszik, hogy nincsenek benne felesleges krémszerű anyagok, állagjavítók, ez egy egyszerű kis radír, ami tényleg radír. Ez most így nem volt túl értelmes, de elég radírozó hatású terméket próbáltam már, amihez hasonlíthatom és erre a megállapításra jutottam. Jelentkezzen, aki értette!
Bár próbálgatom a kémiai hámlasztókat is (erről is fogok írni) én mégis a fizikai radírok mellett teszem le a voksomat még mindig. Ez a termék különösen kedves számomra, az összetevői is nagyon szimpatikusak, úgyhogy mindenképp felkerült az "egyszer majd" listámon. Egyszer majd megveszem, és szétradírozom minden porcikámat, az biztos! :-)

5 comments :

 1. óó, én is ki szeretettem volna próbálni! köszönöm a tanácsot! ha samponod is lenne tőlük, arról is érdekelne a véleményed!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Most utánanéztem a samponnak is, jónak tűnik az is. Igazából engem már azzal meg tud venni egy sampon, ha nincs benne semmi szulfát, úgyhogy ezért rögtön jár a pirospont. Ha kipróbálom, akkor mindenképp fogok írni róla :-)

   Delete
  2. és az illat! ha az illat természetes, gyakran csábulok el új termékekre :))

   Delete
 2. Kriszta, ma sziporkáztál a homokozós hasonlataiddal és a jelentkezzen, aki értette felvetéseddel! :)

  Amúgy nagyon vártam már valakitől egy tesztet erről a termékről, mert szimpatikus volt. Még nem győztél meg, bár ez biztos azért is van, mert még van otthon háromfajta lemosóm (bevallom, h egy B de N. is, ami még mindig nem buggyant meg, pedig a dobozon februári lejárat szerepel, de minden nap lelkesen szaglászom, figyelem az állagát, semmi változás nincs, így bátran használom tova, tény, h ez már a 2. tégely belőle, de egyre jobban szeretem meg és egyre inkább határozom el, h újra Lushos terméket választok ezután).

  Húú, a kémiai hámlasztós megemlítésed is felvillanyozott, minden BB shopos rendeléskor filózok, h lecsapjak-e a mangósra ill. a BHA-AHA szériumra, de aztán vagy elfelejtem vagy meggyőzöm magam, h először a többi felhalmozott cucc egy részét használjam el.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hha, köszi :) Valóban elég jó kedvem volt, amikor írtam. :)
   Lehet, hogy nem írtam eléggé rajongva, pedig alapvetően nagyon jó kis radír. De mostanában már csak ilyen jókat használtam, ezért nem tud annyira kiemelkedni, pedig tényleg megéri és az összetevők alapján csakis ezt választanám.
   Lesz majd a kémiai hámlasztókról is szó, egyelőre még én is az ismerkedős-kitapasztalós fázisban vagyok.

   Delete

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!