The Beauty Blogger Tag1. Eredetileg egyenes vagy göndör a hajad? 
Valahol a kettő között van, inkább hullámosnak mondanám, nagy hullámokkal. 

2. A hajadat magadnak fested vagy fodrászhoz mész? 
Mindig is magamnak festettem, illetve a hennát is egyedül kenem fel. 

3. Minden nap ugyanolyan a frizurád?
Általában igen, eddig a rövidsége nem nagyon adott sok lehetőséget a változatosságra (vagy kiengedve, vagy lófarok), de most már kezd elég hosszú lenni a hajtűkhöz, kontyokhoz. Nyáron fonatokkal szoktam feldobni a hajam.

4. A manikűrt-pedikűrt magadnak készíted vagy szalonba jársz?
Ciki vagy sem, de sosem voltam még szalonban se manikűrön, se pedikűrön. Viszont utóbbit szeretném majd kipróbálni, mégiscsak más, ha egy profi vesz kezelésbe.

5. Milyen gyakran fested a körmödet?
Általában heti 2-3x. Ha olyanom van, akár mindennap más színűre lakkozom, amúgy addig marad egy szín, amíg meg nem unom, ez általában pár nap alatt bekövetkezik.

6. Csak nyáron vagy télen is fested a lábkörmeidet?
Csak tavasszal/nyáron, mert télen nem bírom ki a hidegben, amíg megszárad a lakk. 

7. Mennyi ideig tart a sminkelés nálad?
Hétköznapokon 15-20 perc, ha bonyolultabb dolgot készítek, akkor határ a csillagos ég.

8. Mit sminkelsz először? Az arcodat vagy a szemedet?
A szemfestéssel szoktam legkevésbé bíbelődni, az fontosabb, hogy az arcom rendben legyen. Ezért mindig azzal kezdek, így ha kifutok az időből, akkor elég egy szempillaspirál, esetleg egy krémes festék és készen is vagyok.

9. Gyűjtöd a sminktermékeket vagy csak akkor veszel valamit, ha szükséges?
Abszolút a gyűjtő típusba tartozom! 

10. Milyen gyakran használsz műszempillát?
Egyelőre csak itthon gyakorlok vele, néha a blogon láthattatok ilyesmit, de élesben még sosem viseltem. Viszont ha találnék visszafogott, természetes hatású szempillákat, azt lehet, hogy a hétköznapokon is hordanám. 

11. Teljes arcsminket készítesz minden nap?
Nem, mivel amúgy sem sminkelek minden áldott nap. Ha viszont sminkelek, akkor igen, kerül az arcomra is minden, inkább a szememen szoktam spórolni.

12. Akkor is van rajtad smink, ha egyedül vagy otthon vagy ha a családoddal vagy?
Itthon sosem sminkelek, ha csak nem kifejezetten a blogra szánok valamit. Még a boltba is simán elmegyek csupasz arccal, nem szokott különösebben érdekelni. Minden más helyzetben szoktam sminkelni, ebbe a családozás is beleszámít (mivel utazáshoz kötött), de persze nem esem kétségbe ha smink nélkül látnak a szeretteim. 

13. Elhagynád a házat smink nélkül?
Persze, simán. Régebben még akkor is sminkeltem, ha csak a sarki boltba ugrottam le, de most már nem fárasztom magam ilyesmivel.

14. Mennyi "high-end" terméked van?
Van néhány, de nem vagyok elég sznob ahhoz, hogy mindenem Chanel legyen. :)

15. Esténként eldöntöd, hogy mit veszel fel másnap?
Néha eszembe jut este, hogy másnap jó lenne felvenni ezt vagy azt, de legtöbbször a reggeli pillanat hevében döntök.

16. Milyen gyakran váltogatod a táskáidat?
 Évente kétszer: télre egy sötétebbet választok, nyárra pedig világosat. Iszonyat nyűgnek tartom az átpakolást, és általában táskát is úgy veszek, hogy mindenhez passzoljon, szóval nem szoktam különösebb gondot fordítani erre.

17. Mikor kelsz fel és mikor fekszel le?
A felkelés változó, általában amikor fel bírok kelni. Ez többnyire 8-9 között következik be. Lefeküdni nagyon későn szoktam, általában éjfél után, de nem ritka az sem, hogy hajnali 3-4-ig fentvagyok. Egyszerűen akkor van ihletem, csomó hasznos dolgot szoktam ilyenkor csinálni, persze halál csendben.

18. Milyen gyakran sportolsz?
Túl ritkán.

19. Bal vagy jobbkezes vagy?
Jobb.

20. Milyen magas vagy?
163 cm körül.

21. Beszélsz idegennyelveket?
Igen, néhányat, főleg az újlatin vonalon.

22. Vannak háziállataid?
Nincsenek, és nem is szeretnék.

23. Milyen gyakran vagy Bloggeren?
Kifejezetten a bloggeren csak akkor, ha bejegyzést írok, de blogokat mindennap olvasok.

24. Olvasol kommenteket blogokon?
Igen, főleg, ha olyan dologról szól adott bejegyzés, ami engem is érdekel és kíváncsi vagyok mások véleményére. Ha esetleg összeszedem magam és írok kommentet, akkor általában a többiekét is megnézem, sőt gyakran vissza is megyek, hogy esetleg reagáltak-e a mondandómra.

25. Listát írsz azokról a termékekről, amiket más blogon látsz és meg akarod venni?
Nem, ha valami nagyon megtetszik, akkor az a retinámba ég úgyis. De a Pinteresten vezetek listát néhány vágyott termékről, bár ritkán jut eszembe frissíteni, illetve a Wanted rovatom is végülis egy ilyesmi lista.

26. Hogy jött a blogod neve?
Nem jutott eszembe semmi kreatív, ezért lett sminknapló - mert gondoltam lenaplózom a sminkelési fejlődésemet - aztán persze mindig lelkiismeret-furdalásom volt, ha nem sminkes témáról írtam, hanem ne adj isten körömlakkokról, vagy hajápolásról. Azért valamennyire igyekszem hű maradni az eredeti tematikához. A Carmenesque név az ékszeres blogomon született meg, gyakorlatilag a boltom neve. Mindig is Carmen volt a netes alteregom (mert a Carmen volt a kedvenc operám tiniként) és ezt fejlesztettem tovább egy kis franciás szójátékkal. Ez a kettősség egyébként nagyon zavar, mert ha valaki a Carmenesque-re keres rá, akkor nem ezt a blogot dobja ki első körben a kereső, ugyanakkor az ékszereimtől sem szeretném elvenni ezt a nevet...szóval dilemma a javából, hogy mit kezdjek a blog nevével. Főleg, mivel szeretnék saját domain nevet is, de képtelen vagyok dűlőre jutni az elnevezést illetően.Segítsetek! 

27. Milyen kamerát használsz?
Nikon D40.

28. Milyen gyakran takarítod ki a házat?
Nem vagyok egy takarítóbajnok, általában akkor, amikor muszáj. Mondjuk kéthente van nagyobb suvickolás, közte meg az aktuális muszáj-dolgok.

29. Mi a kedvenc színed?
A kék legöbb árnyalatát szeretem: királykék, teal, türkiz, zöldeskék, sötétkék stb. 

30. Káromkodsz?
Igen, szoktam, hogy a macska rúgja meg. 

31. Mit csinálsz a nap hátralévő részében?
Képeket szerkeszteni és olvasni fogok turbósebességgel. 

2 comments :

  1. A Red Cherry műszempillák nagyon jók. Vannak köztük nagyon természetesek is, nagyon könnyű velük dolgozni és árban sem olyan húzósak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Próbáltam már egy-két szolidabbat, de nekem azok sem tűntek annyira természetesnek rajtam. Lehet, hogy el kéne felejtenem a természetes műszempillát, mert azt hiszem az én szemformámnál ilyen nem létezik :)

      Delete

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!