Jasmin & Zuii Beauty Workshop

Múlt szombaton egy workshopra voltam hivatalos, ahol két ausztrál bio márkát ismerhettünk meg, egyikük bőrápolással másikuk pedig sminktermékekkel foglalkozik: ők a Jasmin Skincare Hungary és a Zuii Organic. Korábban csak a Zuiiról hallottam, mondhatni futólag, így nagyon örültem, hogy egy kicsit többet is megtudhattam erről a két márkáról. A Jasminról, illetve úgy általánosságban a bio és a természetes kozmetikumokról hallhattunk először, és nagyon jó volt egy kicsit belelátni a piac sajátosságaiba. Megtudtuk, hogy mikor számít bionak és mikor természetesnek egy termék, és ez pontosan mit is jelent. Nekem nagyon szimpatikus az a nézet, amit a Jasmin képvisel, hogy igenis olvassuk el a termékek INCI listáját, ugyanis ezt a legtöbb cég szereti elsunnyogni, és csak a csomagolás elején hirdeti a számára előnyös összetevőket. Márpedig nem nevezhető természetesnek az a termék, amiben vegyi anyagok is vannak, illetve a bio minősítésnek is megvannak az igen szigorú szabályai. Döbbenten hallgattam, hogy olyan is előfordul, hogy a cégek maguknak kreálnak logókat, mintha minősített termékei lennének, ez pedig a vásárló szándékos megtévesztése. Ennek elkerülésében sajnos az összetevőlista sem segít feltétlenül, mert abból nem tudjuk meg, hogy hogyan, milyen körülmények között készült az adott termék. A Jasmin például Ausztráliában ezen a csodaszép farmon készíti minden termékét.


Engem az alábbi dia fogott meg nagyon, ami az organikus minősítés különbségeit mutatja be. Elég durva a különbség az európai és az ausztrál szint között, de ezt többször is említették, hogy az ausztrálok teljesen máshogy élnek, mint mi, más szokásaik vannak, és természetközelibb a szemléletük is. Nekem ez meglehetősen szimpatikus.

A kozmetikai piac egyébként erősen tendál a természetes és a bio termékek előretörése felé, én ennek nagyon örülök, hiszen nem egy pozitív tapasztalatom van már natúr kencékkel kapcsolatban. A Jasmin a biztonságos, hatékony és luxus bőrápolási termékek megalkotója, 100%-ban természetes, és 95%-ban bizonyítottan organikus anyagokat használ (gyógynövényeket, tiszta illóolajokat), teljesen vegán, és a természetes tartósítás híve. A termékeik között találunk a mindennapos bőrápolásban használatos dolgokat, növényi őssejtes,  vagy halványító kezeléseket, de babáknak készült, Koalás vonaluk is van.


A budapesti központ egyébként az európai központjuk is egyben, egy nagyon letisztult, modern szalon, öröm volt ide belépni, és látni a kezelő helyiségeket. Ezután Mártai Mariann, a Zuii Organic vezető sminkese demonstrálta a Zuii termékeket egy önként jelentkezőn, Zsófin, aki egy nagyon szép zöld sminket kapott. A Zuii egyébként remekül kiegészíti a Jasmint, hiszen csak dekorkozmetikai termékekkel foglalkoznak, bőrápolással nem, míg a Jasmin ugye pont fordítva működik. A termékeik viszont ugyanúgy 100%-ban természetesek, és nagyon jó minőségűek, pigmentáltak, nekem különösen a szempillaspiráljuk tetszett meg, Zsófin nagyon szépen mutatott.
Mariann cipőjére érdemes egy pillantást vetni, én konkrétan meghaltam volna benne. :-)

Íme az elkészült smink, szerintem nagyon jól állt Zsófinak. 


Kaptunk mindkét márkától goodie baget, úgyhogy hamarosan egy sminktanácsadásra és egy aromaterápiás kezelésre is el fogok menni, persze mindkettőről beszámolok majd. Illetve a már korábban mutatott Zuii  - Mandarin rúzsról is érkezik egy részletesebb iromány. 

Köszönöm szépen még egyszer a meghívást a Beauty.hu-nak (ahol egyébként a Jasmin és a Zuii termékek is kaphatóak sok más egyéb mellett), örülök, hogy részt vehettem.


A rendezvényen a csodás fotókat Varga Zoltán készítette, a stúdió képeket pedig a sajtóanyagból kölcsönöztem.

3 comments :

  1. bocsánat, hogy nem sikerült értelmesebb arcot adnom a smink alá:)

    ReplyDelete

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!