Ünnepi édesség - Karácsonyi kihívás 3.

Ha karácsony, és édesség, akkor nekem egyértelműen a szaloncukor jut eszembe. Ez az egyetlen dolog, ami kivétel nélkül mindenkinél megtalálható, és mindig is része volt minden karácsonyunknak. Az én kedvencem a piros csomagolású, mert régen ez általában a zselés szaloncukrot rejtette magában, és azt imádtam a legjobban. Kár, hogy ma már nem tudhatja az ember, annyi íz létezik. A fán lévő üres szaloncukorcsomagolás remélem mindenkinél divat volt. :-)

Szóval engem most a piros szín inspirált, karácsonykor úgyis a legklasszikusabb a piros köröm/száj/gömb, így két piros lakkot eresztettem egymásnak, a végeredmény pedig ez lett:A technika az úgynevezett Jelly Sandwich - ha már a zselés szaloncukorról volt szó, akkor hát persze, hogy ki kellett próbálnom. Annyi a lényege, hogy a glitteres lakk az alaplakk két rétege között foglal helyet, tehát a felkenés úgy nézett ki, hogy egy réteg piros, egy réteg glitter, egy réteg piros. Így valamelyest tompult a glitter harsánysága, de azért mégis áttetszik a piros réteg alatt. Tudom, lehettem volna sokkal kreatívabb is, de nekem így is nagyon tetszik, és nem mellesleg teljesen munkahely/suli kompatibilis is. 


A két versenyző: Essence - Once upon a time (még a régi-régi Fairytale kollekcióból) és a Lovely - Moulin Rouge 20-as lakkja, ami egy csillámos csoda! Ha karácsonyi lakkra vágytok, akkor nagyon ajánlom, mert nagyon sok glitter kerül egyetlen réteggel is a körmökre, és eszméletlen szép.

Nézzétek meg a többiekét is, biztosan nagyon guszta megoldások születtek!

7 comments :

 1. Nagyon dögös piros lett. =)

  ReplyDelete
 2. húú nagyon széép! :))
  én régen azt csináltam, mikor a fáról megettem a szaloncukrot, kitömtem valamivel, hogy azt higgyék, hogy még van benne. :DDD

  ReplyDelete
 3. Nekem nagyon tetszik, hogy ilyen lett, szerintem ezt én is ki fogom próbálni! :))

  ReplyDelete
 4. Szép, igazi karácsonyi! A szaloncukrot én is kiettem és ügyesen visszacsomagoltam, mintha még benne lenne! :)

  ReplyDelete
 5. szép lett!!
  de szép az az essence lakk!!

  ReplyDelete
 6. Nagyon szépségesen nőies lett! :)

  ReplyDelete
 7. Nagyon szép együtt ez a két lakk :)

  ReplyDelete

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!