Lush Roots hajpakolás

Kicsit hadilábon állok a Lush hajápoló szereivel kapcsolatban, mert gyakran tartalmaznak olyasmit, amit én kifejezetten kerülök - pl SLS-t. Ennek ellenére mégis isteni illatúak, és hatékonyak is, szóval igazi 22-es csapdája a helyzet, mert egyszerre imádom és gyűlölöm őket. 
Legutóbbi Lush látogatásomkor megszaglásztam egy egészen új terméket, a Roots hajpakolást. Teljesen elvesztem. Annyira isteni az illata, hogy nem bírtam neki ellenállni, és kértem belőle mintát, mert nekem ezt ki kell próbálnom. Sajnos mint a legtöbb Lushos hajpakolásban, ebben is van SLS, ami számomra tiltott és káros dolog, így megvenni nem akartam, de nem élhetek úgy, hogy én ezt nem kentem a hajamra. 


A Lush ezt írja róla: A vékonyszálú haj körültekintő gondoskodást igényel. Ez a hajpakolás csupa olyan összetevőt tartalmaz, amely a hajszálakat új élettel tölti meg a gyökerektől egészen a hajvégekig.

Először is, van benne menta, hogy stimulálja a fejbőrt és a hajhagymákat, aztán olívaolaj, hogy megerősítse és rugalmassá tegye a hajszálakat, méz, hogy puha tapintásúvá és simává tegye a hajzatod, és végül csalán, a tökéletes ragyogás kedvéért. Mindezt egy csodálatos illattal koronáztuk meg, mely édesnarancs olajából, neroliolajból és grapefruitolajból áll – csupa derűre hangoló illóolaj. Fektesd le a szép hajhoz vezető út alapjait ezzel a pakolással.

Sokan a haj volumenének növelése érdekében minden eszközt – hajszárító, formázók – bevetnek, ami sokszor a finom haj sérüléséhez, kiszáradásához és begöndörödéséhez vezet. Használd inkább ezt a pakolást, és küldd szabadságra a hajformázóidat.

Kérj meg valakit, hogy vigye fel a krémet a száraz hajadra és közben masszírozza meg jól a fejed! A krémet először a fejbőrre kell felvinni, majd a fejbőr gyengéd átmasszírozása után rá lehet kenni a hajszálakra is. Hagyd fenn 20 percig, majd samponnal moss hajat és használd a legkönnyebb kondicionálót. A bőrbe masszírozás és a kimosás is legyen gyengéd, nem kell elszántan bedörgölni, majd vadul kimosni. Használd hetente 3-szor néhány héten át, és jelentős javulást fogsz tapasztalni.


Nagyjából a fogkrémhez hasonlít az illata és az állaga is. Sűrűbb a többi pakolásnál, de egyáltalán nem nehéz felkenni, sőt nagyon kellemes érzés belesimogatni a fejbőrbe, hajba. A mentaillat pedig kifejezetten frissítő hatású, de nem olyan fagyasztó módon, hanem csak kellemesen bizsergetően. 20-30 percet volt kb a hajamon, aztán lemostam. Itt jött az első áll-leesés, ugyanis ahogy öblítettem ki a krémet, egyre selymesebbé és puhábbá vált a hajam, de valami elképesztően. Szárításkor ért a második meglepetés: ugyanis olyan csillogó lett a hajam, hogy majdnem kiverte a szememet. Oké balzsamoztam is, persze, meg a henna miatt amúgy is sokkal szebb a hajam, de a Rootsnak még sikerült fokozni a hatást. Sajnos ezt a csodát csak a hajtövemen tapasztaltam, a hajvégeimet nem nagyon hatotta meg - gyanítom, hogy őket csak az olló fogja...
Szóval valami csodás élményem volt a Rootsal és rohannék is megvenni, de. De sajnos az SLS miatt mégsem fogom. Egy hajápoló készítménybe miért miért miért? Gyanítom azért, hogy amikor lemosod, akkor könnyebben habosodjon, és ezáltal az ember tisztábbnak érezze a fejbőrét, pedig, jajj mennyire nem a habon múlik. Olyan, de olyan kár érte. Ha lehetséges ez még jobban is tetszik, mint a H'suan Wen Hua, de így nem fogom megvenni. Komolyan elgondolkodtam a házi kutyuláson is, mert nekem kell ez a hajpakolás! 

Próbálta már valaki a Roots hajszépítőt? 

3 comments :

 1. Én nagyon szeretem a Lush termékeit, az illatuk és a hatásuk miatt. Ezt a pakolást még nem próbáltam, az én kedvencem az American Cream.

  http://berni-fashion.blogspot.hu/

  ReplyDelete
 2. Hát, pedig a tisztítás bizony függ a habképződéstől :)amíg sok a szennyeződés egy felületen (pl fejbőr), addig a tisztítószer felületaktív anyagai "elhasználódnak" a kosz beburkolására (felbomlanak a micellák), úgyhogy a habzás azt jelzi, hogy már elég tiszta a felület a habképzéshez (a detergensek hidat képeznek a poláris és apoláris rész között, lásd felületi feszültség)
  Bocsi az akadékoskodásért.
  Amúgy lehet, hogy én is megpróbálom házilag előállítani ezt a pakolást, nagyon jónak tűnik :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Köszi, így kémialiag nem tudtam a folyamatot. :) Igazából azt figyeltem meg, hogy az SLS-mentes samponok ugyan kevésbé habzanak, de a fejbőröm ugyanolyan tiszta azokkal is..sőt. Szóval ebből vontam le azt a következtetést, hogy nem azon múlik. Egyébként olvastam pl olyat is, hogy valaki szódabikarbónával mos hajat, ott nincs hab, és mégis tiszta lesz a fejbőre.

   Delete

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!