Hajápolási rutin

Annyit ígértem már ezt a bejegyzést, de talán megérte rá várni, mert látni fogjátok, hogy mennyit dolgoztam vele. Íme az én - jelentősen megváltozott - hajápolási rutinom. :)


Nagyon figyelek a hajápolásra az utóbbi időben, most már lassan fél éve. Kezdődött a hennával, de már korábban is éreztem, hogy még sokkal többet is tehetnék azért, hogy egészséges, dús, szép hajkoronám legyen - ne csak annak látszódjon mindenféle trükkel. Jó lenne, ha hosszú is lenne, de az évek alatt megtanultam, hogy a rövidebb, félhosszú haj jobban áll nekem. Meg aztán időről időre mindig bekattan valami nálam, és a hosszú hajam biztosan a fodrász padlóján végzi. Ennek ellenére most épp hajnövesztő fázisban vagyok, szeretném ha megint hosszabb lenne, bár egyelőre sokkal jobban izgat az, hogy egészséges és dús legyen - akármilyen hosszú.

Az egyik első hennás posztomban mutattam egy kis hajtörténelmet, szerintem a hetes képen látszik leginkább, hogy milyen hajból indultam. Iszonyú száraz, sprőd, frizzy szénakazal, amin egyedül a vasalás segített némiképp (ld. többi kép), de lehet, hogy az inkább csak rontott a helyzeten.

Szóval a hennázás kezdetén, áprilisban rákapcsoltam a hajas dolgok tanulmányozására, próbálgatására. Első körben az olyan problémákat akartam megszüntetni, mint a hajhullás, vagy a száraz fejbőr, korpásodás. Ezeket elég hamar és sikerekkel le is gyűrtem, talán a hajhullás az egyetlen, amivel egyszerűen nem tudok mit kezdeni és bár javult már valamelyest az állapot, teljesen nem tudtam megszüntetni még. Azért ennek ellenére is jelentősen javult a hajam állapota az elmúlt hónapok alatt, gyorsan nő, és sok-sok új hajszálam is növöget rendületlenül. Mellesleg a körmeim is megerősödtek, márpedig a kettő összekapcsolódik, úgyhogy jó tett a változás! :)


Végre úgy érzem, hogy jó úton haladok, és megtaláltam az igazán nekemvaló termékeket és hajápolási módszereket, rutint. Először erről szeretnék írni, hogy mit hogy csinálok és milyen eredményeket tapasztaltam.
A tovább után jön a litánia! :)


A bejegyzésben főleg natúr termékekkel fogtok találkozni, ez nem véletlen. Annyit olvastam már a témáról, és annyi mindent végigpróbáltam, hogy eljutottam arra a pontra, amikor már nagyon meggondolom, hogy mit teszek a hajamra. Általában 2 naponta szoktam hajat mosni, ezt talán ki tudom tolni 3-ra is némi szárazsamponnal (de őszintén szólva egyre kevésbé rajongok érte - érzem, ahogy egy természetellenes réteg képződik a fejbőrömön, fúj). A 2-3 napos intervallum alól azok a napok voltak a kivételek, amikor 40 Celsius fok körüli hőmérsékletek voltak, és egyszerűen muszáj volt akár naponta hajat mosni. A hidegebb idővel remélem, ezt tudom mérsékelni.


A hajmosási technikámon is változtattam. A fodrászoktól eltanult sampon+sampon+balzsam kombinációt teljes egészében felforgattam. Ennek oka az, hogy egyre többet olvastam az úgynevezett balzsam módszerről, ami nagyon szimpatikus volt, és elég hihetően magyarázza meg a miérteket. Gyakorlatilag az a mószer lényege, hogy csak balzsammal mossuk meg a hajunkat, mivel az is ugyanúgy tisztít, anélkül, hogy szárítaná a fejbőrt, mint kb minden sampon. Ez így elsőre bicskanyitogatóan hangzik, de szerintem van benne ráció és mindenképp ki akartam próbálni. Elvégre a balzsam adja meg a táplálást a hajmosás végén, akkor miért ne válthatná ki az egész mosást? Egyébként elárulom, nekem elsőre ebben a formában nem jött be. Lehet, hogy túl tápláló balzsamokkal próbálkoztam (állítólag az olcsó, könnyebb balzsamok alkalmasabbak tisztításra), de egyszerűen túl hamar zsírosodott a hajam mosás után. Ez elvileg egy természetes reakció, hiszen a samponok által eddig agyonszárított fejbőröm amúgy is túl sok zsírt termelt, és kell némi idő, mire megszokja, hogy már nem kell annyit, mert megkapja a szükséges hidratációt a balzsamtól - őszintén, én ezt nem bírtam kivárni.
Sokkal inkább bejött az a verzió, hogy a balzsammal kezdek, belemasszírozom a fejbőrbe, majd egy icipici samponnal (most már szigorúan szulfát, szilikon és parabénmentes!) megmosom a fejbőrömet. Lemosom, majd jöhet még egy adag balzsam, ekkor már a hajvégekre koncentrálva. Amikor először mostam meg így a hajamat, nem hittem el, hogy milyen gyönyörű fényes és puha lett, a hajvégeken is! Ez utóbbi nagy szó, hiszen a frizzy hajam minden szokott lenni, csak puha nem, meg esése sincs. Szóval ámultam, hogy ez tényleg ilyen jó. Azóta is lelkesen alkalmazom ezt a módszert, nekem nagyon bevált. Persze néha becsúszik egy sima sampon+balzsam sorrendű mosás, de ez nem okoz problémát, a hajam fényesebb, mint valaha.
Egyébként ez kifejezetten göndör hajra való technika, egy göndör lány találta ki, és még egy könyvet is írt róla, azt hiszem. Nekem csak nagy hullámok vannak a hajamban, de ez nem tántorított el egyáltalán.

Teljesen elhagytam mindenféle hajformázó szert, nem kell sem a hővédő, sem a simító spray vagy krém, semmi. Egy nagyon pici hajvégápolót szoktam még feltenni, ha épp olyanom van, de az is nagyon baráti összetevőkből készült.
Szárítani is csak alacsony hőfokon szoktam, vasalni pedig csak ünnepnapokon. :) Minél kevesebb hőhatás éri, annál jobb. Többnyire lemondanék a szárításról is, de jelenleg nem fér bele az időmbe, hogy azt várjam, hogy megszáradjon a hajam, mert vagy reggel mosom meg, indulás előtt, vagy este lefekvés előtt - és ha én vizes hajjal fekszem le, akkor másnap reggel meglehetősen fura formát tud felvenni, így ezt hanyagolom. :D Plusz semmiképp sem akarom, hogy a fejbőröm megfázzon, a hidegben pedig elég nagy az esély rá - hiába a fűtés.

Persze a henna is nagy segítség a puhaság elérésében, igazából egyre jobban várom, hogy a régi, festett részek eltűnjenek a hajamból, mert érzem, hogy azon már nem tudok segíteni hiába ápolom ennyire körültekintően a hajamat. Amikor frissen hennázott a hajam, akkor érezhetően szebb is, jobban érvényesül a balzsam módszer hatása is. A már lenőtt, csak hennázott részek pedig valami szenzációsak, remélem az egész hajam ilyen lesz, a hajvégek is!


Ami még újdonság nekem, az a vaddisznósörte hajkefe. Nem lettünk még nagy barátok, talán nem éreztem rá az ízére vagy csak nem az én hajamnak való. Az tény, hogy szépen tisztítja a hajamat a napi kosztól, szösztől, és a fejbőrömnek is baromi jót tesz a napi 2 masszázs (semmi viszketés, semmi hámlás, szárazság, juhú!) és rengeteg új hajszálam növöget. Viszont egyáltalán nem tapasztalom azt a hű de csillogóan szép lett a hajam, és nem kell megmosni sem érzést. Kifejezetten lelapítja a fejemen a hajat, a hajvégek pedig nem lesznek kevésbé frizzyk, és inkább rosszabbnak éreztem egy-egy fésülködés után a hajamat, mint előtte, olyan tömött lesz, vagy nem is tudom milyen plusz a hajvégeim is megőrülnek és szállnak mindenfelé. Szóval nem tudom, vajon én csinálom rosszul? Azért persze nem mondok le róla, és fésülgetem a hajamat szorgalmasan, mert muszáj, hogy dúsabb legyen, és látom, hogy van értelme, csak ezzel a lapítással nem nagyon tudom hova tenni. Épp ezért egy másik fésűt is használok, ami viszont nagy-nagy kedvenc: ő a Tangle Teezer. Minden fillért megért, pedig nem olcsó (egyébként itthon már Müllerben is láttam)! Főleg egy vaddisznós fésülködés után veszem nagy hasznát, mert szépen fellazítja a tömöttséget, és selymesebb a hajam, jobb az esése utána. Szóval így kombóban remekül használhatók, de ez a Tangle Teezer érdeme inkább. Néha előfordul, hogy szárítás közben beszárítom a hajamat, úgy ahogy a fodrásznál láttam. Persze az enyém sosem sikerült olyan szépre, de már haladok, és ebben nagy segítségemre van egy nagy körkefe, ami kerámia bevonatú. Nem feltétlenül tesz jót a hajamnak persze ez sem, de néha azért jó, hogy kicsit simább a frizurám.

Hajszárítóm egy ionizálós Remington, amit nagyon szeretek, bár nem sok különbséget látok az ionos és nem ionos hajszárítók között. Bár a fodrásznál is megfigyeltem, hogy ionossal szárítja a hajamat, és simább, selymesebb a végeredmény, na de ő valószínűleg egy drága profi masinát használ, vagy esetleg jobb kefét. De persze olvastam sok helyen, hogy mennyire jók az ionos hajszárítók, még az olcsóbbak is, és sokak tapasztalnak látványos különbséget. Viszont a hajvasalómra nincs panasz, szintén Remington, és ezzel már mindig sikerül elérni az álom simaságot. Csak sajnos milyen áron. Igyekszem nem sokat használni, de néha azért jól esik. :-)

A hajam 5-6 hónap leforgása alatt is sokat változott már, de úgy gondolom, hogy még mindig csak az elején tartok a dolognak. Kíváncsi vagyok, hogy 1 év múlva milyen lesz - remélhetőleg addigra már teljesen megszabadulok a festett vörös részektől, és csak a hennázott, dús, selymes haj marad. :)

Ez lenne a rutinom, most pedig egy kicsit írnék az általam használt termékekről is:


Balzsamból most többfélém is van itthon, váltogatom őket, ahogy épp kedvem tartja:
Faith in Nature Gingko bilobás balzsam: isteni jó, nagyon könnyű és eszméletlen puhává teszi a hajamat. Ezt általában a hajmosás végén szoktam használni. Ez egyébként szőke hajra való, egy kicsit viálgosítja a tincseket - de én úgy vettem észre, hogy a vörös hajon is működik, és egy negyed árnyalatnyival tényleg világosabb a hajam mosás után!
The Body Shop Banános balzsam: ő a kedvencem, a hajmosás most már csakis ezzel kezdődik és sokszor vele fejeződik be. Szuper fényessé teszi a hennázott részeket, de a festett hajvégeket is ápolja, szerintem vékonyszálú hajra tökéletes választás. Ez is elég könnyű, de a Gingko bilobás még könnyebb.
- The Body Shop Rainforest kondícionáló száraz hajra: a sampon mellé vettem meg, szerencsére csak a mini változatot. Sajnos elég nehéz és tömény, ezért inkább csak hajvégekre teszek belőle, de mivel hátul rövidebb a hajam, így is előfordult, hogy elnehezítette és gyorsabban zsírosodott tőle a hajtövem is. Úgyhogy ezt inkább hosszú hajra javaslom, lehet, hogy én is várok inkább vele, hogy elég hosszú legyen hozzá a hajam.


Az említett hajvégápoló általában a Naked Miracle Worker nevű kréme, ami argán- és kókuszolajat is tartalmaz, és isteni illata van. Vizes hajra szoktam használni egy mogyorónyi mennyiséget és főleg a hajvégekre koncentrálok, de azért a teljes hajhosszon is végig szoktam simítani egyszer. Nagyon jó, és még mindig nem akar elfogyni pedig már január óta nyúzom. :)
A másik hajvégápoló, amit inkább száraz hajon szoktam használni, az a Lush R&B. Nagyon egyedi illata van, én még parfümként is viselném. Az ápoló hatása is szuper, ha megszárítom a hajamat, és még mindig szálldogál a frizz, akkor ezzel elég szépen le tudom simítani. Nagyon nagyon kevés kell belőle, épp csak beleérek a krémbe. Így nagyon lassan fogy, úgyhogy szerintem megéri a borsos árat.

Alkalmanként szoktam hajpakolásokat is alkalmazni, én leginkább a hajmosás előttieket szeretem. A Lush H'Suan Wen Hua volt a nagy nagy kedvencem, de mikor megláttam, hogy van benne SLS...Egy balzsamba mégis minek??? Emiatt sajnos nem fogom többet megvenni, és más Lush hajpakolást sem, mert mindegyikben van. Egy samponba még azt mondom, de a balzsamot egyszerűen nem tudom megérteni.
Kipróbáltam a Body Shop Rainforest Radiance hajvaját is, ez festett hajra van, gondoltam, hogy amíg a végek ilyen zizik, addig ez nagyon is jó lesz rá. Hát valóban nem rossz, már csak az illata megér egy misét, de eléggé elnehezíti a hajamat. Szerintem ez is inkább hosszabb hajra való lesz, addig őrizgetem, és remélem, hogy nem lesz semmi baja.
Egy egészen új termék is van a repertoárban, ez a Panthenol spray. Tudom, hogy most mindenki Panthenol lázban ég, és eddig jó tapasztalataim vannak vele nekem is. Szerintem amúgy is elég gyorsan nő a hajam, kb 1,5 cm-t havonta, de hátha ezzel rá tudok egy kicsit segíteni. Mellesleg csodaszép puhává teszi a hajat, úgyhogy érdemes hajnövesztésen kívül is egy próbát tenni vele. Egy pici hátránya, hogy használat után egy kicsit gyorsabban zsírosodik a hajam, illetve valahogy egy kicsit nehezebb is, ezen még dolgozom, hogy kicselezzem.

Samponból is van egy-kettőm itthon, de mivel nagyon keveset használok belőlük, így irtó lassan fogynak. Ezért is megérte beruháznom rendes, természetes samponokba, nekem az Alverde/Alterra nem annyira jött be, illetve azokban is van szulfát (Sodium Coco-Sulfate).

- Faith in Nature Gránátalmás sampon: IMÁDOM! Így kiabálva, az egyik legjobb sampon, amit valaha használtam. Az illata is isteni, nagyon szuper. Viszont sajnos ebben is van szulfát (Ammonium Laureth Sulfate), úgyhogy ha elfogy, akkor nagy nagy dilemmában leszek, azt hiszem. :(
- The Body Shop Rainforest sampon száraz hajra: ezt is kedvelem, bár nem annyira, mint a Faith in Nature-t.  Kellemes az illata, és jól is tisztít, viszont ha a hagyományos módon használom, akkor egy kicsit elnehezítette a hajamat, különösen a hozzáillő balzsammal együtt. Talán tévedtem és nem a száraz kategóriába tartozik a hajam mégsem. Minden esetre az pozitív, hogy ténylegesen szulfát-, parabén- és szilikonmentes, a 400 ml pedig szerintem 1 évig fog tartani.

Ezeken kívül még néhány olajat és almaecetet használok a hajamon, igazából teljesen random módon. Az almaecetet akkor vetem be, ha érzem, hogy irritált a fejbőröm, mosás után húzódik és viszket. Pár alamecetes öblítés már csodát tesz, úgyhogy érdemes a lustaságot legyőzni, mert meghálálja a haj és a fejbőr. Az olajokról ITT már írtam részletesen, még mindig imádom mindegyiket (azóta sok már el is fogyott), igaz a kókuszolajat mostanában inkább főzéshez használom. :-)

Azért néhány csalódásról is hadd számolja be, ha már így a natúr vizekre eveztünk. A nagy népszerűségnek örvendő Nadler szappanokat is próbáltam, de sajnos nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Hiába öblögettem ecettel a végén, csak nem akart igazán szép és lágy haj kerekedni a fejemen. Kár értük, mert a samponszappan ötletét amúgy imádom (a Lushét is imádnám, csak az meg SLS-es megint, brr..). Szóval nem lettek a kedvenceim.
Aztán ott volt az Yves Rocher száraz hajra való samponja is, amit a nyáron használtam el, és a balzsam módszerhez tökéletes is volt. Jó párost alkottak a Banános kondícionálóval, viszont ebben is van szulfát (Ammonium Lauryl Sulfate), ezért nem terveztem újra venni.
Persze így is előfordult, hogy megmostam szulfátos samponnal a hajamat, amikor a helyzet úgy hozta, de szerintem ez még nem tragédia, mert ezeknek az anyagoknak a hosszú távú használata az, ami nem tesz jót.
És mióta nincsenek erős szulfátok az életemben, sokkal szebb a hajam, valahogy mintha fellélegzett volna, rengeteg új hajszálam nő, olyan helyeken is, ahol eddig nem! Megkockáztatom, hogy a körmeim is emiatt lettek sokkal szebbek, erősebbek.
Tény, hogy nem mindenkinek válik be a natúr hajápolás, ezért nem is akarok győzködni senkit, ez tényleg csak egy amolyan beszámoló - részben magamnak is, hogy visszanézve láthassam a pozitív változásokat.

Te hogyan ápolod a hajadat? Létezik olyan, hogy egy nő elégedett a hajával? :-)

27 comments :

 1. Erről a panthenolos dologról még sose hallottam. Hogyan kell használni?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Én hajmosás előtt szoktam egy fél-1 órával, felviszem a fejbőrömre, hajhosszra is, hagyom, hogy teljesen beszívódjon, majd a szokásos módon hajat mosok. Ezzel egy kicsit elnehezünl a hajam, szóval most már inkább csak a fejbőrre viszem fel, és kevesebbet, így jobb az eredmény, de még mindig nem az igazi. Többeknél olvastam, hogy hajmosás után/közben vizes hajon használják, majd kimossák, ezt még nem próbáltam, de lehet, hogy adok egy esélyt így is.

   Delete
  2. annyira tetszik, hogy így visszajönnek a gyerekkoromban használt praktikák. nekem anyukám mindig panthenol sprayt tett a hajamra hajmosás után (ilyen gyűrűs göndör, hátközépig érő hajam volt, és csak ezzel tudta kifésülni), a szagát gyűlöltem, de a hatása jó volt. illetve remek volt napégésre is (ezt a hatását a saját gyerekeimen alkalmazom azóta).
   egyébként (most már) elégedett vagyok a hajammal. gyerekként utáltam, hogy göndör, felnőttként megszerettem, bár most egy ideje nem látszik rajta, mert épp a kétcentis időszakomat élem megint (ez időről időre előfordul) :-)

   Delete
  3. :)) Nincs új a nap alatt!

   Delete
 2. Nagyon jó lett ez a poszt, érdekes néha mások rutinjába belelesni. Nekem mostanában eléggé hullik a hajam, ezért egy gyógynövényes Klorane sampont használok (nekem ez a márka nagyon bejött, a száraz samponjuk a legjobb, amit valaha próbáltam), a hajvégekre meg argánolajat (ami meglepő módon a Fructis-tól van és hihetetlen jó!). Érdekes, amit a balzsamos hajmosásról írsz, ki fogom próbálni!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Köszönöm! :) Mindenképp írd meg, hogy a balzsamos dolog bevált-e!

   Delete
 3. panthenolról hallottam már, de eddig nem mertem kipróbálni:/ nekem semmitől nem nő gyorsabban (ricivel is mennyit szenvedtem:D)bár lehet hogy azért mert alapból gyorsan nő...:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hát ha alapból gyorsan nő, akkor szerintem ne sürgesd még jobban :-) Egyébként a panthenol rosszat nem tesz, nyugtatja a fejbőrt, szóval szerintem nem csak hajnövesztésre jó. Ráadásul rengeteg hajápoló szer tartalmazza is, nem véletlenül.

   Delete
 4. Huh, jó kis post. Az én hajam az utóbbi fél évben marha nagy változásokon esett át. Hosszú festett barnából rövid, bubis lett, abból szőke, majd rövid szőke, és most a szőkéből vörös. A leszívott a hajrészektől a rövidre vágással megszabadultam. Mióta bjuti blogolok, kb azóta vagyok tudatosabb is. Ez a szilikon mentes mizéria elért engem is, a Syoss után, ami nekem túlságosan szárította a hajam, most egy Balea van, de az sem az igazi még, kövinek egy alverde sampon jön. Balzsam pedig még mindig a syoss, mert az lassabban fogy sokkal mint a sampon fogyott, pedig az is bírta a 4 hónapot. Így egyelőre ezek vannak, kerülök mindenféle hajhabot, sprayt és ilyesmiket, bár ezeket mindig is hanyagoltam. Vasalni én is csak ritkán vasalok.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Köszi :) Nekem a Syoss nagyon nagyon nem jött be, fú de utáltam. Igaz az még szilikonos volt, de jajj, szörnyű. Úgyhogy Syoss közelébe nem megyek.
   Most megnéztem a blogodon a képeket a hajaidról, szerintem jól áll a vörös nagyon, de hát nekem ez a gyengém, mindig előnyben részesítem a többi hajszínhez képest.

   Delete
 5. Vicces hogy említetted a Tangle Teezer-t, mivel ajánlani akartam neked a KnotGenie-t, ami nekem kb csodát tesz a hajammal, pedig nagyon gubancos szokott lenni és frizzy is, de nagyjából ugyanaz a kettő ránézésre :-D
  Nem gondoltam volna hogy ennyit számít egy nyamvadt fésű, mert ha ezt használom akkor nem áll szét a hajam, nem fáj kifésülés, és sokkal fényesebb is.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ugyanezt tapasztalom a TTrel is. Kellemesen kisimítja a szálló hajakat, legszívesebben csak fésülgetném egész nap. Bár a műanyag meg sztatizálhatja a hajat, amitől aztán megint száll, szóval nehéz ügy :)

   Delete
 6. nekem színügyileg jobban tetszett a régi, normális festékes változatod, de megértem, h a hajad viszont a hennáért és a természetesebb összetevőkért kiáltott. :)

  a banános balzsamot én is imádom, a te lelkesedésed is hozzájárult ahhoz, h megvegyem. :) 1 hete voltunk 3 napot Bécsben és beugrottunk Parndorfba is, ott némileg olcsóbb a TBS (mármint nincs minden termék az outlet boltban, de ami igen, arra megéri lecsapni), vettem két banános sampont is (balzsamuk sajnos nem volt, de ebben előre és ismeretlenül is bíztam:)), várom már, h elfogyjon az alverde vörös hajra való sampon és bevethessem.
  Panthenolt meg ezer éve akarok én is venni, kis koromban mindig volt otthon a különféle harci sebekre, furcsa lesz majd a hajamra kenni az ismerős illatot, de mindenképp kipróbálom. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. jajj és azt is meg akartam írni, h vettem olyan kedvenc bipás lakkot is, de még csak önmagában próbáltam, viszont nekem úgy olyan túl nénis. de fedőként biztosan én is nagyon kedvelem majd. :)

   Delete
  2. Hát igen, sajnos nekem is jobban tetszett a világosabb, de ez van. Van már elég sok ősz hajszálam, úgyhogy egyszer csak leszek megint jujvörös, szurkoljunk az őszülésért! (NOT)

   Örülök, hogy belelkesítettelek, banánra fel! A sampont is ki fogom próbálni, kíváncsi vagyok az együttes hatásra, csak egyelőre még sok van a most használtakban is. Parndorfot imádom, kb az egyetlen bolt, amiben vásároltam ott valaha is az a TBS, isteni.

   Nénis a körömlakk? :DDDD Ez jó. Fedőként még nem is próbáltam, annyi lakkom van, amiket még csak felkentem egy körömre színcheck céljából, majd lemostam, ááhhh, bele sem merek gondolni..

   Delete
  3. Narancsos és ilyen barnás árnyalatoknál is van olyan, ami ha rá van pingálva a kezemre és ránézek, mindig eszembe jut a szegény volt gimis kémiatanárnőm (Isten nyugosztalja, imádtuk, bolond nénike volt, hetven felett, már valami 42-es tablón is ott szerepelt, mint tanár), ő professzionális módon kente magára a tipikus öreg nénis lakkokat-rúzsokat.

   Nekem vagy 40-45 olyan lakkom van, ami még soha sem volt felkenve sem egyetlen körmömre, szóval együtt érzek. ;)
   Parndorffal kapcsolatban pedig régen én sem voltam oda érte, bár az tény, h volt egy táskamárka a Bree, ahol 4 éve is vettem egy nagyon szimpi táskát és most kifejezetten 4 nagy célállomásunk volt, a Bree bolt (ismét lőttem egy zseniális táskát:)), a TBS (ahol szintén vettem jó pár dolgot, bár itthon már bántam, h nem vettem több mindent, mert ki tudja, mikor megyünk újra ki), a Lindt outlet (mert csokiból mindig jól fel lehet tankolni és bár már van itthon Müller, nem úgy, mint régen, de azért sok íz nem jut el hozzánk) és a Fossil outlet, mert nagyon szeretettem volna már egy Fossil órát meg pénztárcát is (de csak az első valósult meg, egy extra kifutó modellt találtam 30 euroért, ami nevetséges pénz). És az a fura, h ezek mellett most vagy másik 8 boltban is vásároltunk, nem is értem, hogyan! :) Vagy az én /mi ízlésünk változott a legutóbbi látogatásunk óta vagy jobbak lettek a boltok (esetleg mindkettő:)).

   Delete
  4. a szurkoljunk az őszülésért buzdításon pedig nagyot vigyorogtam! :)))

   Delete
  5. Ha jobbak lettek a boltok, annak csak örülünk :) Nem tudom én mikor megyek megint arra, nem mostanában az biztos. De szerencsére most nincs is vásárolhatnékom annyira, mert mindig eszembe jut, hogy már annyi minden van itthon, azokat is használni kellene, nem csak halmozni :) Úgyhogy maga vagyok a zen a boltokban :D

   Delete
 7. Mi ez a Panthenol láz, én nem vágom? Eddig csak napégéses bőrre használtam ezt a szert, és kimondottan büdös (már ha a parfüm nélküli változatát használja az ember), bár hatásos.

  Meg ha már szagoknál vagyunk: az almaecetes hajöblítő kimondottan hányás szagú, ami még száradás után is érződik, sőt, ha mondjuk esőben-párában nedves lesz a haj, akkor is. Mit lehet azzal kezdeni?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lehet, nem ugyanazokat a blogokat olvassuk? :) Én már több helyen is láttam, hogy próbálgatják a lányok, ezért gondoltam, hogy láz.
   De lényegében annyi, hogy serkenti a hajnövekedést, ápolja a fejbőrt, hajat. Olyan, mint egy hajhab, csak persze ki kell mosni.

   Az almaecet valóban büdös, én úgy szoktam, hogy az öblítés után még teszek balzsamot a hajamra, vagy ha használom a Naked hajvégápolót, akkor az is jól elnyomja. Nekem nincs ilyen problémám mondjuk, mivel nem olyan hosszú a hajam, hogy az orromat csapkodja. MÉG! :))

   Delete
 8. Jó hosszú poszt, elraktározom, és biztos hogy többször átolvasom. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Igen, gondolkodtam, hogy kettészedjem, de aztán mégsem, ha már így egyben írtam :)

   Delete
 9. Köszi a posztot! Kimerítő vallomás.:)
  Én is beszereztem egy vaddisznósörte kefét lassan egy éve, de ugyanaz a bajom, mint neked, teljesen összeáll tőle a fejemen a haj, kicsit fel is tölti (talán mert a sörték műanyag párnába vannak ágyazva). Úgy szeretném használni a kefémet, mert gyakran száraz a fejbőröm, jó lenne kicsit feldobni a vérkeringését, és a hajhagymákat is aktivizálni. Azt mondod, hogy ezt a lelapulást a TT megoldja? Olyanra lazítja fel a hajat nagyjából, mint eredetileg volt?

  anna

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nincs mit :)
   Nekem nem műanyag párnás van, hanem sima fa, és az is ugyanúgy sztatizálja, úgyhogy a sörte a ludas. Meg a hajam/hajunk.
   Igen határozottan olyan laza lesz a TT-vel a haja, mint a fésülés előtt. De sajnos a frizzel a TT sem tud mit kezdeni, így csak óvatosan. De ha pl kivasalt hajon próbálom, akkor nem fog annyira szállni.

   Delete
 10. A J&J búzacsírás baba samponnál jobb nincs, én erre esküszöm :) nagyon érzékeny fejbőröm van, de ez bevált, nem viszketek :) mivel a babáknak készült szerekben vannak a legkevesebb káros anyagok, ezért kezdtem el ezekkel próbálkozni, a kamillás nem jött be, mert szárította a fejem, volt egy ilyen fehér tejes változata, az meg nem tisztított rendesen :) de a búzacsírásat ajánlom figyelmébe mindenkinek, aki egészséges hajat és fejbőrt szeretne :)

  ReplyDelete

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!