Summer of 2012 Nail Challenge - Summer Colours

Úgy alakult, hogy csatlakozhattam Calo(z) kezdeményezéséhez, ami a Summer of 2012 Nail Challenge nevet kapta. Ez azt jelenti, hogy kéthetente egy-egy téma kapcsán készítik el a csapattagok a különböző manikűröket, persze végig a nyárhoz kapcsolódva. Annyira örülök, hogy bekerülhettem egy kicsit utólag, már régóta vágytam arra, hogy egy ilyen közösen alkotós dologban részt vehessek. :-)
Az első téma a Summer of Colours, azaz nyári színek minden mennyiségben. Ha nyár, akkor csakis élénk színek jutnak eszembe, trendektől és divattól függetlenül. Ezért ehhez a challengehez két élénk színt választottam, amiket tényleg csak nyáron hordok, eszembe sem jutna felkenni őket ősszel, vagy télen. Ez pedig a barack és a napsárga. Nekem ez a két szín az egész nyarat szimbolizálja, hiszen süt a nap, és esszük a barackot /egyéb gyümölcsöt és nézzük a naplementét. :) Először szivacsos technikával szerettem volna a két színt felvinni, de nem lett elég átmenetes, olyan kis semmi extra volt, nem tetszett igazán. Így aztán ismét bevetettem a jól bevált márványozós technikámat: egy-egy vonás a színekkel, majd fogvájóval egy kis összegereblyézés, és már készen is vannak a lángoló, nyári körmök.


Egy kicsit ezt így soknak éreztem (bár nyáron, strandon, szórakozóhelyen tökéletes!), így aztán megszabadultam a nagy részétől és egyszerűen a barack színnel mentem át a körmeimen - a gyűrűsujj kivételével. Ez egy kicsit munkahely-kompatibilisebb verzió lett, de nagyon tetszik így is.


A két lakk, ami használtam: Essence - Sundancer (szerintem ez már régen nem kapható) és Rimmel - Apricot Punch + fedőlakknak az Essence Nail Art Sealing Top Coat került még rá. Érdemes egyébként ehhez a technikához olyan lakkokat választani, amik egy rétegben is elég jól fednek, még ha nem is tökéletesen. Mivel egy kicsit többet használunk a márványozás miatt, így nem fog átlátszani a köröm sem.


A többiek kreációit itt láthatjátok:

 • Mara – http://www.makeupuniverse.net/
 • Suzy – http://suzythemakeupmaniac.blogspot.hu/
 • Edina – http://lakkomlakkom.blogspot.hu/
 • Ingrid – http://fckyeahprettynails.blogspot.hu/
 • Bogi – http://lovely-nail-art.blogspot.hu/
 • Viki – http://www.viktoriasstyle.com
 • Calo(z) – http://www.kezelese.hu

 • 19 comments :

  1. Egy pontosan ilyen színű ruhával ez a halálom kombó!

   ReplyDelete
   Replies
   1. Ilyen ombre ruhára gondolsz?

    Delete
   2. Akár, de a lapp alapszínére utaltam. Az önmagában sárga ruha nekem már túl sok, de szépen barnult bőrön az is csodás.

    Delete
  2. Szerintem maradhatott volna, nem tűnik túl soknak, nyárra, amikor nem kell menni dolgozni vagy suliba, teljesen jó! :) Legalább most már tudom h ha tűz effektet akarok, akkor így fogom csinálni, csak piros lesz az egyik lakk :D

   ReplyDelete
   Replies
   1. Igen, csak én másnap dolgozni mentem, és oda egy kicsit soknak éreztem. :)

    Delete
  3. Ki kell próbálnom ezt a fogpiszkálós módszert, olyan jól néz ki. :) Nekem kicsit Hunger Games-es, de nekem szinte minden az. :D

   ReplyDelete
   Replies
   1. Tudat lehet, hogy az inspirált, én még csak múlt héten láttam először. De tényleg girl on fire is lehetne, ez már csak a képeket nézve tűnt fel amúgy, hogy mennyire tüzes :)

    Delete
  4. Nekem is az első verzió tetszik jobban. :)

   ReplyDelete
  5. Szerintem sem volt sok az első verzió sem, nagyon klassz. :)

   ReplyDelete
  6. Tényleg jó az első is, nagyon szép :))

   ReplyDelete
  7. Juhééé, de jó, h te is bekerültél a csapatba! Akartam is kérdezni tőletek, h csatlakozol-e, de mindig kimaradt, így most itt ujjongok. :)
   NAgyon tetszik ez a fogpiszkával kavargálós verzió, és a színkombó is szuper, annyira vidám nyári hangulata van (a háttérben meg hallom a kopogó esőt, arrrgh).

   Már az első ilyen manikűröd is úgy tetszett, olyan egyszerűnek vázoltad a módszert, már el is hittem, h még nekem is menne, aztán láttam 1-2 blogon hasonló próbálkozásokat (mármint ezzel a technikával küzdöttek egy keveset, szörnyű végeredménnyel) és újra elbizonytalanodtam. De meg fogom egyszer próbálni, mert nagyon dekoratív! :)

   ReplyDelete
  8. nagyon nagyon tetszik! :I)

   ReplyDelete
  9. Szépséges! Nagyon jó ötleteid vannak, és ezek a színek gyönyörűek (én egyetértek Veled, én sem mentem volna ezzel a manikűrrel dolgozni)
   Nagyon tetszik ez a technika, én is próbálkoztam már vele, és van is még néhány ötletem :-)

   ReplyDelete
   Replies
   1. Az ötlet nem saját, de tényleg jó :)

    Delete
  10. Imádom! AZ a Rimmel lakk kell nekem is. ♥

   ReplyDelete

  Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!