Tévedések vígjátéka #3 - A John Frieda különszám

Említettem már többször is a John Frieda termékekkel kapcsolatban, hogy nem az igaziak nekem. Bár már szerepelt termék itt a tévedések között, gondoltam, hogy összességében is leírnám, hogy miért nem jött be nekem ez a márka, és miért hagytam fel a próbálkozással is.Ezt a márkát először a Müllerben pillantottam meg, és nagyon megtetszett. Az árakat nézegetve rögtön tudtam, hogy itt nem mezei drogériás samponokról és balzsamokról van szó, ezek profi cuccok kérem. Hazajöttem, beleástam magam a John Frieda véleményekbe, és sok-sok helyen istenítették. Persze általában ez nem jelent még önmagában semmit, de bátrabban ruháztam be a különböző hajápoló kencékbe.

Elsőként a Frizz-Ease termékcsalád ejtett rabul, hiszen annyi év hajas szenvedés után végre be tudtam kategorizálni a loboncomat frizzynek, és nagyjából ez volt az első kifejezetten erre való termék, amit találtam. Az elvileg kezelhetetlen hajra való drogériás hajsimító krémek sosem váltak be igazán, legtöbbjük elnehezítette a hajamat, vagy egyáltalán nem is volt semmi hatásuk. Szóval megörültem nekik, és rögtön meg is vettem a mini sampont és balzsamot.


Jól is tettem, hogy csak a minikre szántam pénzt (ha jól emlékszem pár száz forintok voltak), mert egyáltalán nem éreztem, hogy bármit is segítettek volna a hajamon, se a balzsam, se a sampon. Olyan "semmi extra" volt mindkettő, végülis elhasználgattam őket, mert rosszak azért nem voltak, de egyáltalán nem éreztem késztetést arra, hogy a teljes méretet is megvegyem. Örültem, amikor elfogytak...szóval nem volt nagy szerelem a miénk. Egyébként ez a hidratáló verzió, elvileg létezik egy Repairing változat is, de én itthon még nem láttam.

Persze nem nyughattam, tovább léptem a Frizz-Ease családban, és a mosás utáni ápolók felé vettem az irányt. Kezdtem a hajszérummal, amit a még teljesen vizes hajra kell felvinni, és már korábban megírtam, hogy  mekkorát csalódtam, és nem vált be egyáltalán - konkrétan semmit sem csinált. Itt már azért mérges voltam, mert baromi drága volt egy pici üvegcsényi...Még mindig van benne, néha felkenem, de már inkább csak azért, hogy fogyjon el végre, és ne kelljen többet ránéznem - amúgyis tiszta szilikon az egész.

De csak nem vette el a kedvemet még ez sem. Bár tette volna... Az utolsó mentsváram a styling termékekben volt, így aztán kettőt is beszereztem - egyet itthon, de mivel nem az volt, amit eredetileg kinéztem, így aztán az igazit ebayről rendeltem meg (szerencsére az így már nem volt annyira drága).


Az itthon vásároltam egy hajkiegyensítő krém volt, amit törölközőszáraz hajon kell eloszlatni, majd egyenesre szárítani a hajat. Nálam ez utóbbi sajnos egyáltalán nem játszik, egyszerűen nem lesz egyenes, csak hajvasalóval. Szóval az ilyen szárítsd egyenesre tanácsokat ki nem állhatom...mert hát köszi, én is tudom, de ha egyszer nem lehet! Azért bíztam benne, hogy egy ilyen profibb krém segíthet valamicskét. De sajnos az illatán kívül nem sok pozitívumot tudok felsorolni, eléggé semmilyen. Van egy Gliss Kur simitókrémem, körülbelül ugyanannyit tud mindkettő, vagyis semmit. Legalábbis nem érzem a hajam sem kevésbé frizzynek, sem simának.


Az utolsó próbálkozásom a Finishing Cream lett, amit mindig szárítás után, amolyan végső vakolatként kell a hajra kenni. Ez lesimítja a szálló szálakat és puha, fényes haj lesz az eredmény. Hát talán a mesében, a királykisasszonynak igen, de nekem...nem mondok újdonságot azzal, hogy nem? Gondolom sejtettétek. Nem mondom én rossznak ezt a terméket (ahogy igazából egyiket sem), mert lehetne éppen szörnyen ragacsos is, amitől gyorsabban zsírosodik a haj, vagy elnehezül, esetleg megkeményedő borzalom..de valahogy ennél sem találtam kiemelnivaló pozitívumot. Ha túl sokat teszek, akkor sajnos a keményedés esete is fennállhat.

Ami még nagyon zavar, - bár ez inkább a Müller hibája lehet - hogy a terméken minden németül van (kivéve az utolsóm, ami szerencsére angol). Beszélek egy pár nyelvet, de a németet pont nem, így sokszor ötletem sincs, hogy mégis hogy a fenébe kéne használni a termékeket. A magyar kis cetli általában nem túl informatív, meg én amúgy is szeretek mindent elolvasgatni: mik vannak a termékben, hogyan hat stb. Ráadásul mivel angol márka, így végképp nem értem, hogy miért német az egész tubus...

Ami viszont pozitívum az a termékek csomagolása és illata. Többnyire praktikus tubusban van minden, nekem bejön az egyféle design is, így nagyon jól elkülönülnek a polcokon az egyes termékcsaládok. Az illat pedig, mmmmmm. Az a tipikus, most jöttem a fodrásztól illat. 

Összefoglalva nekem a Frizz-Ease úgy ahogy van, semmit sem ér. Lehet, hogy másoknak kevésbé problémás a hajuk, azért ajánlgatták olyan hevesen, vagy én nem tudom, de hogy egy termékcsaládból egyetlen darab sem vált be nekem még csak félig-meddig sem, az azért csodálatra méltó. Igazából azt érzem, hogy át lettem verve kicsit: az ígéretek nem teljesültek, és ráadásul többet is költöttem, mint ha drogériás körökben próbálkoztam volna. Az ár-érték arány a Frizz-Ease család esetében nagyon rossz. Ez pedig nem hozta meg a kedvemet a többi cuccukhoz sem. A Full Repair is izgalmasan hangzott, de nem hiszem, hogy a közeljövőben szívesen kipróbálnám, és azt hiszem az egész márkát el is kerülöm. Nagy kár, pedig annyira szerettem volna szeretni. :( 

Valaki próbált valami John Friedát? Komolyan érdekel, hogy kinek mi vált be, ha esetleg...

30 comments :

 1. Avon leave in conditioner (törölköző száraz hajra), Avon zöld kupakos szérum száraz hajra... Ezek váltak be a legjobban.
  Te meg nagyon türelmes ember vagy :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, pedig nem mondanám magam annak :)

   Az Avon szérumot használtam még nagyon régen, de nem tetszett, nagyon nehéz volt. Az is csak tömény szilikon...

   Delete
 2. Hú, az avon zöld kupakos szérum nekem pont nem vált be. Úgy érzem, mintha kb olajat öntenék a hajamra és oylan egybeállós is marad akármilyen kis mennyiségnél.

  John Freidát még nem próbáltam, amiről sokat írtak és be is vált nekem az a Kallos Latte pakolás. A többi sampon-balzsam szerintem csak jól van reklámozva de egyik sem extra.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ugyanezt tapasztaltam, túl vékony száló hozzá az én hajam is.

   A Latte pakolás nem rossz, de nem hozott különösebb változást. :/

   Delete
 3. Próbáltam, a szőke hajra való samponok jók (legalábbis az a kettő, amim van), a hozzá tartozó tégelyes pakolás már kevésbé (a Wella Pro Series "Repair" balzsama nálam többet tud, és ugye ebből fél liter egy ezres, míg a JF pakolásból 2deci több, mint kétezer...), a Frizz-Ease spray pedig semmit sem ér, sőt, olyan furcsa tapintású lesz tőle a hajam, és még lassabban is szárad...
  Max csak a samponokat venném újra!

  Engem is érdekel, hátha valakinek bejött valami hajsimító, mert unom már minden egyes nap fél órákat vasalgatni a hajam (sajnos, vasalás nélkül egy szénaboglya, ha teszek bele formázót, ha nem).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sajnos nekem is a vasalás az igazi megoldás, különben nagyon száll a hajam, akkor is ha puha meg fényes meg minden jóság. :/

   Delete
 4. Hű nagyon kitartó és türelmes vagy! :) Nekem a Full Repair család samponja és balzsamja volt itthon, én nagyon szerettem, nagyon szép állapotban volt akkoriban a hajam, de nem tudom eldönteni, hogy a tömérdek szilikon vagy amiatt, hogy tényleg jó a termék, a fodrászom is óva intett a márkától a sok szilikon miatt. Őszintén szólva akción kívül nem is érzek akkora késztetést a megvásárlására :D most kókusz olaj lázban égek, az nagyon tetszik a hajamnak!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nem mondhatja senki, hogy nem adtam neki esélyt :) Igazából azért is látom, hogy mennyire nem jók nekem ezek, mert találtam olyat, ami viszont jó, és hát ahhoz képest semmi sem értek. Néha kenegetem őket, egyszer csak elfogynak....de ugye az ember olyan utálatosan használ bármit is, amit nem kedvel igazán.

   A kókuszolaj az én fantáziámat is izgatja, szerintem már nincs messze a nap, hogy kipróbáljam :D

   Delete
 5. nekem a full repair van meg (sampon +balzsam) kb féléve használom és nagyon szeretem:D
  közbe átváltottam egy olcsóbb samponra költségkímélésként (amúgy a Naked Smooth egyenes hajra valójára) de korpás lett tőle a hajam meg olyan száraz, úgyhogy nagy nehezen elhasználtam (3 szori egymásutáni mosással kevesebb lett a korpa) de rájöttem hogy inkább visszatérek a Full Repairre ,mert az az igazi,hiába drágább:D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Én a Naked korpás hajra való samponját használom, és ugyancsak száraznak éreztem utána a hajamat. Viszont ha utána megfelelően hidratálom a hajam, akkor jó, a legjobb nem kimosós kondícionálóm is Naked, ami komolyan egy csoda nekem! :)

   Delete
 6. Olyan cuki kísérletező vagy Kriszta! :)) Velem is megesett már hasonló ragaszkodás, de téged racionálisabb nőnek hittelek, így még jobban somolyogtam a bevezetésen.

  Az én hajam nem problémás, úgyhogy hipiszupi tanácsokkal e téren sajnos nem tudlak ellátni. Most dr. Chan sampont használok, hajhullás ellenit, kedvelem. Előtte meg Organic Mission-et kaptam ajiba, a minap láttam, h 5 ezer forint 250 mili, nah azt biztos, h nem veszem újra, pedig szuper natúr vonalas volt.
  Balzsamként a Fruttás Kallost (vagy nem is Kallos) extra nagy bödönöset használom vagy 5-6 éve.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Én a hajammal kapcsolatban már nem vagyok racionális! :D

   Delete
 7. Hasonló sztorim van nekem is, végigpróbáltam egy fél drogériapolcot (mondjuk J.F-t pont nem...), és semmi nem használt igazán. :/ Mikor elegem lett, besétáltam a legközelebbi fodrászkellékesbe, és előadtam mi a problémám... Kb fele ennyi pénzből megoldották az összes gondomat, azóta is ott vásárolok. :))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Én most natúr vonalon indultam el, meglátom az milyen, aztán ha az nem, akkor utána jöhet a fodrászkellékes :) Meg aztán én sajnálom kidobni azokat, amik nem válnak be, de lelkiismerefurdalásom van újat venni...így egyelőre használom használom őket egyszer csak elfogynak már :/

   Delete
 8. Én is megjártam velük ezt az utat mint te, több féle sampont-balzsamot-egyéb kencét kipróbáltam, de nem értek semmit. Sőt még csak szárazabb lett tőlük a hajam. Már végleg leírtam őket, mikor megláttam a Full Repair családot, pont akciós volt, úgyhogy gondoltam ez az utolsó amit megpróbálok tőlük...és hát valami egészen elképesztően csodát művelt a hajammal! Puha, selymes és nem száll. Az illata mondjuk nem a legjobb, de teljesen pozitívan csalódtam.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Örülök, hogy a Full Repair bevált, de nekem nagyon elment a kedvem az egész márkától. Az előbb is írtam, én most natúr vonalon indultam el, meglátom, milyen lesz. :)

   Delete
 9. Nekem a szőke hajra való hidratáááló balzsam nagyon tetszett a hidratáló sampon az elmegy kategória a vulument adó sampon (ezek mind szőke hajra valóak persze) viszont eddig tetszik. A nem kiöblítendőkből pedig bejött a FRizz-Ease Tägliche Wunderkur névre hallgató ápoló spray (elég belőle 3 fújás a hosszú hajamra, finom az illata könnyen kifésülhető lesz a haj és nem zsírosodik tőle, mint az átlag drogériás kifésülő sprayktől. A balzsamot és a samponokat nagyon akciósan féláron vettem... és a sprayt is akciósan... így gondoltam nem lesz nagy érváság ha nem jön be, de nincs gondom velük. Régen volt egy szőke hajra való nem kiöblítendő spraym is, az a jelenleginek a nyomába sem ér, csak simán jó illata volt, de a nem árt, nem is használ kategória volt.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Akkor te jó sok mindent találtál náluk, ami bevált :)

   Delete
 10. én még csak most kezdtem el felfedezgetni a John Frieda-t, de én imádom, nekem nagyon nagyon jó, vagyis a hajacskámnak :D Volt egy kis bibim egy hajegyenesítéssel, szépen tönkrevágtam vele a hajamat és a piros tubusos sampon, meg spray nagyon szépen rendbe hozta, pluszban vannak frizz ease termékeim is (egy éjszakai simítókrém és egy hővédő olaj), amik nagyon jól beváltak, kevésbé kezelhetetlen a hajam tőlük :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pedig azt írtad régebben, hogy a te hajad hasonló az enyémhez, ugye? Mármint hogy frizzy meg vatta meg minden. Jó kísérletezést, remélem, hogy beválik. Amúgy lehet, hogy az is a baj, hogy ugyan frizzy a hajam, de inkább táplálás kell neki, nem pedig csak a frizz kezelése. Nem tudom. :(((

   Delete
 11. En elmentem egy hajgyogyaszhoz a problemaimmal, o diagnosztizalt, es vettem nala egy csomo sls, szilikon, allatkiserlet mentes cuccot, bevaltak! A hajgyogyasz.hu tarsasagnal voltam, a fodraszom beszelt ra. (na ez most reklamszagu lett, de tenyleg elegedett vagyok)

  ReplyDelete
  Replies
  1. De jó! :) Én tényleg annyira örülök, hogy ilyen sztorikat írtok. Ez azt jelenti, hogy van remény, és még mindig elmehetek dokihoz is. Mondjuk nekem eddig nem sok jó tapasztalatom van úgy általánosságban az orvosokkal vagy "természetgyógyászokkal", szóval szkeptikus vagyok.

   Delete
 12. Nekem is frizzy hajam van és folyton kerestem rá a megoldást. Őrület, de amióta vettem egy ionizációs hajszárítót nem száll a hajam! Oké, vasalnom így is kell, de nem annyira szöszös a séróm, mint eddig. Mondjuk azt is mondták a boltban, hogy nem mindenkinek hat, de nekem bejött.

  JF-ből a szőkítő sprayt próbáltam, szeretem. A samponok viszont nem váltak be. :S

  ReplyDelete
  Replies
  1. Elvileg az én hajszárítóm is ionos, én nem sok hatását látom.

   Delete
 13. Én eddig ezeket próbáltam: full repair sampon /nem rossz, szőkítő sampon /elég a jól kihozza a világosabb árnyalatokat a hajamban de csak egy másik sampon után jó mert nem tisztít és egy hajpakolás ami nem volt semmi extra. Én ezel a márkával mindig úgy vagyok, hogy az ára miatt sokat várok tőle, aztán semmi különös, és akkor már kicsit többért sokkal profibb termékeket lehet venni.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ugyanez...az ára miatt én is csodát vártam :(

   Delete
 14. (Ahogy korábban egy névtelen is említette), Nekem is Frizz-Ease Tagliche Wunderkur (napi csodakúra) van meg a John Frieda kollekcióból.
  Azt írja a leírása, hogy nedves hajra bő mennyiségben... Na ezt ne! Először természetesen így próbáltam, de nagyon elnehezítette és gyorsan bezsírosította a hajam. Most már csak kevesebbet használok belőle (hamarosan elfogy) és meg vagyok vele elégedve.
  Én egyébként a száraz hajvég és kifésülhetetlenség kettősével küzdöttem. (pontosabban amikor megjelent ez a probléma, akkor kutattam megfelelő készítmények után és ez vált be) Igen, múlt idő, most teljesen okés a hajam ebből a szempontból.
  Szóval ezt a darabot tudom ajánlani! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Köszi, ha egyszer valaha is megjön a kedvem a JF-hez, akkor megnézem majd ezt a terméket.

   Delete
 15. Sziasztok!
  Én John Frieda hajfestéket használok. Nagyon szeretem, elégedett vagyok vele. Könnyű felrakni a habot, nem csíp, nem büdös, nincs ammónia szag, szépen fed és tartós. Elégedett vagyok vele. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Szia!
   Elárulod, hogy John Frieda hajfestéket hol lehet kapni? Vagy netről rendelted?
   Előre is köszi a választ. :)

   Delete

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!