The Body Shop minik


A múltkori sajtótájékoztatón egy kis kosárban csomó ilyen aprócska tégely várta, hogy megtöltsük krémmintákkal és hazahozzuk őket kipróbálni. Három krémet is kinéztem magamnak (meg még úgy harminc másikat is persze), de mivel csak ilyen kis mennyiség áll a rendelkezésemre, így csak kis reviewt kaptok róluk. :-) Megkerestem azért a termékek képét, hogy tudjuk, melyikről is van szó.


Seaweed Deep-Cleansing Wash: Nagyon kíváncsi voltam a tengeri hínáros termékcsaládra, mert elvileg ez a leginkább passzoló az én kevert bőrömhöz. A mélytisztító lemosót választottam, és néhány arcmosásra elegendő adagból rögtön ki is derült számomra, hogy a mélytisztításhoz köze nincs sajnos. Az illata nagyon finom és kellemes, igazán tiszta érzetet ad a bőrnek, de semmi extra hatást nem tapasztaltam. Persze lehet, hogy hosszabb távon jobban kifejetene mattító vagy tisztító hatást, esetleg ha kombinálnám a Sigma kefével, de így elsőre nem igazán győzött meg. Ahhoz egy kicsit drágának tartom, hogy csak annyit tudjon, mint egy átlag drogériás lemosó. Ettől függetlenül a többi hínáros termék még mindig érdekel, és legalább azt már tudom, hogy az illatukban biztosan nem fogok csalódni. :-)Camomille Waterproof Makeup Removing Lotion: Ugyan nem vízálló sminkkel próbáltam ki, de kifejezetten erősebb színű szemfestéket mostam le vele. Jól tette a dolgát, lehozott mindent, amit kellett. Visszafogott, nagyon enyhén kamillás illata van - akár az is lehet, hogy ő lesz a következő lemosóm, ha elfogy a Garnier, bár egy kicsit drágának tartom (2800 Ft - 100 ml). Egyébként ebből túl keveset hoztam, csak két lemosásra volt elegendő a mintám. Ezt így utólag sajnálom, mert jobban is szerettem volna megismerni. 

Peppermint Soothing Foot Scrub: Hogy ennek milyen fantasztikus illata van! Mentol, de úgy töményen. Már a boltban beleszerettem, itthon pedig sokáig csak szagolgattam, hogy felfrissüljek, aztán rászántam magam, és a tegnapi Glamouros-mászkálós nap után a talpaimat kényeztettem ezzel a radírral. Azt kell mondja, hogy jó! Úgy próbáltam meg lemérni a hatékonyságát, hogy az egyik beáztatott lábamon kipróbáltam ezt, a másikon pedig egy másikat, majd a radírozásnál figyeltem, hogy mennyiben tér el az eltávolított bőr mennyisége (ez így most biztos undorítóan hangzik, de ennél szebben nem tudtam megfogalmazni :-) ). Az ellenfél egyébként az Yves Rocher levendulás radírja volt, és jelentem a mentol győzedelmeskedett. Feltűnően kevesebb bőrt kellett a használat után leszednem, szóval nyáron nagyon jó szolgálatot tehet a talpak-sarkak rendbentartásakor. Simán el tudom képzelni, hogy teljes méretben is megveszem, bár az most még odébb van.

Amúgy a megnyitó óta ismét voltam a Body Shopban, és azt kell mondjam, hogy kicsit csalódtam. Eltelt lassan két hét, de az árak még mindig nincsenek mindenhol rendesen kiírva, a terméken nincsenek jelölve...Pl a samponoknál nem egyértelműek a dolgok, illetve a deók is eléggé le voltak fosztva, és nem pótolták őket. Oké, hogy Glamour-napok, de mivel pont azt akartam venni tegnap, így nagyon szomorúan jöttem ki a boltból. :/ (Oké, azért megvígasztaltam magam egy hajvajjal :-) ) Az eladók egyébként kedvesek és beszélgetősek, de érezhetően még nem ismerik kellően a termékeket - az nekem sajnos nem elég, hogy én ezt és ezt használom, és imádom. Illetve sok helyen nem lehet elolvasni a terméken az összetevőlistát sem. Remélem, hogy ezek változni fognak, mert szeretnék úgy odamenni, hogy használható tanácsot is kaphatok akár.

Voltatok már az üzletben? Mik voltak az első benyomások?

4 comments :

 1. Amikor én voltam az üzletben egy hete, akkor azt vettem észre hogy a kisméretű Chocomanias testápolók és tusik magyar nyelvű papírja felcserélve volt a termékekre felragasztva.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Apró figyelmetlenség :/ Persze lehet, hogy csak én vagyok túl precíz...

   Delete
 2. Én használtam egy ideig a Seaweed-es termékcsaládot, nappali krém, lemosó, tonik, éjjeli szérum...talán a tonik nem volt rossz, de pl. a nappali "mattító" krém az 1-10-es skálán 0-t kapott nálam mattításból, szóval ezek után a rendes nagy kiszerelést biztos nem veszem meg.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Én a mattító termékekkel mindig elég szkeptikus vagyok, mert annyira a belső szervezeti működéstől függ, hogy mennyire fénylik a bőr. Szerintem egy krém minimálisan és átmenetileg tud csak ezen segíteni, és a táplálkozással lehet igazán szabályozni.

   Delete

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!