NYX Slide on szemceruzák


Már annyi jót hallottam a NYX szemceruzáiról, hogy ki kellett próbálnom őket - még mindig vadászom a tökéletes fekete pédányra. Sokan az Urban Decay 24/7 ceruzákhoz hasonlítják az állagukat, tartósságukat, és tény, hogy ebben van valami. Legalábbis kívülről. Ami a belsőt illeti, nincs összehasonlítási alapom, mert UD ceruzát még nem próbáltam. 
A termék teljes neve egyébként: Slide On, Glide On, Stay on & Definitely a Turn On Waterproof, Extreme Shine Eye Liner (This eye liner is so good, the name had to be this long!)Mondtam már, hogy imádom a hosszú neveket? Szerintem nagyon aranyos, és tényleg mindent meg is tudunk a termékről, bár nem mindegyik ponttal értek egyet 100%-ban.
Nekem három szín van meg, és mindegyik más egy kicsit. Annyiban megegyeznek, hogy nagyon puhák és szuper pigmentáltak. Én amúgy is a puha ceruzákat részesítem előnyben; ugyan ezzel nem lehet olyan pontosan dolgozni, mint egy keményebbel, mégis jobban szeretem, ha nem kell vörösre satírozni a szememet, csak hogy fogjon végre. Emlékszem régen volt valami noname szemceruzánk, amit anyu sminkesdobozából túrtam elő - na az maga volt a borzalom, még a kezemre is alig akart fogni, nemhogy a szemem közelébe engedjem! Szerencsére azért ma már jobb termékek készülnek, és a NYX ceruzái tényleg úgy siklanak a bőrön, mint az álom, egy húzás és már fent is van a szín TELJES valójában. Szeretjük!

 Jet Black, Azure, Tropical Green
Eszméletlen szépek! A Jet Black egy igazi, matt (!) éjfekete, meseszép. Végre semmi csillám! Az Azure már sajnos tele van apró ezüstös csillámokkal, ez nem annyira tetszik, de a szín szépsége miatt megbocsátható. A Tropical Green pedig a legeleslegszebb metálos teal, amit valaha láttam, ez a kedvenc színem a világon. Amúgy a szín visszaköszön a csomagoláson is, mindegyik pontosan olyan ruhát kapott, amilyen a belseje, így rögtön meg is találod a tartóban azt, amelyikre épp szükséged van.


A vízállósággal már nem igazán értek egyet, bár tény, hogy elég tartósak, és viszonylag jól vették a törlőkendős akadályt is. Egy korábbi bejegyzésben már szerepelt a NYX feketéje, de akkor az Avon ceruzája tartósabbnak bizonyult. Viszont szerintem még így sem rossz a NYX, és mivel az Avon csillámos, így általában ezt részesítem előnyben. Pl a felső vízvonalra tökéletesen bevált. A legerősebbnek egyébként a Tropical Green bizonyult, ezt többszöri törléssel tudtam csak megmozdítani.

Ez mind szép és jó, de a puding próbája is az evés, vagyis kíváncsi voltam, hogy szemen hogyan teljesítenek. Ahogy írtam a fekete leginkább felső vízvonalra vált be - olyan, mintha gyönyörű dús pilláim lennének, szuper! Az Azure-t vízvonalon még nem próbáltam ki - én nem szeretem, ha a csillámok ilyen közel kerülnek a szemgolyómhoz...de az alsó szempillasoron elsatírozva nagyon szép és tartós is. A Tropical Green viszont elég furcsa. A vízvonalon nagyon szép, de egyszerűen száraznak érzem a szememet tőle. Nem tudom, hogy a tartósság miatt van-e így, de általában többet is pislogok, aminek meg az az eredménye, hogy pár óra után a ceruza eltűnik, mintha ott se lett volna. Nem elkenődik, vagy összegyűlik, vagy ilyesmi, nem. Konkrétan semmi nyoma nem marad. Ez azért elég fura, úgyhogy ezt is inkább szempillatőnél használom, és ott tökéletesen bevált, tényleg nagyon tartós. Azért szerintem elég érdekes, hogy egy szemceruza meg sem mozdul nedves törlőkendővel, de vízvonalról lazán letörlöm egy vattapálcával. Persze nyilván teljesen más a bőr az alkaromon, mint a vízvonalon, de akkor is fura.

Én ezeket a ceruzákat az Ebayen vettem, darabja kb 1200 Ft volt hármas akcióban. A Cherry Culture oldalon ugyanezeknek 8$ darabja (most épp akciós 6.99$ - de erre még jön postaköltség), úgyhogy szerintem megéri az Ebayen nézelődni. Nem mondom, hogy annyira baráti lenne, de tény, hogy egy Urban Decaynél olcsóbb, és szerintem az sem lehet annyival jobb, mint amennyivel drágább. A színskála amúgy ezeregy színből áll - oké csak 18ból, de azok milyenek!! Még az ezüsttel szemezek nagyon, mert ilyesmim egyáltalán nincs, de a világos zöldek is tetszenek (Green Papaya, Esmeralda).

Valaki próbálta már ezeket a ceruzákat? Tapasztalatok? Milyen a többi szín?


7 comments :

 1. szemezek velük, több külföldi gurunál is láttam/olvastam, hogy odavannak értük, de a színek közül egyelőre nem tudtam dönteni :D

  a post viszont rávilágított a vízvonal-rejtélyre, miért is tűnik el onnan olyan hamar a szememről :]

  ReplyDelete
  Replies
  1. Igen, én sok helyen olvastam, hogy simán lepipálja az UD ceruzákat, csak ugye jóval olcsóbb. :)
   Dönteni, na igen....a legnehezebb! :D

   Delete
 2. Tényleg nagyon szép színek, nekem a Tropical Green tetszik a legjobban :)

  ReplyDelete
 3. Azur és Tropical Green!!! Istenem de gyönyörűek!

  ReplyDelete
 4. a tropical green kell! tudnál linkelni eladót?:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Én nála vettem: http://myworld.ebay.com/isyncinc
   De ahogy látom, kicsit felmentek az árai, és már a szállítás sem ingyenes. Lehet, hogy valami akciót fogtam ki épp. De ha beírod, amit keresel, akkor felül beállíthatod a szállítással együtt legolcsóbb opciót :)

   Delete

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!