Lush Calacas tusolózselé

Mi ez a zöld izé? Elég undorítónak néz ki, nem? Nos ő egy tusolózselé a Lushtól, ami Calacas névre hallgat.
Mindig utáltam azért a Lusht, hogy szinte csak a kádas emberekékre gondolnak, és a zuhanyzókra nem nagyon. A fürdőgolyókból, illatbombákból és az egyéb kádban oldódó cuccokból szinte egész boltnyi a választék, míg a tusoló dolgokat 1 polcon, szellősen szétrakodva találod (najó, ez nagyon sarkított, de nekem mindig így tűnik :) ). Én kétlem amúgy, hogy mindenki olyan nagyon kádazós lenne. Amikor kádas fürdőm volt, akkor is zuhanyoztam, és talán egy évben egyszer, ha volt ilyen befekszem a kádba projekt, de azt is utáltam és kicsit sem volt relaxáló - a vízpazarlásról nem is beszélve. 
Szóval...van azért a Lushnál is tusfürdő, illetve ez a nagyon fura tusolózselé, ami úgy működik, hogy lecsippentesz egy darabot, és vagy szivaccsal, vagy a kezedben felhabosítod - és már fürödhetsz is. Hát oké. Elsőre nem voltam elájulva tőle, sőt kifejezetten utáltam. Miért?
Először is szerintem így magában nem habzik fel rendesen, ha a kis darabbal szórakozok, igaz, hogy nem szivaccsal próbáltam csak simán kézben - talán előbbivel orvosolható lett volna a probléma. Másrészt ugyan valószínűleg túl nagy darabot csippentettem le belőle, de az akkor sem járja, hogy a zöld darabok szanaszét hullanak a zuhanytálcán, ami balesetveszélyes, plusz a lefolyónak sem tehet jót. Azóta működik nekem jól a zselé, mióta kvázi szappanként tekintek rá, és a kis darabot nem széttrancsírozom, hanem csak benedvesítem, forgatom a kezemben és aztán visszateszem a dobozba. Mondom, mint egy szappan. Így már egész jól habzik.


És hát az illata.... Az valami mesésen fantasztikus, ahhhhhh. Kár, hogy nincs még illatátvitel az interneten, akkor meg tudnám mutatni: édes, lime, gyümölcsök, friss, tiszta, citrusos, mennyei - ez így mind! Amúgy meg az eladó volt az egésznek oka, mert ezeket ajánlgatta, engem meg annyira elbódított az illata, hogy már vittem is a kasszához. Meg ez a zöld szín! Szerintem haláli. Amúgy ha jól emlékszem ez még a Halloweenes kollekcióban volt, a Dia de los Muertoshoz kapcsolódva és ha az egész zselét a hátára fordítom, akkor egy koponya vagy szellem van rajta - hát az enyémen aztán ugyan nincs :D Igaz csak nemrég kezdtem el használni, eddig a fiókban várakozott, lehet, hogy emiatt szökött meg a szellemem.
Meglátom meddig lesz elég - szerintem így használva jó sokáig, mert nem megy le a fele a csatornán. Amúgy 1290 Ft volt, azt hiszem a többi zselé is ilyesmi árban van. Ami viszont nagy kár, hogy van benne parabén meg jópár káros anyag, úgyhogy összességében csak hármast kap, és nem hiszem, hogy újravenném. Túl bonyolult a használata, nem is túl természetes, és elég drága is. Sajna :/

Próbálta a Calacast valaki? Vagy esetleg más tusoló zselét?

8 comments :

 1. Nekem a lila levendulás volt, nyáron betettem a hűtőbe és onnan használtam nagyon üdítőérzés volt, kellemes hosszan tartó illata miatt imádtam :) kicsit furcsa volt vele tusolni mert mindenhová elcsúszkál de azért szerettem-

  ReplyDelete
  Replies
  1. Igen ezt én is olvastam! De csak most került sorra, és most nem annyira vágyom még hidegebbre :D

   Delete
 2. próbáld meg úgy használni, hogy beleteszed egy harisnyazokniba :) így idővel nem fog darabokra se esni, meg könnyebb használni is.

  ReplyDelete
 3. Barátnőm azt csinálta a tusolózselével, hogy egy kiürült tusfürdős flakonba nyomkodta, felöntötte egy kis vízzel, és így tusfürdőként használja.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Áh, ehhez tuti nem lenne türelmem, rohadtul ragaszkodó ám... Bár nem rossz ötlet és egy szilárd balzsammal már csináltam ilyesmit. :)

   Delete
 4. Én próbáltam már úgy (nyáron, nagy forróságban), hogy betettem egy kis időre a fagyasztóba. Úgy még szuperebb volt!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Igen, de most tél van :/ És nálunk nincs fűtés a fürdőben, úgyhogy kapkodni kell :D

   Delete

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!