Lush Ocean Salt

Pár hete vettem ezt a radírt, még a Joy napokon azt hiszem. Igazából nem volt különösebb indokom, hacsak nem az, hogy több helyen is olvastam, hogy mások milyen durvának találják, és nem szeretik. Én meg úgy vagyok a legtöbb radírral, hogy jó-jó, de egyiket sem érzem igazán hatékonynak. Vagyis ez így nem pontos megfogalmazás, inkább csak nem jön az a kirobbanóan friss, most-aztán-mindent-leradíroztam érzést. Bár ha belegondolok az igazi radír sem hoz le mindent, mármint persze a ceruzát igen, de a nyoma már ottmarad, hiszen belevésődött a  papírba. Valahogy így lehet az arcradírokkal is.

Szóval kíváncsi lettem rá, hogy ha ilyen nagyon erősnek gondolják mások, akkor vajon az én bőröm mit mond rá. Kicsit sem mondanám érzékenynek az arcomon a bőrt, gyakorlatilag bármit csináltam vele eddig, mindent bírt. Úgyhogy nagyon reménykedtem, hogy ő lesz akkor az én csodafegyverem.
Nem akartam rögtön a nagy kiszerelést megvenni, ezért a kicsit kerestem, de a szokásos lelőhelyen napokig csak ígérgették, hogy lesz. Aztán persze lett is, és jó, hogy nem ruháztam be a nagyba, mert annyira azért nem fantasztikus. Vagyis, de, csak nem ezért az árért. 120 gr kerül 2890 Ft-ba, 250 gr pedig 5490 Ft. Szerintem irreálisan sok, főleg ha azt nézem, hogy gyakorlatilag semmi extra nincsen benne, csak tengeri só meg pár gyümölcs. Vodka? Haha, hát persze! Meg kell mondjam, egyre többször csalódok a Lushban. Nem elég, hogy egy csomó termékük nem is természetes, és tele van parabénekkel meg egyéb káros dolgokkal, ráadásul még drágák is, és annyival nem hatékonyabbak, mint bioboltos, drogériás társaik. Sőt, volt, amit kifejezetten utáltam, de azért elhasználtam, mert hát mégiscsak megvettem és mondjuk drága is volt...
Node, térjünk át a krémre, gondolom azért kíváncsiak vagytok rá :) Őszintén szólva teljesen más állagra számítottam, én ezt hatalmas sószemcsékkel és durvább textúrával képzeltem el. Ráadásul a képeken is kéknek ábrázolják (gondolom a só miatt), és ennek viszont nyoma sincs. Egészen krémesnek tűnik, persze azért nem az, de tény, hogy tök másnak képzeltem el. Én nedves arcra szoktam felvinni egy kisebb mennyiséget, óvatosan eloszlatom az arcon (nem dörzsölöm, mert szerintem az azért nem tesz jót, felsértheti a felszínt) és egy pár percre úgy hagyom, hogy hasson a só meg a grapefruit meg a vodka :). Aztán pedig szépen lemosom, ilyenkor azért még szoktam kicsit dörzsölgetni, de csak finoman, mert azért tényleg durva a cucc.
Itt talán valamennyire látszik, hogy miről is van szó. Elég jól fentmarad az arcon, persze néhány sószem lepotyoghat. Az eredmény pedig? Nem lenyűgöző. Persze nem rossz, végülis szépen tisztít, és elég jól érzi magát utána a bőröm, de se nem ragyog, se nem puha különösebben. Végülis az, ami másokat annyira zavar, engem nem, tehát tudom használni abszolút. Csak megint elmaradt a wow-érzés. Biztosan nem fogom újravenni, és ideje lenne megtanulnom, hogy a már bevált termékeimet (pl az Avonos nagykedvenc Fehér teás radírt - ami sajnos nagyon úgy néz ki, hogy megszűnt :/) nem szabad lecserélni.

Próbálta már valaki az Ocean Salt-ot?

5 comments :

 1. Én próbáltam, de nekem nem így néz ki hanem tényleg kék. Összekeverted használat előtt? Nekem most jobban bejött a karácsonyi termékekből a büch de noel. Igaz nem arcradír de van radírozó hatása

  ReplyDelete
 2. Én is folyamatosan csalódok a Lush-ban, pedig régen hatalmas fanatikus voltam, szinte minden héten vettem valamit. Most megszűnt a törzsvásárlói kedvezmény, megszűntek az akciók, egyre drágábbak...:( Ezt is próbáltam, szerettem, de semmi extra...I

  ReplyDelete
 3. Nekem is ilyen volt mint neked néztem is egy nagyot.Már lassan minden féle vackot bele kevernek.És a nevét fogjuk meg venni nem azt ami benne van(nem csak az adott márkára értem).

  ReplyDelete
 4. Dorkisz: Nem kevertem össze, nem mondták, hogy kellene. Ilyen volt, mikor kinyitottam is, talán egy kicsit több kékkel a tetején, de semmiképp nem annyira, mint a képen.

  Khamala, Tama: igen, nekem is egyre kevésbé szimpik, és valahogy sosem érzem azt a boltban, hogy bármelyik termékük is megérne annyi pénzt. Szappant is találok már olcsóbban, ami szintén kézi készítésű, és szuper illatú, szóval....tényleg csak a név maradt. A hajas dolgaik sem váltak be különösebben, végülis elmennek, de ahhoz drága, hogy "elmegy". Én ennyi pénzért már olyat kérek, ami "wow"-kategóriás.

  ReplyDelete
 5. Nekem csodát tett a problémás (érzékeny, sokszor száraz, ugyanakkor a hajamnál, szemöldökömnél meg a T-vonalban pattanásos) bőrömmel, úgyhogy én arcradírozásnál csak az Ocean Salt-ra eszküszöm. Tavaly karácsonykor vettem egyet kipróbálásra, és az első tégely elhasználása után (kb 1-2 hónapig csak ezzel mostam esténként arcot)eltűntek a csúnya, már-már eltüntethetetlennek hitt pattanások, és azóta is csak néha jelenik meg néhány. Úgyhogy nálam ez a Lush termék egyértelműen wow kategóriás. :)

  ReplyDelete

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!