Első Guerlain

Már az első Chanel rúzsos posztnál is írtam, hogy nem különösebben mozgat meg a high-end világa, hiába a speciális formulák, csomagolások vagy illatok, simán felveszi a versenyt a legtöbb high end termékkel egy Sleek egy MAC vagy más high street brandek. Valószínűleg Guerlain termékem sem lett volna soha, mert én biztosan nem fizetek 10.000 Ft-ot egy rúzsért, de mástól sem várnék soha ilyen ajándékot. Márpedig a Guerlain még a high end között is high, vagyis az egyik legmagasabb árfekvésű márka, ha jól tudom. Node itt a képen mégis két Guerlain rúzs szerepel, hát hogy lehet akkor ez? A kulcsszó: Marionnaud. Ugyanis valamelyik pénteken volt 20%-os akciós nap, és aznap vettem meg az egyik karácsonyi ajándékot is. Aztán kiszúrtam egy kis kosárkát, ami dugig volt tömve cuccokkal: rúzsok, ceruzák, krémek, mindenféle márkából. Ez volt az akciós kosár, és épp rátettek még egy lapáttal, ugyanis ha két dolgot vettem meg belőle, akkor az olcsóbbat ingyen kaptam meg. És hát nem pont Guerlain rúzsok voltak benne? Úgyhogy még választhattam is! :) Több családból is voltak rúzsok Rouge Automatique, Rouge G stb. Mivel a Rouge G csomagolása eddig is nagyon tetszett, így első körben ezt választottam ki, és a jelenlévők közül a Gwenbe szerettem bele a legjobban, ami egy bordó, mély szín. Télre szuper! A Rouge G-k, amúgy mind G betűs női neveket viselnek, szerintem ez nagyon aranyos elgondolás :)

Már a külső csomagolás is nagyon luxus , nekem tetszik ez a cikornyás G betű. De az igazi csoda persze belül van, egy nehéz, tömör ezüst kompaktban.


Kinyitni úgy lehet, hogy kihúzom belőle a jobb felét, ami egy kicsit engem egy pisztolyra emlékezetet, így kinyílik a tükör és kitekerhető a rúzs is. Két negatívum: egyrész, hogy nincs rajta az árnyalat neve sehol a kompakton, csak a papírdobozon. Nekem ez hiányzik, mert persze nem fogom elfelejteni, hogy mi a neve, de azért néha kihagy az agyam.. Másrészt pedig a tükrös rész mindenképpen kinyílik, és csak a G betűs kis gomb tartja a helyén, csukott állapotban. Ezt leszámítva viszont nagyon tetszik, bár tény, hogy nem az a tipikus bedobom a táskámba rohangálós rúzs, már csak a színe miatt sem :).


És így néz ki feltéve. Siklik mint az álom, és nagyon erős a fedése, kb két húzás és kész is van. Ez a kép ma készült, végre megtaláltam a tökéletes vörös hajfestéket, imádom! (És jól szuperál az új kameraállványom, végre élesek a képek, és nem határol be annyira a szürke időjárás. Ez persze azt is jelenti, hogy minden kis tökéletlenség látszik, még az is, ami a tükörben nem, de hát ez van :) ) Szóval a rúzs szerintem meseszép és annak ellenére, hogy milyen durván erősnek néz ki, kb olyan érzés, mintha csak ajakápoló lenne a számon, nagyon könnyű és finom, nem szárít egyáltalán. Az illata elég erős parfümös, ami nekem nem annyira jön be, de feltéve már nem érzem. Szóval abszolút ötös, minden tekintetben, de azt nem mondanám, hogy nincs hasonlóan jó rúzsom olcsóbb márkából.


A másik rúzs a KissKiss családba tartozik, és egy édes fényes termékről van szó. A neve Purple Shine, mivel imádom a lilát magamon, gondoltam, hogy ezzel nem lőhetek mellé. A papírcsomagolása semmi extra, nekem annyira nem tetszik ez a kicsit holografikus, világos doboz - jobban szeretem a feketét. Maga a rúzs viszont nagyon tetszetős, egy hajszállal még jobban is tetszik, mint a Rouge G. Könnebb is, bár azért így is masszív kis darab. Sajnos a fém hamar ujjlenyomatos lesz, hát ez a nagy átka a szépségének. 


Így tömören ez is állati sötétnek tűnik. Viszont feltéve sokkal kisebb a fedése, mint a Rouge G-nek, inkább fényes és kicsit áttetsző. Ez sem szárít és gyümölcsös illatú, egy fokkal már jobb, mint a Gwen, de még mindig kicsit fura, persze ezt sem érzem már viselés közben, szóval nem olyan fontos tényező.

Így a képen olyan, mintha alig lenne valami a számon, pedig azért ottvan, szerintem kicsit csal a fény, mert erősebbnek látszik a tükörben. Ez tipikusan az a rúzs, ami annak ellenére, hogy sötét, szinte tükör nélkül is fel lehet tenni, mert lehetetlen elrontani :)

A legjobb dolog megint csak a végére maradt: az ár! A rúzsok úgy voltak leárazva, hogy a Rouge G 4500 Ft körül volt, a KissKiss pedig 3200 Ft körül. Így a Rouge G-t fizettem ki, és megkaptam mellé a másikat. Ezekből már nem jött le a 20%-os kedvezmény, de szerintem még így is nagyon jó vásárt csináltam. 

Összegezve: örülök, hogy a kollekcióm részei lettek, és bár nem dobtam hátast a minőségüktől, azért tény, hogy nem Essence szint. Nem hiszem, hogy valaha is vennék még Guerlain rúzsokat, bőven elég ez a kettő így kipróbálásra. Továbbra is azt vallom, hogy a high end sokszor túlértékelt, én inkább a kisebb, de erős márkákra szavazok! :)

8 comments :

 1. Gwen és az új hajszín is baromi jól áll.

  ReplyDelete
 2. Áááááh, te mekkora mázlista vagy! :-) Örülök, h kifogtad őket!

  ReplyDelete
 3. Gyönyörű mind a két szín!

  ReplyDelete
 4. szép. tényleg jó vásár volt így. a gwen jobban tetszik, szerintem jobban is áll, de a másik se rossz.

  ReplyDelete
 5. nekem meg pont a purple shine tecc jobban :->
  de az arcodhoz valóban jobban passzol gwen :) olyan szép a csomijuk *-*

  ReplyDelete
 6. A Rouge G-n rajta van a név:) Nem ott ahol a guerlain felirat van, hanem a másik oldalon, a "laposabb" részen. Igaz elég halványan, de ott van:)

  ReplyDelete
 7. Ann: nekem nincs rajta :/ Átnéztem az egész rúzs minden négyzet centiméterét pedig.

  ReplyDelete
 8. Hatalmas mázlista vagy :))
  Milyen csodás színek, és a csomagolás is gyönyörű *.*
  Legközelebb nyitottabb szemmel mászkálok a Marionnaudban :D

  ReplyDelete

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!