Paint it black


Jó fekete szemceruzát találni sokaknak problémát jelent. Én ceruzákat szinte csak a vízvonalakon használok, úgyhogy nálam fontos, hogy elég pigmentált és krémes legyen, senki sem szereti pirosra dörzsölni a vízvonalát, csak mert nem fog eléggé a szín. Nekem nem könnyezik extrán a szemem, de van, akinek igen, és ilyenkor sajnos a vízvonalra húzott vonal adja meg magát első körben, és kerül a szemünk alá szép kis monokli formájában. Ezért gondoltam, most összevetem a saját fekete ceruzáimat, vajon melyik mennyit bír? 
 
Azt még azért elmondanám, hogy mindegyik ceruzát nagyon szeretem, a krémes + pigmentált teszten mindegyik átment csont nélkül. A legolcsóbb az Essence-é, kb 300 Ft, de fantasztikus kis ceruza, főleg, hogy az Essence ceruzáit annyira nem szeretem. Az Avon is csodás lenne, ha nem lenne csillámos, így azért kicsit fájdalmasabb kihúzni a vízvonalat, de végülis kibírható. A MAC szuper, de túl drága, van ennél jobb és olcsóbb is a brancsban. Persze azért elhasználom, de újravenni biztosan nem fogom. A NYX pedig egy egészen friss szerzemény, és szintén nagyon szuper, bár sajna nem a legolcsóbb - ez viszont olyan színekben is elérhető, hogy csak na! :)

Így néznek ki a színek, a MAC egészen barnásnak tűnik. A NYX és az Essence viszont koromfekete, gyönyörűek.

Itt pedig egszer töröltem át nedves kendővel az egészet. Az Avon tiszta győzelme vitathatatlan, fantasztikusan ottmarad a helyén. A MAC és a NYX fej-fej mellett halad, de nekem ez is elég végülis, hiszen nem szokott nagyon könnyezni a szemem, max szélben és hidegben. A leggyengébb pedig sajnos az Essence. Persze túl szép is lett volna, ha még tartós is az egyéb jó tulajdonságai mellé, de még mindig azt mondom, hogy 300 Ft-ért nagyon megéri, max néha igazítani kell rajta egy kicsit.

Viszont az Avonosból be kellene szereznem egy olyat, ami nem csillámos, persze egyelőre ráérek még, hiszen ennyi fekete szemceruzát egy év alatt sem használok el, minden esetre jegyeztem, hogy ha szemceruza, akkor Avon! 


Neked van kedvenc szemceruzád?

8 comments :

 1. az avonos nekem is megvan, bár nem használom, pont azért, mert csillog. a katalógusban ez nem tűnt fel. odaseneki :D

  viszont ami nálam tuti befutó és biztos, hogy legközelebb is megveszem, az a bourjois fekete szemceruzája, aminek a végén kis ecset is van, ha füstös szemeket szeretnék :)

  az yves rocher szemceruzáimat pedig egyenes imádom!

  ReplyDelete
 2. Az avonos ceruzák is irtó jó színekben kaphatóak szerintem, és a nem feketék is szuper tartósak!

  ReplyDelete
 3. Épp most posztoltam én is egy Color Trendes műanyagtokos szemceruzáról, az borzalmas... :( De ezek valóban jók. :)

  ReplyDelete
 4. Nekem volt már avon, miss sporty, essence, bourjois (ebből a smoky és a csillámos van meg) de mindegyik lefolyt.=( Próbáltam már fixálni fekete szemhéjpúderrel, de az sem tuti eredmény. Timi javasolta nekem az UD 24/7 szemcerkáját, csak sajnálom érte a pénzt...=/

  ReplyDelete
 5. zsannu próbáld ki az essence zselés tusát vízvonalra, nálam bombabiztos:) igaz egy kicsit talán macerás...

  ReplyDelete
 6. kösz miri a tippet, de még soha nem volt zselés tusom, kicsit ódzkodom tőle, bár árban jóval barátibb....najó a héten beszerzek egyet, meggyőztél.=D

  ReplyDelete
 7. Nekem is van két Avonos, egy barna és egy szürke csillámos és én pont a csillámok miatt imádom őket! :-)

  ReplyDelete
 8. Az Avon verhetetlen,mondjuk én a Jillian Dempsey-féle satírozós szemcerkát használom,ez a 6. fekete és a 2. barna darab..:D

  ReplyDelete

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!