Oh, the Storm


A bejegyzés apropója az, hogy végülis megvettem az Oh so special palettát a Sleektől, mert annyi jó sminket láttam vele, hogy beleszerettem. De nem akartam ilyen unalmas bejegyzést, hogy "Nézzétek, mit vettem!" ezért inkább összevetettem a nagy kedvenccel, a Stormmal. Érdekes eredményt kaptam, a felfedezések jönnek a tovább után. Szóval az a lényeg, hogy egy csomó szín teljesen megegyezik a két palettában. Persze ezt eddig is tudtam, hogy a Sleek szívesen használja ugyanazokat a színeket különböző palettákban, sőt az Oh So Special pont attól special, hogy a legnépszerűbb paletták színeit kombinálja. Ez az ismétlősdi mondjuk egyfelől jó, mert ha nagyon tetszik egy szín, és esetleg limitált palettában volt csak, akkor simán benne lehet az állandó palettákban is. Másrészt viszont teljesen el is értéktelenedhet egy különleges, limitált kollekciós darab, ha túl sok benne az ismétlés. Valóban kell nekem ugyanaz a pár szín más köntösbe csomagolva? Bár épp a Sleek esetében, még a limitált paletták is ugyanabban a fekete kompaktban vannak, akkor meg? Pl ezért sem hozott lázba a PPQ divatházzal közösen megalkotott Me Myself and Eye, hiszen az összes szín közül egy darab van, ami tetszik és eddig nem szerepelt másik palettában (legalábbis azok közül, ami nekem megvan). Szóval annak ellenére, hogy baromi jók a paletták, nem tudnak újat mutatni a színekkel. Bár tény, hogy alapdarabnak egy ilyen paletta aduász, csak jól kell megválasztani, és erre az Oh So Special kitűnő :)

De most akkor jöjjenek a színek. Mivel csak az Oh so specialnél vannak nevek, a Stormnál pedig nincsenek, így ez utóbbinál kénytelen vagyok körülírásra hagyatkozni, de remélem azért értitek majd :) Mindegyik mintánál a bal oldali a Storm, a jobb oldali pedig az Oh so special palettából van.

Storm - Fémes szürke alsó sor, balról a 2., OSS - Glitz
A Stormé kicsit világosabbnak tűnik, de szerintem csak pont úgy esett rá a fény, és szinte teljesen megegyeznek. A szín gyakorlatilag ugyanaz, egyedül a pigmentáltság különbözik, talán az Oh So Specialnél javítottak rajta :)

 Storm - Felső jobbról a második, OSS - Organza
Egy nagyon nagyon nagyon halovány különbséget most így képen látok közöttük, de a karomon fotózáskor semmit nem vettem észre, teljesen megegyeztek. Talán egy kicsit bronzosabb a Storm, nem tudom.

 Storm - Felső sor balról a 3., OSS - The Mail
Teljes egyezés, bár megintcsak mintha árnyalatnyi különbség lenne köztük. Szerintem már káprázik a szemem :)

Storm - Alsó sor, jobb szélső, OSS - Noir
Pigmentáltság, állag, szín, minden teljesen megegyezik. Sőt még ugyanott is találhatók a két palettában. 

Storm - Alsó sor, jobbról a második, OSS - Boxed
Tökéletes egyezés.

Storm - Felső sor, bal szélső, OSS - Gift Basket
Itt is egy kis színbeli eltérés látszódik, de annyira minimális, hogy elhanyagolható. Ugyanarról van szó...

Tehát összesen hat szín egyezik a tizenkettőből. Azért ez egy kicsit csalódás, mert nem is pont azok a színek, amik nagyon bejönnek (így legalább örülhetnék, hogy jó sok van belőle). Végülis azért el fogom használni mindkettőt, és persze mindegyikben vannak olyan színek, amik tök egyediek, és kedvencek, azért ezekről is készítettem egy képet :)

Storm: felső sor, jobb széle, sötétkék és sötétzöld, OSS: Gateau, Ribbon és Celebrate

Összességében azt mondom, nem bánom, hogy megszereztem mindkettőt, de valószínűleg boldogan lehet élni akkor is, ha csak az egyik van meg!

12 comments :

 1. Tényleg csak árnyalatnyi különbség van a kettő között. Nekem az Oh So Special van meg és tökéletesen elégedett vagyok vele. Nagyon imádom.

  A Storm palettával is szemeztem anno, de a rózsaszínes árnyalatok miatt választottam az OSS-t. :)

  ReplyDelete
 2. Szuper Post, a Stormra szavazok!

  ReplyDelete
 3. jó ötlet volt ez a poszt. én már egy ideje szeretném beszerezni az oh so special palettát és a posztod is meggyőzött :)
  (roni)

  ReplyDelete
 4. a storm már egy ideje a birtokomban van, és az oh so specialon gondolkoztam, de akkor meg lettem győzve, hogy akkor inkább mást választok :)

  ReplyDelete
 5. valakinek egyszer kérdezte tőlem, hogy érdemes e megrendelnie az oh so special-t ha megvan neki a storm meg talán az original. ha jól emlékszem ezek voltak. akkor néztem én is össze, hogy elég sok az átfedés, bár persze ki ne bánná, ha meglenne mindegyik:D

  ReplyDelete
 6. Hehe, valakit arról győztem, hogy kell mindkettő, valakit meg arról, hogy elég az egyik :)

  ReplyDelete
 7. Nagyon jó, hogy megcsináltad ezt az összehasonlítást. Én most szereztem be az első Sleek palettámat, a Me, mysel & eye-t. Mondtad, hogy kb mind szerepelt már más palettában, de így engem ez még nem érintett, nagyon meg vagyok vele elégedve.
  Gondolkodtam viszont egy ilyen alap darabon is és totál ledöbbentem mennyire hasonló a Storm és az OSS. Ez már kicsit durva szerintem, mindenesetre az biztos, hogy a Storm mellett döntenék.
  (Andi)

  ReplyDelete
 8. Nagyon jó poszt, én is gondolkodtam, hogy Storm, vagy OSS legyen a következő, de a posztod segített, OSS lesz! Az egész blog szuper, gyönyörűek a fényképek is (nem csak itt, mindenhol)! :)

  ReplyDelete
 9. Engem arról győztél meg, hogy mindkettő kell. A hasonló színek pont azok, amikből egy tonnányit el tudnék használni, ezért nem baj ha duplán van meg. :) A Strom-ban nagyon szép a többi szín, az OSS-ben pedig a rózsaszínek vonzanak . Akár pirosítónak is használnám őket.

  ReplyDelete
 10. Nekem megvan mindkettő, de nagyon érdekes, a Stormot sokat nyúzom, az OSP-t viszont kétszer, ha elővettem...Ami, ha azt nézzük, hogy 6 szín ugyanaz, elég fura. :D Ezt meg kell beszélnem magammal.

  ReplyDelete
 11. Húúú, nagyon jól jött ez a poszt, én is már egy ideje gondolkodtam, hogy beszerzem az OSS-t, de most sikerült lebeszélnem magam róla, mivel megvan már a Storm, és a Sunset is amiben hasonló színek vannak:)

  ReplyDelete
 12. Deejó, én is nagyon örülök most ennek a bejegyzésnek :D
  Nemrég kezdtem rájönni, hogy talán hiba volt kihagyni az OSS-t, és elkezdtem keresni, de persze már sehol sincs raktáron...Storm viszont még tuti lesz, elvégre állandó kollekció! :) talán még jobban is ki tudnám használni a színeit, nem is tudom, eddig miért nem figyeltem fel rá! Jupííí

  ReplyDelete

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!