Sigma ecsetek


Ígértem már rég egy bejegyzést róluk, de mivel egy ideig mindenhonnan ez folyt a csapból is, nem akartam az egymilliomodik lenni, aki ezt a témát boncolgatja. De most már eljött az ideje, hogy egy kicsit tüzetesebben is megnézzük ezeket az ecseteket, talán neked sem lesz most olyan unalmas.
A dolog úgy indult, hogy ugye megrendeltem az arctisztítót, és mivel olyan nagyon horribilis volt a postaköltség, gondoltam, hogy akkor még valamit teszek mellé, hogy ne az legyen, hogy később aztán csak akarok még rendelni tőlük és akkor megint egy csomó lesz a posta. Így aztán rengeteg gondolkodás és utánaolvasás után úgy döntöttem, hogy az arcra való ecsetek készletét rendelem meg.
A teljes szett nekem túl soknak tűnt, úgysem használnék ki annyi ecsetet az életben, bár bevallom az összehajtható puha tok, nagyon nagy kísértést jelentett. Nekem egyébként jobban is tetszik, mint a Make me up sorozat tokjai, bár talán a feketét azért megtűrném, ha berepülne az ablakon. :-)
Szóval nem igazán vágytam az egész ecsetkészletre. Elkezdtem aztán összeszedegetni azokat az ecseteket, amik tetszenek, de ez is elég sokra jött ki, úgyhogy végülis az arcos ecsetek szettjénél kötöttem ki.  Főleg miután az Essence megjelentette a ferdére vágott tusecsetet és a füstös szemhez valót, biztos voltam benne, hogy én ezekkel is tökéletesen boldogulok a szemsminkeknél, nem kellenek flancos Sigma ecsetek. Viszont hiányzott egy jó púderecset, illetve annyi jót hallottam már az alapozóecsetekről, hogy miért ne próbálnám ki ezt a módszert a kézzel feltevés helyett? Úgy gondoltam, hogy az egész szettet jól ki tudnám használni, így aztán meg is rendeltem. 
Időközben kaptam még két ecsetet tesztelésre a Sigmától, így őket is ideveszem, bár egyikük kicsit kakukktojás.
Jönnek a tovább után szép sorban.

 F50 - Vagyis a kétféle szőrből készült ecset. A fehér felső része szintetikus, az alsó fekete pedig állati szőrből van. Alapozáshoz ez egy baromi jó ecset, nagyon szépen eloszlatja a krémet. Én mindig attól féltem, hogy ha ecsettel viszem fel az alapozót, akkor az csíkos marad, de ezzel nem. Krémes pirosítókhoz is jó, bár bevallom arra nem nagyon  használtam még, mert egy másik ecset jobban bevált rá. Ami negatív, hogy sajnos hullik a szőre. És nem csak mosásnál, hanem csak simán használat közben. Persze lehet, hogy pont az enyém ilyen, bár nem egy ilyen véleményt olvastam már az ecsetekről...

F40 - ferde kontúrozó-, pirosítóecset. Ez teljesen állati szőrből készült, ami egyrészt azért rossz, mert kimosáskor is baromi büdös, másrészt meg mert teljesen nem is jön ki belőle a pirosító színe. Legalábbis eddig hiába mostam samponnal, bármivel, a szín egy nagyon kicsit megfogta az amúgy törtfehér szálakat. Egyébként nagyon finom puha ecset, a nyáron bronzosítóval használtam többet, arra egészen bejött. Ez szerencsére nem hullik. 

F60 - lapos alapozóecset. Ezt már nem annyira szeretem, pedig szintetikus szőrből van, így nem büdös egyáltalán. Sajnos ezzel akármennyire is igyekszem, csíkos marad az alapozó egy nagyon picit. Mondjuk itt ilyen tizedmilliméternyi csíkokról beszélünk ám, de engem akkor is zavar, az F50-nel sokkal szebb a végeredmény, ennél pedig mindenképp bele kell nyúlni kézzel is. Plusz úgy érzem, hogy elég sok alapozót is vesz fel az ecset, és az arcon is nagyon erősen megjelenik aztán, abszolút látszik, hogy le vagyok alapozva, még messziről is. Már-már természetellenesen... Nagyobb területek korrektorozására el tudom képzelni a használatát, vagy ha mondjuk valamiből többet kell felvinni pl egy sminkhez, szóval azért nem dobom ki, de most még nagyon nem tudom kihasználni.

F80 - az egyenes tetejű kabuki ecset. Túlzás nélkül állíthatom, hogy ő a legszuperebb ecset a világon. Teljesen szintetikus, olyan tömött, hogy el sem lehet hinni, és álomszépen oszlat el mindenféle pirosítót. Ez ugyan nem a kollekció része, mert ezt affiliate-ként kaptam a Sigmától, de külön is megvásárolható 16$-ért. Az ecset amúgy HD ecset, ami elvileg a szőrszálak minőségére, illetve a végeredményre utal. Persze nem csak pirosításra lehet használni, hanem alapozót eloszlatni is, illetve bármilyen krémes, folyékony vagy porállagú terméket, tehát akár púdert is. Alapozóval is kipróbáltam, és hasonlóan jó lett a végeredmény, mint az F50-nel, gyönyörűen eloszlik, nem csíkos, nem foltos, szuperül beledolgozza a bőrbe a terméket. Tényleg "airbrushed" effekt, és olyan finom puha, hogy öröm vele dolgozni. Ha bármi mást rendelsz a Sigmától, akkor ezt nagyon érdemes mellé bedobni, mert tényleg szuper. Egyetlen negatív: a tömöttségnek ára van, ugyanis mosáskor iszonyat sokáig kell öblögetni, hogy a legbelső részekből is teljesen kijöjjön a sampon, és emiatt egy kicsit nehezen is szárad meg.

F30 - nagy fejű púderecset. Állati szőrből van ez is, és rémesen hullik. Nagyon nagy kár érte, mert amúgy tökjó tömött és nagyon jó vele púderezni, mert rendesen vesz fel anyagot, és mivel jó nagy a feje, hipp-hopp megvan az egész arc. Sajnos egy kicsit a nyele is kezd kilazulni, gondolom elengedte a ragasztó, ami vicces, mert víz még sosem érte ott... Ezzel kapcsolatban biztosan írni fogok a Sigmának, mert ezt az ecsetet imádnám használni, ha nem kellene utána mindig az arcomról és a ruhámról szedegetni a kihullott szálakat. Félek, hogy a végén még elfogynak...

F70 - kicsi korrektorecset. Ez is szintetikus, és nagyon finom puhák a szőrök, ugyanakkor elég merev a fej maga, és nem nagyon hajlik. Ez persze nem baj, sőt kifejezetten örülök, mert még nem volt ilyen ecsetem. Korrektorozásra nem nagyon használtam, mert korrektort is nagyon ritkán teszek fel, de pl a paint potokat nagyon jól fel lehet vinni vele a szemhéjra, szebben mutat, mint mikor ujjal bénázok. Szóval erre abszolút bevált, nagyon szeretem őt is.

E25 - ami egy nagyfejű satírozóecset, utazó méretben. Szintén affiliate-ként kaptam, (illetve a 30 dollár feletti rendelésekhez is ezt küldtek korábban, így kettő van), ezért van itt ez a kis kakukktojás, ugyanis ő szemre való ecset. Ez is állati szőrből van, úgyhogy ugyanaz a helyzet, mint az F40-nel: megfogja a festék. Nekem csak samponnal és alapos mosással jött ki belőle a szín, de így is látszik, hogy már használt és a tetején sötétebb, mint az szálak alsó fele, amire ugye nem került festék. Szóval ennek nem örülök túlságosan, mert így mindig samponnal kell mosni a teljes tisztasághoz, ami nem kicsit macerás. Plusz sajnos az én szememhez ez elég nagy méretű, bár satírozni szépen lehet vele, de arra nekem tökéletesen bevált az Essence lila smokey ecsete is, amit könnyebb tisztítani is, és jóval olcsóbb is, mint ez.

Még egy kicsit a tisztításról: általában egyszerre szoktam kimosni az összes ecsetet, babasamponnal, ami nem károsítja a szálakat, mégis jól tisztítja. A sima sampon azért nem jó, mert az általában egy plusz réteget tesz a hajra, ami nekünk az ecseteknél felesleges, ezért ajánlom a babasampont. Ilyen nagy fürdést viszont nem sűrűn rendezek, mivel alapozót alig használok, minden mást pedig kihoz a MAC ecsettisztítója. Igaz nem vagyok tőle elájulva, mert a természetes ecsetek (E25, F40) csak samponnal lesznek tiszták, de arra azért jó, hogy a színeket kiszedjem az ecsetekből használat után (az Essence és a szintetikus Sigma ecsetekkel jól boldogul). Ha ez a tisztító egyszer elfogy (ami nem mostanában lesz, mert már jópár hónapja használom, és alig fogyott belőle, szerintem több, mint egy évig is ki fog tartani) akkor talán kipróbálom a sebbenzint, vagy már például az ELF-nek is van ecsettisztító folyadéka, ki tudja, hátha az is jól szuperál. 

Összegezve: Nem bánom, hogy megvettem ezt a szettet, de tény, hogy nem vagyok maradéktalanul elégedett vele. Ha előbb kapom meg az F80-at, akkor szinte biztos, hogy inkább abból rendelek még kettőt, vagy inkább megveszem a szintetikus arcra való szettet, ami csak három ecsetből áll, de ha az a három szuper, akkor nem kellenek nekem a kevésbé szuper, szőrhullató példányok. Tény, hogy a Sigmánál fantasztikus a vásárlócentrikusság, és nagyon jó az affiliate programjuk, és a marketingjük is, de az ecseteknél még van mit fejlődni. És írom ezt úgy, hogy nem próbáltam pl MAC ecseteket (amiket ugye a Sigma kezdetben koppintott) vagy más nagyon híresen jó minőséget. Mellesleg úgy gondolom, hogy nem kell feltétlenül drága, luxus ecseteket venni ahhoz, hogy szépen dolgozhassunk velük (erre kitűnő példa az Essence Smokey ecsete, de a Bőszecsetekrők is jókat hallottam már), illetve mégcsak nem is kell egymillió ecset, mert úgysem fogjuk használni őket. Épp elég ha megvannak a kedvencek, egy-két ecsettel is szuper dolgokat lehet kihozni magunkból! :-)

Te milyen ecseteket használsz leggyakrabban? Ha sok ecseted van, akkor mindet kihasználod?

9 comments :

 1. köszi, nagyon tanulságos volt! Pont a tökéletes eseteket vagy szettet keresem, ez volt eddig a leghasznosabb poszt, amit olvastam! Köszi!! :)

  ReplyDelete
 2. Ne haragudj, de nem értek veled egyet. Szerintem igenis fontos, hogy ha nem is luxus ecsetekkel, de mindenképpen jó minőségű ecsetekkel dolgozzunk. Egyszerűen nem lehet megcsinálni ugyanazt a sminket gagyi ecsetekkel, mint a minőségibb darabokkal. És ezt tapasztalatból mondom! Sokáig azt hittem én vagyok a béna, aztán rájöttem, hogy nem, csak azzal az ecsettel, lehetetlen volt elérni azt a hatást, amit egy Sigmával pillanatok alatt megvalósítok.

  ReplyDelete
 3. Viktória: nincs mit!

  Katie: nem is úgy értettem, hogy gagyi ecseteket kell venni, csak úgy, hogy nem érdemes több ezer forintokat kiadni egyetlen ecsetért, mert pl az Essence smokey ecsete is 500 Ft asszem, és tökéletes. Inkább úgy értettem, hogy az ár nem függ össze a minőséggel, és egy drága ecset is lehet béna, vagy ahogy írtam is pl hullhat a szőre, vagy büdös stb.

  ReplyDelete
 4. nagyon egyet értek az összefoglalóval:D
  amugy nekem bőszecsetnél vett ecsetkészletem van,és nagyon jók:)

  ReplyDelete
 5. Én Ebayről rendeltem egy ál-MAC ecsetkészletet (nyilván tudtam, hogy nem kapok eredetit 12 dollárért :)), pont azért, hogy gyakorolhassak velük. Mivel nem vagyok profi, nem foglalkozom sminkeléssel több éve, nem szeretnék kiadni többezer forintokat olyan ecsetekre, amiket lehet, nem is tudok megfelelően kezelni. Épp ezért most ezzel gyakorolgatok, aztán ha beválnak, megtanultam az alapmozdulatokat, lehet, drágább darabokba is invesztálok majd, de addig nekem ezek is teljesen megfelelnek. :)

  Addig a Sigma és MAC ecsetekben a többi bloggernél gyönyörködöm majd!:)

  ReplyDelete
 6. Nekem voltak ,,gagyi" ecsetek is és nyertem egy Sigma utazószettet,szóval az is van. De. Eszemben sem volt kidobni a régebbieket,amikor megkaptam a Sigmát,ugyanis van,ami jobb. Az Avonos pirosítóecsetet például jobban szeretem,mint a Sigmát,a nagyfejű kabukiból pedig a H&M-es a legjobb eddig,holott 1000 HUF volt.

  Azonban amit imádok,az az általad pont nem kedvelt F50. Pont fordított a véleményünk a Duo fibrével és ezzel kapcsolatban,nekem a duotól lett maszatos és csíkos,a lapostól pedig szép egyenletes.
  A hullással viszont egyetértek,nagyon zavaró...

  A tisztítással kapcsolatban: nekem sem a kontúr,sem a szemre való ecset nem marad színes mosás után. 3-4 alkalmanként tisztítom őket,teafás natúrszappannal,ez bevált és antibakteriális is.

  ReplyDelete
 7. Lívia: és milyen ecseteid vannak pontosan? Úgy elmennék már hozzájuk egyszer, csak igazán nem kell most semmilyen ecset, és félek, hogy elcsábulnék :-)

  Makeupcakes: jó kis készlet. És gyakorolni szerintem teljesen jó, jobban kitapasztalod, hogy melyikekre is van igazán szükséged, és azokból veszel egy jobbat.

  Kremy: ez ilyen, mindenkinek más válik be :-) Nekem is volt avonos púderecsetem még régen, akkor csak azt használtam, annak ellenére, hogy közel sem volt olyan puha, mint mondjuk az Essence-é. Ki nem dobtam, még megvan, igaz most már nem nagyon használom.
  Teafás natúrszappant hol kapok? Lehet, hogy egy próbát megérne. Nekem sem marad színes, csak én látom, hogy egy kicsit elszíneződött az ecset vége, bár az is lehet, hogy csak beleképzelem, és előtte is ilyen volt, csak akkor nem tűnt fel :)

  ReplyDelete
 8. Hát annyi natúrszappan van már,mint égen a csillag,én általában tőle rendelek: http://illatosszappan.blogspot.com/ vagy Ebay,etsy,meska.

  ReplyDelete
 9. Kremy: oké, azt hittem, valami spécit használsz, akkor majd körbenézek :)

  ReplyDelete

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!