Kellékek kánikulában


Ezt a bejegyzést még valamikor júniuban kezdtem írni, amikor iszonyatosan meleg volt. Aztán jött a monszun, és mivel egyáltalán nem volt meleg, eléggé aktualitását vesztette. Most viszont egy pár napig még visszatért a nyár, és én ismét minimál sminkben töltöm napjaimat (igaz kiegészülve más termékekkel, de az  alap dolgok maradtak), szóval gondoltam azért ne menjen kárba ez a cikk sem. Ha már egyszer megírtam...Szóval gondoljatok vissza a júniusi forróságra és olvassátok szeretettel :-)


Tegye fel a kezét, akinek ebben az óriási hőségben van kedve sminkelni? Nem tolongtok? Megértem, nekem sincs. Pedig mégis muszáj, én smink nélkül kicsit betegnek nézek ki, és utálom, ha azt kérdezgetik, hogy jól vagyok-e. Mivel fehérbőrű és sápadt is vagyok, nem is nagyon barnulok, max leég az orrom és az orcáim, de ennyi. Szóval a smink legalább egy kicsit javít ezen az állapoton, bár ilyenkor sem szeretem a vakolatot. Most megmutatom azokat a kellékeket, amiket az embertelen hőségben használok, hogy kicsit emberibb külsőm legyen :-).

Arc:
Az alapozó ilyenkor felejtős. Mégis idetettem, mert ez legalább fényvédős, szóval valamire jó lehet, bár nekem elég egy kis korrektor a szemem alá, plusz púder és megyek is. Vagy csak púder és kész. Ez sem a legjobb alapozó, amit próbáltam, de a fényvédő miatt azért használgatom. A nagy kedvencem viszont az Avon Magix, ebben 20-as fényvédő van, ez nekem elég. Idén még nem égtem le, igaz nem is nagyon vagyok a napon huzamosabb ideig, lehet, hogy ez is benne van. Már írtam sokszor, hogy könnyű az állaga, és selymes lesz tőle a bőr, nem ragozom tovább. Ami még ide került, az egy új szerzemény: ő a Mac mattító gélje. Még próbálgatom, tesztelgetem, de majd fogok írni róla részletesebben, mert még ismerkedünk :-) Ide venném még a sminkfixálókat is, akiket egy előző bejegyzésben vetettem össze. Ha betesszük a Fix+-t a hűtőbe, és pár óra múlva, amikor a fokok az egekbe szöknek, nagyon jól eshet az a pár spriccnyi lehűlés. Azt mondjuk hozzátenném, hogy nem pazarolnám erre a cuccot, ahhoz egy kicsit drága volt, inkább sima vizet fröcskölök az arcomra, ez is ugyanolyan frissítő.Pirosítás, púderezés után pedig jöhet a hideg fixáló egy kis extraként.
Ezek az Essence mattító lapok is nagyon szuperek, púderezés előtt használom őket, mert nem szeretem, ha nap közbeni fényesedés az ecsetemen onnan pedig a púderemen landolna. Ez teafás spéci cucc bár szerintem nem sok haszna.

Szem:
Nem tudom ki hogy van vele, de én nem szeretem ilyenkor a szemhéjpúdereket. Folyton azon aggódom, hogy vajon lefolyt-e már, elkenődött-e már, felgyűrődött-e már. Pedig a szemhéjalapozóm tökéletesen működik, és nem is volt még semmi problémám, de nem hagy nyugodni az érzés. A csodálatos Lovely tusommal az a probléma, hogy nem vízálló, és kell alá tennem bőrszínű szemhéjpúdert (alá pedig alapot), hogy ne kenődjön fel a szemhéjamon. Szóval macerás. Ezért gondoltam, hogy beszerzek egy igazán tartós (akár vízálló) tust, és ez a két Milani tetszett meg a legjobban. Mivel csak nemrég kaptam meg őket, még velük is csak ismerkedem, de az eddigi tapasztalatok nagyon pozitívak. Mellé még jöhet egy vízálló szempillaspirál, és akár napközben is kicsit felfrissíthetjük az arcunkat hideg vízzel (bár ha óvatosan csináljuk, akkor a sima spirál is kibírja, szóval nem ragaszkodom hozzá). A pirosítót - púdert nem tart semeddig feltenni, és olyan jól tud esni egy arcmosás a hőségben! :-)


Száj:
Nem is tudom, hogy ilyenkor a rúzst vagy a szájfényt szeretem-e jobban, leginkább egyiket sem. Egy kis fényvédős ajakápoló jöhet bármikor, de a rúzzsal vagy szájfénnyel nem mindig van idegzetem szenvedni. Azért persze ezekből is választottam egyet-egyet, olyanokat, amik fényvédőt is tartalmaznak, mert az ajkak is könnyen leéghetnek, ami állítólag elég fájdalmas (velem még sosem fordult elő ilyen). Bár a képen nagyon nem látszik (bocsi!) a rúzs a Chanel Salina, a szájfény pedig az Elf Mauve Luxe színe.

Összegezve tehát, minimál smink, amit fényvédős termékekkel hozok össze - nekem ez a tökéletes kánikula kombó. Irigylem azokat, akik full sminkben kibírják, én ilyenkor a bőrömből is szívesen kibújnék!

Te mennyit bírsz a melegben?

4 comments :

 1. Én mattító lemosót, krémet használok, ezek hűsítenek is, és fényvédős nagyon könnyű alapozót, de csak foltokban. Vízálló spirál, nagyon kevés bronzosító és esetleg egy könnyebb rúzs/szájfény, de a szemhéjpúdereket elfelejtem ilyenkor. És a mattító lapok meg a mattító gél nálam is :)

  ReplyDelete
 2. Ah de jó, nem vagyok egyedül. Az arcom nekem se barnul, soha... :/

  ReplyDelete
 3. Kaptál tolem egy díjat, a blogomon találod a részleteket! :)

  ReplyDelete
 4. Szia, díjat kaptál. Ha van kedved csináld meg és belinkellek :)
  http://menodolgok.blogspot.com/2011/08/valakinek-top-10-listajaba-kerultem.html

  ReplyDelete

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!