Posie


Kíváncsiságom határtalan volt, mikor először olvastam a Benefit tinktúrákról. Többféle is van a piacon: Benetint, Cha Cha Tint, Posie Tint, és highlighterek mint a High Beam vagy  Moon beam. Ezek mind egy családba tartoznak, amit angolul stain-nek hívnak; ez annyit jelent, hogy folt. Persze itt nem konktéran foltra kell gondolni, inkább arra, hogy a stain megfogja azt a bőrfelületet, ahova felteszed, és ott is marad nagyon sokáig, mivel beszívódik a bőrbe. Nem tudom, hogy mi a pontos mechanika, de teljesen még sminklemosóval sem lehet leszedni, igazából szerintem meg kell várni, amíg kikopik a bőrből. Ez persze a stainek esetében mondjuk 1 napot vagy pár órát jelent, nem úgy mint az alkoholos filc mondjuk, ami akár több napig is a kezünkön viríthat. A most már egyre népszerűbb ajakfilcek is a stain kategóriába tartoznak, és hát elég szerencsétlen ez a fordítás, mert bár minden ajakfilc stain, de nem minden stain filces formájú. Rögtön itt van például a Posie, aminél kis ecsettel visszük fel az anyagot, mégis ugyanolyan tartós.Ez a pici tégely összesen 4 ml-t tartalmaz, de szerintem még így is sokáig elég lesz. Ezt ugyanis egyszer felteszi az ember, és a nap végéig ugyanott van, nem kell igazítani. A teljes méret 12.5 ml, szerintem ez örök időkre elég lehet, és egyébként 29$ az ára a hivatalos honlapon. A Benefit szerint ez egy pipacs pink arc és száj pirosító (jobb szót nem tudok a stainre), ami nekem elég fura, mert a pipacs általába piros szokott lenni, ez pedig a pirostól nagyon nagyon messze van. Én inkább Barbie-pinknek mondanám. A csomagolás egyébként nekem nagyon tetszik, műanyag, de fémes bevonatot kapott, és az egész olyan kis aranyos. Főleg, hogy ilyen picike :-)

Az állaga elég folyós, kicsit szájfényszerű de annál valamivel vizesebb. Nehéz leírni :-) Úgy olvastam, hogy pl a Benetint még sokkal folyékonyabb, nos ez szerintem pont jó, mert nem folyik el olyan helyre, ahova nem kéne neki, de mégis elég könnyen lehet eloszlatni. 
És így néz ki arcon feltéve. Nagyon finom és visszafogott, mégis egészséges halovány pírt ad a bőrnek. Én úgy szoktam feltenni, hogy az ecsetkével körkörösen felviszek a tinktúrából az arcomra, majd kézzel nagyon gyorsan eloszlatom. Igazából feleslegesnek érzem itt az ecsetet, mert úgyis megfogja, és gondolom milyen nehéz lehet kiimádkozni belőle, másrészt tényleg annyira gyorsan kell dolgozni, hogy egységesen fogja meg a bőrt, hogy ujjakkal sokkal egyszeűbb. A szín egyébként építhető, ami jó, ha pl esti programra tennénk fel. 
A számon is ez van, nem annyira intenzív mint egy ajakfilc, de kellemes kis rózsás ajkakat csinál. Most csak a kép kedvéért tettem fel ide is, amúgy nem akarom erre pazarolni, van elég rúzs meg szájfény és egyéb, amit lehet erre használni.
És a lényeg: tényleg tartós! Kipróbáltam fixáló nélkül is, csak púderrel, és egész nap tartott, talán halványult valamicskét, de akkor is ottvolt. Először egyébként féltem tőle, hogy ha nem jó helyre teszem, akkor ott is megfog, és jajj mi lesz, hogy szedem le stb. De rájöttem, hogy nem lehet elrontani, pedig én aztán tudok bénázni :-) Egyedül a színért nem rajongok annyira, jó, hát szép szép ez a pink, de sokkal jobban érdekelne a Benetint vagy a legújabb ChaCha Tint - ami mangószínű. Minden esetre valamelyik biztosan felkerül a kívánságlistámra, hogy majd egyszer!

7 comments :

 1. nagyon jól néz ki, én mondjuk tuti nem tudnám ilyen szépen felvinni, de neked nagyon jól áll :) hogyan szerezted be? külföld vagy valahonnan online rendelted?

  ReplyDelete
 2. Nagyon szép!! Én a Chacha tint-re vágyom most...:)

  ReplyDelete
 3. Engem is érdekelne, hogy honnan rendelted? :)

  ReplyDelete
 4. Szájon is tartós? Nem szárít nagyon? Szép színe egyébként, üde nagyon.

  ReplyDelete
 5. Jajj bocsi, ezt még a zsákámányolós posztnál írtam le: erről a blogról vettem: http://barbeautysale.blogspot.com/
  Egyébként az Asos-on lehet kapni Benefit termékeket, ők szállítanak hozzánk, és ráadásul sokszor ingyen. Itt vannak: http://www.asos.com/Women/Beauty/A-To-Z-Of-Brands/Benefit/Cat/pgecategory.aspx?cid=5842

  Bikira amúgy én is azt hittem, de nem, talán így ujjal még pontosabban is lehet feltenni, mint mondjuk ecsettel egy sima pirosítót.

  Makeupcakes: hát annyira nem, kevésbé tartós, mint egy ajakfilc, de lehet, hogy ezt csak azért gondolom így, mert nagyon halvány a színe, illetve nagyon hasonló a szám színéhez. Viszont nem is szárít annyira, mint egy filc, szóval elég jó :-)

  ReplyDelete
 6. Én nemrég találtam túrkálóba egy benetintet. az tényleg nagyon folyós,először féltem is felvinni az arcomra. de 400 forintot megért:) imádom

  ReplyDelete
 7. Júúúúúúúj, hol van ilyen turi? :-))
  Mázlista!

  ReplyDelete

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!