Essence lipstain vs. Max Factor liptint

Szép magyar cím lett...Szóval az ajakfilcek csatája jön most! Mindkettő kívánságlistás volt nálam már, és mivel végre nálunk is megjelent a You rock! az Essencenél és a Max Factor filcét is jó áron lehet most kapni, ezért rögtön ez a poszt született meg a fejemben.

 Az Essence-nél nem volt kérdés, hogy a sötétebb színt veszem, a másikat képen elég halványnak láttam, szóval nem sok értelme lenne használnom. (talán ez az egy előnye van annak, hogy nálunk késnek a trendkiadások, ugyanis a külföldi bloggereknél hamarabb lehet találni véleményeket és színmintákat, így jól körülhatárolható, hogy mit érdemes beszerezni). Szóval a Your pink is on fire nevű szín lett az enyém, és nagyon örülök neki, mert ez az egyik kedvenc színem a számon. Talán most a hajszínem nem annyira passzol hozzá, de sötétebb hajjal és fehér bőrrel annyira én vagyok, imádom.
A satírozófej kis kerek, tömpe, nagyon könnyű vele bánni. A pigmentáltság nagyon vad, nem kell órákig satírozni, hogy látszódjon is. Nekem egy kicsit szárította  a számat, de ez minden stainnél (és tartós terméknél) alapfelszereltség, szóval nem panaszkodom, én rosszabbra számítottam. Ha teszünk fölé ajakápolót, akkor rendben van, azt néha újrakenem és kész is. Viszont sajnos nem éppen csókálló, igenis fog száradás után is egy picit, úgyhogy az ajakápoló is többnyite bogyószínű lesz :-) Az illata/íze édekés, egy nagyon pici alkoholos illatot érezni még benne, de egyáltalán nem zavaró. Ilyen szépséges:


A Max Factor filce tapasztalataim szerint szóról szóra ezt tudja. Igyekeztem olyan színt választani, amim még nincs, de valahogy csak nem akart összejönni. Aztán megláttam a 07-est, ami szerintem eddig nem volt kint (vagy csak vak vagyok, vagy ott nem volt kint, ahol eddig néztem). Kipróbáltam a kezemen, és az összes minta közül ez fogott meg legjobban - korallos narancsos szín - amit imádok. Feltéve már kicsit máshogy néz ki, egészen pirosas, bár valahogy mindig másmilyennek tűnik: ez egy meghatározhatatlan szín. Nyár-szín. Vagy nem tudom. Állaga, tartóssága ugyanolyan, mint az Essence-é, ja és ez is gyömölcsös illatú/ízű, de erősebb, mint a vetélytársé. Ez talán kevésbé fog száradás után, de ennek oka inkább a halványabb szín. A satíozófej hosszúkás és hegyes, ez lehet, hogy megkönnyíti a pontosabb felvitelt, de nekem a tömpe jobban tetszik. Íme a szín:


Összességében nálam abszolút az Essence a nyertes, már csak az ára miatt is. Ez ugyanis 600 Ft volt, a Max Factoré pedig akciósan 1600 Ft, és bár lehet, hogy több anyagot kapunk a pénzünkért, mégsem érzem, hogy többet nyújtana. Pláne eredeti áron (3000 Ft körül). Legalábbis ez a szín nem nyűgözött le annyira, lehet, hogy a többitől el lennék ájulva.

9 comments :

 1. óó én is megakartam csinálni ezt a tesztet=( bár én más- más árnyalatokkal. nálam Essencenél a másik a nyerő:) az én számon nagyon nem jön be a sötétebb, a tiéden bezzeg nagyon szép. nem is tűnik olyan "mélynek"..

  ReplyDelete
 2. Nagyon jól áll mindkettő! :) Nekem szintén a világosabb van meg essenceből, de sztem beszerzem a sötétebbet is :D

  ReplyDelete
 3. Nekem megvan a MF 07-es és ugyanezt éreztem, hogy de szép narancsos szín, aztán felvéve kb piros lett.

  ReplyDelete
 4. Nekem is a világosabb van meg az essencetől, de lehet, hogy beszerzem a sötétet is, mert fekete a hajam és világos a bőröm, így tuti az is jól mutat majd rajtam! :)

  ReplyDelete
 5. Dia: élőben sokkal erősebb, sajnos a képeken mindig minden halványabbnak látszik...

  Sunny: köszi :-)

  Anna: nekem az volt a bajom, hogy mindegyik szín olyan egyformának tűnik :/

  Kittiie: biztosan, szerintem a típusodnak nagyon jól állnak a bogyószínek! :-)

  ReplyDelete
 6. Dia, bár én nem írok blogot, de ha írnék se foglalkoztatna, hogy valaki írt már a témáról, amiről én is akartam, különböző emberek-vélemények-szempontok stb. :))
  Amúgy szemeztem az essence-essel, de nem olvastam sehol se, hogy olyan hűdehosszú ideig tartana, hanem kb. mint egy rúzs, vagy annál egy picit hosszabb ideig, úgyhogy én még nem estem áldozatául a filc mániának :D, maradok a rúzsoknál-szájfényeknél :)

  ReplyDelete
 7. Meli: szerintem Dia ezt nem neheztelésként mondta :-) De amúgy igazad van, több szem többet lát.

  Hát hűdehosszú ideig szerintem semmi sem tart. Úgyis lenyalod, leiszod, leeszed, lekopik stb. De pár órát teljesen jól kibír, evést és ivást is. Mivel ez a helyénmarad, így én igazgattam, amikor szükséges volt, szóval nem tudom órára lemérni a tartósságot. Az utolsó mondatoddal is egyetértek, szerintem az ajakfilcek sem sokkal jobbak, mint egy rúzs, az legalább teljesen lekopik, és eldöntheted, hogy újra azt teszed-e fel, vagy mondjuk másikat. Ezeket nem lehet úgy váltogatni. :)

  ReplyDelete
 8. Na igen, mert láttam, hogy ez hogyan kopik, hát eléggé el voltam borzadva ;), mert én nem mindig figyelek arra, hogy evés előtt letöröljem (sőt, nemigen szoktam) a rúzst. EZ viszont elég nevetségesen nézett ki, hogy belül semmi nem volt, csak kb. mint egy vastagabb (vagy bénán felvitt) szájkontúr :S Mert gondolom ezt nem nagyon lehet letörölni, csak úgy, egy zsepivel pl., nem?
  A hűdehosszút meg kicsit eltúloztam, úgy értettem, hogy valamivel hosszabban, mint egy rúzs ;)

  ReplyDelete
 9. Meli: Igen, ezt nem lehet csak úgy letörölni, max halványítani. Én is olvastam olyat, hogy a kontúr élesebben ottmaradt, és a száj közepéről kopott, de ez egy sima rúzzsal is előfordulht már nekem, ezzel meg nem. És azért tovább tartanak, mint egy rúzs, de persze ott is függ márkától, típustól...

  ReplyDelete

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!