Az első Chanel

Igen, végre megvan. Kicsit máshogy és kicsit érdekes helyről, de megvan! 
Mindig is vágytam egyetlen egy Chanel sminktermékre, és úgy gondoltam, hogy talán egy rúzs lenne a legjobb, hiszen az használom, szeretem és mégsem egy púder, ami ugye jó esetben nem látszódik az emberen. A kör így aztán hamar leszűkült, és már azon kaptam magam, hogy nézegetem a rúzsokat a drogériában. Az áruk viszont mindig elriasztott, ugyanis nagyjából 8000 Ft környékén mozognak, és sehogy sem éreztem azt, hogy én ennyit ki akarnék adni egyetlen dologért, még akkor sem, ha az egy Chanel és luxus, és high-end. Szóval mindig otthagytam őket, és nem is annyira fájó szívvel, mert én egyszerűen sokallom érte ezt az árat. 
Aztán a múltkor az Ázsia centerben jártam, és hát itt aztán mindennel lehet találkozni a sminkmárkák közül, természetesen a high-end darabok hamisítványaival is. Az egyik pultban megláttam néhány Chanel körömlakkot egy zsákocskában, és megkérdeztem az eladót, hogy rúzsok vannak-e. És voltak, a pult alól, egyesével lehetett őket megnézni (kipróbálni nem), adogatta a kezembe a lány. Volt amelyikről rögtön látszott, hogy hamisítvány, egyrészt gagyi volt a csomagolás is, másrészt furcsa kódok voltak a dobozon. Aztán következett ő, vagyis Salina.


Először magát a rúzst vettem a kezembe, éreztem, hogy nehéz, erős és fényes anyagból van a csomagolás, szóval nem egy gagyi. A feliratok is szépek voltak rajta, ráadásul egy nude szín, gondoltam, hogy még ha nem is eredeti, nekem tökéletesen megfelel, el fogom használni. Aztán a papírcsomagolást is megnéztem, és bizony ott volt rajta a magyar forgalmazó matricája, minden rendesen rányomtatva, szóval itt már sejtettem, hogy ez egy igazi darab. Aztán hazaérve rögtön rákerestem, és kiderült, hogy ez a 2009-es nyári kollekció, a Cote D'Azur része volt és az Aqualumière családba tartozik, ami annyit tesz, hogy a rúzs áttetsző és fényes. A Salina is ilyen, színe nem sok van, de szép a fénye. Ami pedig még tökjó, hogy 15-ös fényvédő van benne, szóval ez egy igazi nyári darab.


Felmerülhet a kérdés: ha egy 2009-es kollekció része volt, akkor minimum két éves lehet rúzs, vajon nem romlott-e? Nos, nem az, finom, visszafogott illata van, az állaga is jó, szóval nem hinném, hogy bármi baja is lenne talán a színvédő az, ami már nem biztos, hogy jó, hiszen a naptejekre is azt mondják, hogy egy évnél tovább nem nagyon bírják és már nem biztosítanak száz százalákos védelmet. Amúgy meg elég gáz lenne a Chanelre nézve, ha két évig nem állna el egy rúzs...


És akkor a legjobb rész: az ára. 3500 Ft volt. Nem volt kérdés, hogy jön velem, ennyiért úgysem kapok sehol egy eredeti Chanel rúzst, maximum valami blogsale-en tudnék rá lecsapni, ha gyors és szemfüles lennék. 
Persze most nem azt mondom, hogy akkor irány az Ázsia center, és tankoljatok be az olcsó Chanel rúzsokból - senkit sem biztatok erre. Egyrészt ez sem biztos, hogy autentikus, másrészt nem ismerem az ottani termékeknek az eredetét, de nem is mennék ebbe jobban  bele, ottvolt, olcsó volt, nekem megérte, ennyi. Legális vagy nem, én nagyon örülök ennek a rúzsnak, csillapítottam a Chanel sóvárgásomat - egy időre legalábbis biztosan, mert azért nem szeretek mindennap ezreket költeni egy-egy rúzsra.
Egyébként meg nem egy nagy szám maga a rúzs (persze azért használom és tetszik is, bár őszintén szólva nézegetni jobban szeretem), vagy legalábbis az olcsóbb kategóriásak is vannak ilyen jók, sőt még jobbak is. Ennek persze számos oka lehet (ez egy ilyen típusú termékcsalád, a szín az oka, vagy mégiscsak meglátszik rajta a kor stb.), de nekem ismételten bebizonyosodott: a név nem minden, és nem feltétlenül kell luxus darabokat venni a minőségért.

4 comments :

 1. :) Èrdekesen szerezted,tényleg. Nagyon tetszik a színe :)

  ReplyDelete
 2. Tényleg nagyon szép a csomagolás, és a szín is, ha igazi, ha nem! :)

  ReplyDelete
 3. én azt olvastam egy sminkkönyvben, hogy a kozmetimukomok elvileg 3 évig megőrzik a minőségüket felbontatlanul de én felbontva is találkoztam olyannal, hogy rá volt írva hogy 6 hónapig bírja, kb 2 éve vettem és még mindig használható.. szerencsére ez nem olyan, mint a téliszalámi, hogy előbb lejár, mint ami rá van írva. :D

  ReplyDelete
 4. nagyon szép a színe és a fénye! akárhogyan is de jó választás volt! :) nem szoktam ilyen helyen nézelődni de ezek után rákukkantok én is, hátha hasonló kincsekkel gazdagodom :)
  Brigi.

  ReplyDelete

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!