Wanted #9


Lehet, hogy felszínes vagyok, de ennek a könyvnek elsősorban a borítója fogott meg, olyan szép! Aztán megnéztem, hogy miről is szól, és fel is került a listámra. Ebben a könyvben ugyanis olyan receptek vannak összegyűjtve, amikből házi szépítőszereket készíthetünk a bőrápolóktól, az ajakbalzsamokon át, borotválkozókrémet, hajpakolást, sampont, fürdőolajat és még rengeteg dolgot. Azoknak különösen jó lehet ez a könyv, akiknek érzékeny a bőrük, hiszen így abszolút szabályozható, hogy mi minden kerül a krémekbe, és te is pontosan tudod, és nem kell a gyártókra hagyatkoznod, akik vagy feltüntetnek mindent, ami a termékben van, vagy nem. Vannak persze népszerű házi kencék, amiket biztosan sokan ismernek és használnak (aszpirin maszk, mézes-cukros pakolás vagy a zselatinos pórustisztító) de jól jöhet egy ilyen könyv, főleg az olyan kísérletező kedvűeknek, mint pl én. Mellesleg amúgy is imádom a kézzel készült dolgokat, hát pont ne a kencéknél próbáljam ki? 

A könyv egyébként megrendelhető ITT és ITT is, még drágának sem mondanám a mai könyvárakhoz képest.

Szoktatok házi készítésű szépítőszereket használni? Jobban beváltak, mint a bolti termékek?

2 comments :

 1. Van amikor már használtam, de a kész termékek gyorsabbak:D és nekem az most fő szempont! :):)
  Egyébként a kávézacc tényleg jó a narancsbőrre! :)

  ReplyDelete
 2. Jaj, tényleg már ezt is hallottam!
  Hát tény, hogy ezek nem ötperces műveletek, de annyi jó dolog van a konyhában, hogy hihetetlen. És lehet, hogy többet érnek, mint a mű cuccok.
  Persze ki tudja, lehet, hogy olyan recept is van a könyvben, ahol mondjuk hetekig érlelni kell a kencét, na ott azért ideges lennék :D

  ReplyDelete

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!