Sigma Cleansing and Polishing tool - vagyis az arctisztítók királynője


Igen, rögtön a címben lelövöm a poént: a Sigma arctisztítóját ugyanis egyszerűen imádom. 
De kezdjük az elején. Amikor először írtam róla a Wanted sorozatban, akkor már megrendeltem, és nagyon gyorsan meg is kaptam (13 nap volt feladástól a kiszállításig, Amerikából ez gyorsnak számít szerintem).
Vigyázat, sok kép és szöveg a tovább után! :-)

 A dobozt, amiben érkezett a Facebookon már láthattátok, igaz, nem csak a kütyü volt benne, hanem egy ecsetkészlet is (erről is fogok írni!). Jó kis súlya van, ezért is furcsa, hogy ilyen nagyon hamar megérkezett. A dobozra egyébként nem a valós értéket írták rá, ami jó, mert így biztosan nem vámolják meg, akkor sem, ha nagyobb összegért rendelünk tőlük, plusz giftnek is jelölik, bár szerintem az nem feltétlenül garancia a vám elkerülésre.Belül buborékos fóliával bélelve egy cuki rózsaszín csíkos dobozban lapult a szerkentyű és egy kis leírás. Igazából baromi nagy, nem is számítottam ekkora dobozra, utazáshoz nem a legpraktikusabb sajna (bár lehet, hogy előbb-utóbb megszületik az utazó polishing tool is, az utazó méretű ecsetek mintájára). A kartondobozban egy műanyag tároló van, matt átlátszó felülettel, rajta Sigma felirat, és az egész fehér-rózsaszín. Akik lányosabbak mint én, ettől biztosan elalélnak, én nem vagyok oda ennyire a rózsaszínért, de hát a célcsoportot tekintve érhető a színválasztás. Belül egyébként egy műanyag cuccban ülnek a fejek és a kütyü, ez kicsit gagyi, de legalább nem átlátszó, és egy kicsit vastagabb.
Miután átrágtuk magunkat a sok csomagolócuccon, végre kezünkben tarthatjuk a kütyüt. Fehér-rózsaszín, elég nagy, jól kézre áll. Két AA-s elemmel működik, és nagy kár, hogy ezt nem tesznek a csomagba. Azért egy valamirevaló elektromos szerkezetnél ez nagy baki, már azért elég sok mindenhez szoktak elemet adni. De szerencsére pont volt is itthon, ha pedig megrendelitek, akkor célszerű előre gondolkodni és venni, hogy amikor megérkezik akkor ne ezen múljon a kipróbálás :-)

A tárolóban van a két másik fej is, összesen ugye hármat kapunk, egy kis tájékoztatóban le is írják, hogy melyik mire való. Én rögtön azzal kezdtem, hogy egy kis szappanos vízben átmostam a fejeket, és csak ezután vettem használatba. Ahogy már előre számítottam rá, mindegyik nagyon finom puha, szinte nem is érezni különbséget közöttük. A legpuhábbal kezdtem (teljesen rózsaszín) ez való a mindennapos tisztításra. Hát elsőre azért egy kicsit durva volt még ez is. 
Először bevizeztem az arcomat, majd az aktuális arctiszítómból (Neutrogena Pink Grapefruit) nyomtam a fejre egy keveset, és már lehetett is berregni. Két fokozat van, az elsővel kezdtem, ami lassabb, és hát jó erős, szurkáló érzés volt. (Nekem nem annyira érzékeny a bőröm, de akinek az, annak nem biztos, hogy beválik ez a készülék, még a legpuhább fejjel sem!) Amikor aztán felkapcsoltam a második fokozatba, még erőteljsebb volt a dörzsölés, persze fájdalmasnak azért nem mondanám. Legalább éreztem, hogy ez valamit csinál! Az arctisztító mondjuk nem nagyon habzott fel (pedig kézzel használva szokott) ez elég fura, de lehet, hogy jobb is így, mert akkor jobban fröcsögne, és a kütyü is tiszta hab lenne. Ugyan vízállónak írják, én azért nem vagyok ebben száz százalékig biztos. Szóval, jobb ha tiszta marad.

Az eredmény pedig? Már az első használat után nagyon simának és selymesnek éreztem a bőrömet. (ez most olyan reklámosan hangzott, de tényleg így van!) Tisztábbnak nem láttam, bár azóta használatkor már volt, hogy a sörtéken ott volt az aznapi kosz, amit a városban szedtem fel, szóval alaposan kisuvickolja a bőrt. A simaság pedig tartós! Kipróbáltam a Neutrogena rezgős kütyüjét is, ami ugye csak vibrál, és így tisztít, attól is puha volt a bőröm, de nem maradt meg sokáig. Ezzel viszont! Sokkal jobb felvinni rá egy primert, vagy alapozót, vagy bármit, mert olyan egyenletes és sima, hogy csak na. A tartósságot még az is bizonyítja, hogy amikor hazautaztam, nem vittem magammal, így két napig nélkülöztem, de a bőröm továbbra is tök sima volt.
Általában este szoktam használni, hogy éjjelre szép tiszta legyek, de olyan is előfordult, hogy reggel és este is használtam a rózsaszín fejet, és nem lett tőle semmi bajom. Ráadásul mintha kevésbé lenne problémás a bőröm, mondjuk nyilván, ha minden koszt mindenhonnan eltávolítunk, akkor nehezebben alakulnak ki a pattanások is. 
Mindhárom fejet kipróbáltam amúgy, de én valahogy nem nagyon érzek köztük különbséget, talán csak egy árnyalatnyit. Lehet, hogy azért, mert nem érzékeny a bőröm, más biztos jobban érezné a különbséget. Azért persze nem használnám mindennap a fehér fejet, nem hiszem, hogy az jót tenne (ahogy radírozni sem tanácsos minden nap). Használat után egyébként célszerű őket kimosni, én úgy csinálom, hogy amíg szárad az egyik, addig valamelyik másikat használom, így körforgásban mindegyik sorra kerül, és különböző módokon tisztítja a bőröm (valóban?). A kütyüt egyébként nagyobb bőrfelület radírozására is el tudom képzelni, főleg a fehér fejjel, mondjuk én még nem próbáltam így ki.

Szóval összességében nagyon meg vagyok vele elégedve, a húzós ára ellenére is, azt mondom megérte. Ha egyébként valaki olcsóbb alternatívát keres, akkor Tschibo boltokban (Budapest Árkádot biztosan tudom) láttam nagyon hasonlót, bár azt inkább masszázsgépnek nevezik, de ugyanúgy van hozzá sörtés fej. Az elv hasonló, és ha jól emlékszem 2-3000 Ft körül mozgott az ára. Lehet, hogy egy próbát az is megér. Aki pedig mégis a Sigmáét szeretné, az ITT tudja megvenni.

Végül jöjjön egy kis összesítő pro és kontra:
Előnyök: 
- jól tisztít, minden koszt leszed
- tartós puhaság, egyenletes bőr
- egyszerű használat
- két fokozat
- gyors posta

Hátrányok:
- utazáshoz túl nagy
- elemes (nincs a csomagban)
- nagyon hasonló fejek
- ár (57.55 $ a postaköltséggel együtt)
- minden kis hajszálat felcsavar, úgyhogy jól hátra kell simítani

Valakinek elnyerte a tetszését? Megrendelitek?

11 comments :

 1. Na akkor kezdek gyűjteni... :D

  ReplyDelete
 2. Háát ennyi pénzért nem,annyira nem tartom forradalminak. Hasonlót próbáltam már,de nem éreztem akkora különbséget,végülis egy elven működik mind.
  Igazából ugyanazt éreztem,mint egy radírozás után.

  ReplyDelete
 3. Inkább maradok a pár száz forintos kézi kefémnél:)

  ReplyDelete
 4. Hát én inkább azt mondanám, ezzel csak a profitot termelik, mert szép csomagolásban van, és mégis csak egy márka. De ha lehet kapni olcsóbban, akkor feleslegesnek érzem.

  ReplyDelete
 5. Kremy persze, hogy nem az. :) Alapvetően sztem a Clarisonic koppintásának készült (ahogy az ecsetek is MAC ecsetek másolatai), és hát a Sigma megkéri az árait ezért is, ahogy az ecsetekért is (mert azért azok sem annyira olcsók). A 150 dolláros Clarisonichoz képest ez olcsó. Én nem láttam még ilyet itthon, talán csak Media Marktban nagyon drágán, a Tschibos cuccot meg csak nemrég fedeztem fel, akkor már úton volt hozzám ez. Én nem egy radírozót, kefét, miegymást kipróbáltam már, de tartósan egyik sem tartotta simán a bőrömet, de persze ez mindenkinél máshogy működik. Nem azt mondom, hogy nem lehet olcsóbban megkapni, mert biztos, de én úgy voltam vele, hogy a Sigma ért az ecsetekhez, tehát nem fog olyan sörtét csinálni, ami felsérti a bőrt vagy vörösre dörzsöli (A tschibosról olvastam egy olyan véleményt, hogy nagyon durva a sörte, de lehet, hogy a lány bőre volt az érzékeny, ez nem lehet tudni, mindenkinek másmilyen)
  Kata: Nyilván a márkát fizetjük meg, ahogy bármi másnál is :-) de legalább bízhatunk is benne, és az ügyfélszolgálatukat ismerve, bármilyen probléma lenne vele, biztosan intézkednének.
  Anika: persze, ha az neked bevált, akkor szupi, nekem sajnos nem csinált semmit.
  A postaköltség a nagy szívás, ezért is rendeltem azzal az egy ecsetkészlettel együtt, ami érdekelt, és nálam a Sigma letudva egy jó időre.

  ReplyDelete
 6. Persze,tisztában vagyok ezekkel,amiket leírtál,nem is ellened irányult a mondandóm,hanem a termék ellen.
  Az biztos,hogy mindenkinek más a bőre,nekem a pattanások nagyon fájtak az ilyen arctisztítók (pl a Neutrogena) után,főleg,ha gyulladtak voltak.
  A legsimább eredményt még mindig szódabikarbónával és liszttel tudom elérni amúgy:D

  ReplyDelete
 7. Ha jól számolom, akkor kb. 12ezer forint körül mozgott? :) És azt mondod érdemes megrendelni.. hmm, lehet beruházok rá, jön a szülinapom :D

  ReplyDelete
 8. a hero of war: hát most elég jó a dollár árfolyama, én 190-cel számoltam úgy 11000 körülre jön ki, de kifoghatsz egy jobb napot is, akkor még olcsóbb :-)
  Én nem akarok senkit rábeszélni tényleg, ahogy az előbb is írtam mindenkinek más a bőre, máshogy reagál, ez csak egy vélemény, érdemes elolvasni többet is (ha jól tudom gigi - http://gigitogirls.blogspot.com/ is megvette, kíváncsi vagyok ő mit ír róla :-) )
  Ajánlatos jól körüljárni a témát én is vacilláltam rajta, és olvasgattam is a külföldi lányok véleményét.

  ReplyDelete
 9. Én egyre inkább gondolkodok rajta, de ha meg is rendelném, asszem megvárom vele a Black friday-t. Amúgy kár, hogy a Calrisonic ennyire drága, mert azt jobbnak tartják és az elemes megoldást ennél én sem tartom a legszerencsésebbnek. Viszont valószínűleg sokat változtatna a bőröm állapotán. Kézi kefém nekem is van, de az nem ér túl sokat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Érdemes megvárni a Black Fridayt, mert a postaköltség nagyon sok. Szerintem alapvetően ez is ugyanolyan, mint a Clarisonic, és ebbe is lehet akksit venni, amit ugyanúgy tölteni kell. Ráadásul ez körbeforog, a Clarisonic meg csak oda-vissza - mondjuk nemtom melyik a jobb ilyen szempontból :D viszont 100 font irreális érte.. Én teljesen elégedett vagyok a Sigmával, használom és szeretem azóta is :)

   Delete

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!