Essence You Rock! paletta


Még május elején a blogtalin kaparintottam meg ezt a palettát , ami a nyári fesztiválokhoz készült You rock! kollekció része lesz. Alapból is rajta volt a kívánságlistámon, úgyhogy nagyon örültem, hogy ilyen hamar az enyém lehetett. Nagyon izgatottan vártam, hogy mit tud, igaz én egy rockos kollekcióhoz nem éppen a cukorkaszíneket párosítottam volna (sokkal inkább, feketét, sötétpirosat, szürkét, ezüstöt stb.). 
 
A csomagolás rabul ejtett. Már képen is, de kézben tartva is, nagyon tetszik, persze az Urban Decay koppintásért egy kis ejnye-bejnye jár. Belül van egy nagy tükör, a hat szemhéjpúder, középen pedig egy fekete szemceruza és egy applikátor illetve kis ecset duo. Ennek nagyon örülök, mert így tényleg egy helyen van majdnem az összes cucc egy szemsminkhez, már csak egy szemhéjalapozó és egy spirál kell, és mehetsz is. Amúgy kartonból van a doboz, és mágnessel záródik, ami lehetne egy kicsit erősebb is.
 

 A színválaszték pasztellekből és két sötétebb, barnás színből áll, egy alap dolgot ki lehet hozni belőle. A púderekben nagyon apró csillámok vannak, de a színek inkább csak fényesek. Egy kicsit porolnak, de nem vészes. Alant pedig a színminták alapozó nélkül, többszöri áthúzással:

Felső sor: világoskék, fehér, világosbarna

Alsó sor:  sötétbarna, lila és rózsaszín (ez a legkevésbé pigmentált)

A szemceruza, háááát, nem a legjobb, ez a feketétől elég messze van azért. Az én monitoromon konkrétan barnának tűnik...pedig azért fekete, de egy kicsit halvány, nem az az igazi koromfekete. De legalább puha, és fog a vízvonalamra is, szerintem azért elhasználgatom szép lassan :-)

Az ecsetet nem fotóztam le külön, de az egyik vége applikátor, a másik pedig egy pici lapos fejű ecset, ami nagyon puha és selymes, bár nem könnyű vele dolgozni. A semminél jobb, azért ezzel is fel lehet tenni a sminket.

Összeségében lehetne jobb is. Kár a színekért, szerintem ha sötétebbek lennének, még ha kevésbé pigmentáltak is, egy szavam sem lenne, de nekem ezek a türkiz és rózsaszín fényes smink nem egy fesztivált juttat az eszembe. Igaz, nem vagyok egy fesztiváljáró típus, életemben egyszer voltam: szeptember, Fezen, szakadó eső, részeg emberek tántorognak...köszönöm, ez pont elég volt. Aki viszont még fiatal és nem használ erős színeket, annak ez pont megfelelő. Egy szemhéjalapozóval még a színeken is lehet erősíteni hogy ne csak fényes legyen az a szem, hanem mondjuk türkizen fényes vagy lilán fényes, és elég praktikus mondjuk nyaraláshoz is.

6 comments :

 1. A mintákat elnézve se a szemceruza, se a színek nem olyan jók (a barnát leszámítva, mert az elég jól pigmentált). Na de ez nem fogja megtörni az Essence iránti rajongásomat.:D

  ReplyDelete
 2. Nekem áltlalában nem jönnek be az essence szemhéjpúderek. Valahogy túl sok bennük a csillám, túl puhák, elsatírozva meg semmi sem marad a színből. Bár az a szín, ami a DM 100 pontos táskában volt, kivételesen egészen elfogadhatónak tűnt, de még mindig nem vettem használatba.

  ReplyDelete
 3. én abszolút barnának látom a szemceruzát:D (barnának viszont nagyon is szép)

  ReplyDelete
 4. Bikira: hát igen, és szerintem minden cégnek vannak jobb és gyengébb termékei. :-)

  Nojko: nekem nem nagyon van, csak egy ezüst, még régebbről, de azt szeretem, bár tény, hogy a csillám dominál.

  Catwalk Bitch: Pedig fekete! Tényleg. :-) És el is lehet satírozni.

  ReplyDelete
 5. Amikor görgettem le a képeket, akkor úgy voltam vele, hogy ááááááljjunk csak meg, nem feketének volt írva a szemceruza? :D... aztán fellélegeztem, hogy nem én hallucinálok :).
  Egyébként ha a fesztiválozásnak a kicsit hippis, laza vonalát nézem, akkor még bele is férne ez a kollekció, de akkor ne rockosként emlegessék a palettát :D...

  ReplyDelete
 6. Igen, nekem is itt az ellentmondás, hogy miért is lett you rock ??!

  ReplyDelete

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!