Clinique - Take the day off sminklemosó


Még sosem használtam kétfázisú sminklemosót, és mivel pont kifogytam a korábbiból, gondoltam kipróbálok egy ilyet. Azért nem voltam annyira bátor, és csak egy kisebb méretet vettem, mert ha esetleg nem tetszik annyira, akkor azért legyen esélyem elhasználni. 
Eddig sminklemosásra csak a Garnier zöld sminlemosótejét használtam, immár évek óta. Általában elégedett vagyok vele, bár az erősebb szemfestékkel már nehezebben bírkózik meg, és nem szedi le maradéktalanul, bármennyire is dörzsölöm. Cserébe nem irritálja a szemet, nem vörösödik be stb. szóval már csak ezért sem mertem váltani (talán egyszer használtam valaki más lemosóját, és az pirosra marta a szememet, azóta nem kísérleteztem). Ezen kívül még sminklemosókendőt is szoktam néha bevetni, de azt elég luxusnak tartom, és nem is találtam olyat, ami igazán jó lett volna. 
Viszont annyi jót olvastam már a kétfázisú lemosókról, hogy mennyire jól leszednek mindent, gondoltam, ideje tenni egy próbát. Így találtam a Clinique-re. A vélemények elég változatosak róla, van aki imádja, van aki meg utálja.
Én valahol a kettő között vagyok de azért inkább a "szeretem" felé hajlok, mert tény, hogy szuperül leszed mindent, még a vízálló spriált is. Mivel ugye olajos, ezért használat előtt alaposan össze kell rázni, ennek még azért be kell rögzülnie. A szememet egyáltalán nem irritálja, nem lett vörös egy kicsit sem, és mivel hatékonyabb, mint egy tej, ezért dörzsölni sem kell. Amikor először használtam, nagyon selymesnek éreztem utána a szemkörnyékemet. Igazából ezeken kívül semmi extra, végülis hozza azt, amit elvár az ember egy sminklemosótól, talán az ára a negatívum, hiszen gondolom negyed ennyiért is van olyan sminklemosó, ami jó lehet. Ami még nagy kár: ez csak szemre és szájra való, tehát még mindig kell mellé egy, ami az arcra. Bár szerintem ezzel is simán át lehet törölni az arcot, csak mivel olajos a termék, én nem szívesen kísérletezem vele.
Összességében örülök, hogy rátaláltam, ha nem is mindennap, de mondjuk egy erősebb szemsmink eltávolítására (a jól bevált arctisztító kiegészítéseként) biztosan fogom használni.  

Ti használtok kétfázisú sminklemosót?

5 comments :

 1. Ez a kedvenc sminklemosóm, egész arcra használom és semmi baja a bőrömnek. (Kombinált) De miután lemostam ezzel a sminkem át szoktam mosni arctisztítóval az arcom.
  :)

  ReplyDelete
 2. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 3. Na még egyszer nekifutok :) Szóval nekem van a legolcsóbb rossmannban fellelhető kétfázisú sminklemosóból, a Rival de Loop (azt hiszem így kell írni) és egész jó. Gyorsan kell vele cselekedni, mert könnyen szétválasztódnak a rétegek, de nekem sokkal jobban bevált, mint a zöld Garnier.

  ReplyDelete
 4. Én is nagyon csípem a garnier zöld lemosoját, talán az az egyetlen patikán kivül kaphato sima szemfestéklemosos, ami nem készitette ki a szemem.

  Nekem is van itthon 1-2 ebböl a kétfázisúból, én is nagyon szeretem (ezzel szoktam a MAC gél tusom is kitisztitani az ecsetből) aztán én minidig át száktam törölni a Bioderma micellás, érzékeny börre valo lemosojával, az leviszi az olajos maradékot, énmeg boldog vagyok a tiszta, sminkmentes börömmel :)

  ReplyDelete
 5. Na, akkor ki fogom próbálni az arcomra is :-)

  Noémi: nem nagyon merek ezekkel kísérletezni, mert az, amit egyszer próbáltam nagyon rossz volt :-( Meg most egy darabig szerintem elleszek ezzel!

  ReplyDelete

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!