NYX Soft Matte Lip Cream - teszt

Szeretném egy kicsit jobban bemutatni ezeket a csodás rúzs/szájfényeket, hiszen a játékomban is ez az egyik nyeremény, és egyébként is fantasztikusak. Ők a NYX Soft Matte Lip Cream névre hallgatnak, szájfény alakúak, de mégis inkább rúzsjellegű hatást érhetünk el velük, méghozzá matt rúzs hatást :-) Hát nem szuper? Nekem nagyon tetszik az ötlet, alapból a "nincs benne csillám" már szimpi nekem, de hogy még applikátor is van, amivel tök precízen felvihetem, hát ez így már maga a menyország!Nekem három szín van meg (balról jobbra):
- Antwerp - rózsaszínes korall
- Monte Carlo - meggypiros
- São Paulo -sötét rózsaszín

Elég nehéz nekem a színmeghatározás, valahogy mindig másnak látom őket. A Monte Carlo egyszer piros máskor meg fukszia, nehéz eldönteni. Így néznek ki felkenve, a mintán látszik az is, hogy mennyire krémesek és jól fednek. Egy húzással az egész szájat be lehet festeni, szóval még gazdaságos is!
Kívülről az Antwerp és a São Paulo tűnik hasonlónak, feltéve viszont meglepő módon a Monte Carlo és a São Paulo áll közelebb egymáshoz. Összesen egyébként 11 szín létezik, viszont vannak köztük hasonlóak. (Sajnos a hivatalos kép nem teljesen adja vissza a színeket, szóval érdemes rákeresni a neten swatchokra rendelés előtt)


Engem könnyen meg lehet nyerni ilyen városos tematikával, bevallom a São Paulot azért vettem meg, mert Brazília valamelyest közel áll hozzám. De ugyanilyen megfontolásból jöhetne a London vagy a Tokyo is...vagy ha lenne pl New York, akkor az is. Csak muszáj volt racionalizálnom, és olyanokat választani, amiket azért hordok is.
Nagy hátrányuk, hogy szárítják az ajkakat (ahogy kb minden matt termék), de ha teszünk alá ajakbalzsamot akkor jobb a helyzet. Sőt kell is alá a balzsam, hogy simább legyen a felület, mert hajlamos a kis ráncokba beleülni, felvitelkor pedig még darabos is lehet, ami valljuk be nem valami szép látvány. Szóval nem a legkellemesebb az állaga, de a matt hatásért mindent! :-) Cserébe viszont tartós, még órák és ivás után is a számon van a szín, igaz egy kicsit elmászkálhat, szóval kell ellenőrizgetni. A képeken van alattuk ajakbalzsam, azért fényesebbek, de idővel (ahogy beszívódik alatta a balzsam) bemattul teljesen.


 A NYX termékek egy része ugyan kapható a Müllerekben, de ez pont nem, szóval egyelőre csak külföldről lehet beszerezni. Ebayen olyan akciókat is lehet találni, hogy ha 3-4-et veszel, akkor kicsit olcsóbb darabja, szóval érdemes körbenézni. Aki pedig idegenkedik a külföldről rendelés gondolatától (de miért? pedig ANNYIRA JÓ és sokszor sokkal olcsóbb is!) az a Manhattannél talál egy szinte teljesen ugyanilyen terméket, esetleg nézze meg azt. 
Ha nyerni szeretnél egy ilyen rúzst Milan árnyalatban (rózsaszín), akkor május 26-ig tusz még jelentkezni a nyereményjátékomra! Sok szerencsét :-)

3 comments :

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!