Mű vagy természetes?

Ezúttal a körmökkel kapcsolatban teszem fel ezt a kérdést. Sosem vonzott az, hogy műkörmöm legyen, egyrészt mert viszonylag elégedett voltam a sajátjaimmal, másrészt sok dologban a természetesség híve vagyok és sose vágytam méteres karmokra. Szóval az sem merült fel bennem, hogy valaha is vegyek felragaszható műkörmöket, pláne nem manikűrössel csináltassak. Viszont a blogger találkozón kaptam rögtön kétféle műkörmöt is, végülis mit veszíthetek alapon kipróbáltam őket. 


Az első az Essence Click & Go francia körmök , amiket csupán a körömre kell nyomni, és a leírás szerint 3 napig is fentmarad(hat). Persze a leírásban az is szerepel, hogy lehetőleg ne érje víz, de ki az aki 3 napig nem mos kezet/fürdik? Szerintem lehetetlen, hogy ilyen sokáig ne érje víz, akármennyire is vigyázol rá. Így viszont a 3 nap is túlzás, nekem nagyjából az első kézmosásig bírta :-) Fel lehet erősíteni mondjuk műköröm ragasztóval, úgy valószínűleg tartósabb is lenne, de őszintén szólva nem tetszett annyira, hogy ennyit fáradozzak vele. Plusz nem is tudtam mind a 10 ujjamra megfelelő méretű körmöt tenni, mert elég béna módon a dobozban lévő 12 köröm mindegyik más méretű. Nincs két egyforma. Ez nekem elég meglepő, mivel azért nagyrészt egy méretűek a két kezemen a körmök, és viszonylag kicsik is, szóval a végén már csak nagyobb körmök maradtak, és bizony csúnyán nézett ki, hogy nem illeszkedik a körömágyamba. Maga a köröm mondjuk szép, sima francia, de nekem túl hosszú, és furcsa érzés viselni. Szappanos vízbe áztatva nagyon könnyen lejön, amúgy elég jól ragadtak a saját körmeimhez. Egy buliba mondjuk el tudom képzelni, ha valaki kicsit extrább dolgot akar a kezére.


A másik típus a Better than gel nails  volt, és ez már sokkal jobban tetszik. Igaz a fehér tipek itt is kicsit természetellenesek, de szépnek és ápoltnak néz ki a kezem. 10 napos tartósságot ígér, ezt nem tudom megerősíteni sajnos, mert egyrészt most elég rossz állapotban vannak a körmeim (lemezesen törnek és könnyebben ledobnak magukról mindent) másrészt én ennyi idő alatt megunom ugyanazt nézni. Amikor nincs idő lakkozgatni, akkor persze tökjó, hogy tartósan ápolt a körmöd (mert azért néhány napig érintetlenül rajtam maradt), de én szeretem cserélgetni a színeket.
Egyébként nagyon egyszerű használni, és a szettben mindegyik tipből kettő van, úgyhogy tökéletesen illeszkednek. A ragasztó viszont pont olyan mintha pillanatragasztó lenne, remélem azért nem az van benne, hanem valami körömbarátibb cucc :/
A szettben lévő lemosó nagyon tetszik, szuperül leszed minden lakkot, de a tipekkel nehezebben bírkózott meg (én azt hittem hogy csak a ragasztót oldja alatta és egyben lejön az egész, de nem, magát a tipet oldja le) és ráadásul nagyon szárítja a bőrt és a körmöt.
És végül az alap és fedőlakk. Imádom őket! Különösen a fedőlakkot. Nemcsak ehhez a manikűrhöz jó, hanem bármilyen színes körömlakk fölé is. Fényes, kemény felületet képez, ami ugye a tipnél azért kell, hogy kiegyenlítse a köröm és a tip közötti szintkülönbséget, de simán fedőlakként is jól szuperál. Még nem teszteltem végig a körömlakkokat, de van arra remény, hogy a gyorsan lepattogókat is megmentheti.

Összességében tehát: a Better than gel nails egy nagyon jó húzás volt az Essence-től, bár én továbbra is a természetes körmök híve vagyok. Most ugyan erősítenem kell kívülről-belülről, de majd jó lesz megint, és akkor a színes lakkok+btgn fedőlakk= nyári színkavalkád :-)

8 comments :

 1. Nekem egyik sem tetszik mert olyan gagyinak néznek ki.

  Viszont ha vki jó körmösnél csináltatja meg a körmét, akkor az lehet olyan hatású mint a természetes köröm.

  ReplyDelete
 2. Nagyon jól hangzik ez a Better than gel nails fedőlakk... De lehozza egy sima körömlakklemosó is, vagy mindenképpen kell hozzá a speciális lemosó?

  ReplyDelete
 3. abszolút a természetes körmök híve vagyok.. :) a felső egyébként nagyon csúnyán néz ki szerintem..

  ReplyDelete
 4. hihi én sem szeretek sokáig ugyanazt a színt nézni a körmeimen.:))) egyébként én is pont arra gondoltam, hogy megveszem a fedőlakkot magában. Ezzel most csak megerősítettél, hogy jó gondolat;))

  ReplyDelete
 5. Annus - nem tudom, szerintem minden mű dolog alapvetően mű hatású. Én pont fordítva szeretném: legyenek olyan erős és szép körmeim, mintha nem valódiak lennének, az már valami nem? :-)
  Kata, nem kell, sima lemosóval is lejön! Sőt azzal is, amelyik nem acetonos.
  Lora - egyetértek :)
  Catwalk_bitch: Abszolút!

  ReplyDelete
 6. Nekem is nagyon bevált sima lakk fölé a btgn fedőlakk :) én mondjuk nem vettem meg az egész szettet, mert nem vagyok oda a francia manikűrért, én is inkább a színes, mintás körmökre függtem rá :)

  ReplyDelete
 7. Szia!
  Sajnos nekem is lemezesen törik a körmöm. Te használsz rá vmit? Úgy szeretném ha az enyém olyan erős lenne, mint régebben volt... már elég sok mindent próbáltam, de nem vált be.. Neked van vmi tipped?Te mit használsz?

  ReplyDelete
 8. Anett igen, most kísérlezem több dologgal is. Nem tudom melyik fog beválni, de megírom ha valamelyik tuti! :-)

  ReplyDelete

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!