Két tus - Inglot vs. Catrice


 Mostanában kedvenc sminktermékem a színes tus, reggel, ha nincs kedvem sokat szöszmötölni a sminkemmel, akkor csak húzok egy vonalat és kész. Egyszerű, mégis mutatós, a színekkel pedig tök jól lehet játszani (persze ha minden színben rendelkezésemre állna egy tus, óóóó). Most a két legutolsó szerzeményemet fogom összevetni: az egyik a Catrice Enter Wonderland limitált kollekciójából a Miracle Clouds, a másik pedig az Inglot 34-es folyékony tusa. A Catrice tus csillámos sötétkék, az Inglot pedig egy szép fűzöld, szintén csillámokkal.


Ami a Catrice tusnál rögtön feltűnik az az egyenetlenség. Hasonlóan az Essence Metal Glam tusokhoz ezzel sem lehet egy szép vonalat húzni, mert csíkozódik, bár talán nem annyira , mint az Essence. Mondjuk ez is egy metálos tus, lehet, hogy azok mind ilyenek? Ezzel szemben az Inglot maximálisan fed, szép egyenletes, állati jó! 1-0 az Inglotnak.

 A tartósságuk nagyjából azonos, sajnos mindegyik felkenődik egy idő után (pár óra) a szemhéjamon, de hát ezt inkább az én béna szemformámnak tudom be inkább, mintsem a tusok hibájának. Amikor felteszem, akkor gyorsan megszárad mindegyik, de ugye a Catrice-nél többször is át kell menni rajta, így egy kicsit tovább tart a procedúra. Viszont mintha a Cartice egy árnyalatnyival tovább bírná (persze nem mértem stopperrel), úgyhogy 1-1

Végül a csomagolás: az Inglot 4 ml, fekete, szimpla csomagolás, a színe csak az alján van jelölve. Ezzel nincs is gond, de ha pl többet is vettem volna, akkor mindig nyitogatni kellene őket, hogy kiderüljön melyik szín lapul benne? Fejjel lefelé még mondjuk lehetne tárolni őket, de a számok akkor sem sokat segítenének...szóval ez nem a legjobb. A Catrice 3,3 g (nagyjából ugyanannyi lehet, nem?), és mivel limitált kollekciós, ezért a kupakján színes virágnak tűnő lepkék vannak, nekem tetszik. A tubus átlátszó, úgyhogy rögtön látszik a szín is, de persze már a kupak is árulkodó, ha felülről nézem :-) 1-2
Az ecseteket lefotóztam külön is, mert nagyon jól látszik, hogy az Ingloté mennyire vékony. Olyan szép vonalat lehet vele húzni, és kellően hajlékony is, fantasztikus. A Catrice ecsetével sincs gond, olyan ez is mint az Essence, puha, és hajlik, a vastagsága miatt annyira vékonyan nem lehet felvinni. 2-2
Végeredmény: döntetlen, és ráadásul árban sem sok eltérés volt közöttük (Inglot 1350 Ft, Catrice 1299 Ft). Az egy nagy negatívuma az Inglotnak viszont az, hogy itthon nem kapható :-((( Bocsánat, hogy ennyit áradozok róla, már biztos unjátok de tényleg annyira jók ezek a cuccok, ki ne hagyja őket senki! (És most már befejezem, ígérem :-) ) Viszont úgy látszik, méltó ellenfélre talált a Catrice személyében. 

Ti szeretitek a Catrice-t? Próbálta valaki ezt, vagy másik Catrice tust?

2 comments :

  1. Inglottal még nem találkoztam, Catrice-ból meg csak zselés tusom van, mondjuk ilyen "hagyományos" tusokkal én nem is tudok egyenes vonalat húzni... :S :)

    ReplyDelete
  2. Hú, nekem az ilyen ecsetek annyira kézre állnak! Sokkal jobban, mint a kis tömött ecsetek, ami pl az essence denim wantedes tushoz vagy a maybelline tushoz van, de még a ferde végű ecseteknél is. De hát pont itt érvényesül az ahány ház annyi szokás című örökbecsű :-)

    ReplyDelete

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!