Nagy körömlakkteszt #1

A múlt héten arról írtam, hogy szeretném megtalálni a tökéletes körömlakkot, ami kibír néhány napot anélkül, hogy megsérülne, lekopna. Az alábbi körömlakkokkal indítom a sorozatot, de várhatóan más márkákat is ki fogok próbálni, és bemutatni. A tesztek során alap és fedőlakk nélkül használtam a lakkokat, mert egyrészt nem szeretek ezzel pepecselni, másrészt szerintem így derül ki a lakk igazi élettartama. Elképzelhető, hogy a kiegészítő lakkokat még jobb hatás érhető el. Először is ezeket a színeket szereztem be a múltkor, még így egyben nem mutattam meg őket.
Mindegyik lakk két rétegben van a körmömön, kivéve a Peppermint Fusiont, amiből kell a három réteg sajna. Viszont gyönyörű a színe, mikrocsillámos, őrületesen szép! A tovább után jön az első teszt.


Az első tesztalanyom pedig a Claire's Mint Green volt, mivel ugyanezt a színt vártam az Essence-nél is már. Ezeket a mintákat még aznap készítettem, amikor megvettem őket (pénteken) és a kisujjamon lévő lakk még mindig ugyanaz, amit akkor felkentem, tehát már 4 napja van a kezemen, és takarítottam, főztem, mosogattam benne. Lássuk az eredményt: 
1. nap (két réteg, alap- és fedőlakk nélkül) 
És a harmadik napon alig kopva, minimális lepattogzás a körömvégeken.
 Egy negatívuma van csak, hogy a lakkozás napján pár órával száradás után zsebrettem a kezemet, és sajnos egy kicsit megnyomódott a felülete. Pedig csak két réteg...De végülis ezt leszámítva eléggé meggyőző ez a lakk, nem? Még maradhatna is akár, mert nem látványos a kopás (talán a mutató ujjon inkább), de már unom, és a többit is ki akarom próbálni :-) 
A lakkról még annyit, hogy az ígéret szerint chip resistant (tehát nem pattog le) és szerintem ez egész helytálló. Jó az ecsete, könnyű felvinni, egy rétegben mondjuk elég csíkos és a két réteg sem 200%-osan fed, de ez az én béna körmeim hibája inkább. Elég gyorsan megszáradt, valószínűleg túl gyorsan is, mert nem vigyáztam vele utána, és meglett az eredménye. Az üveg 9 ml és 790 Ft az ára.

5 comments :

 1. Jól hangzik! Először azt hittem, h úgy teszteled mint az első fotón is látható, h minden ujjadon más színű lakk lesz, így derül ki, melyik bírja legtovább. De így külön-külön pláne szuper, több poszt több kép. :D Tetszik a színe is a lakknak, elgondolkodtam a beszerzésén... ;)

  ReplyDelete
 2. Igen először én is erre gondoltam, de nem akartam ennyire feltűnő jelenség lenni a bkvn :-)) Meg aztán szerintem attól is függ a kopás, hogy melyik ujjon van, mert szerintem a kisujjat sokkal kevesebb "terhelés" éri, mint mondjuk a mutatót. Így egyesével ugyan tovább tart tesztelgetni, de tényleg kiderül, hogy milyen.

  ReplyDelete
 3. H&M Peppermint Fusion nagyon tetszik*-* imádom a körömlakkokat, remélem sok-sok körömlakkos bejegyzésed lesz, persze a sminkek mellett. egyébként nem mindennapi színek szerintem, tetszenek! ;)

  ReplyDelete
 4. hú, nem a claire'snek van hangulatváltós körömlakkja? :D

  ReplyDelete
 5. Nem tudom sajna, rengeteg szín volt a polcon, nem néztem végig őket rendesen.

  ReplyDelete

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni is. Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!